Google I/O 2018 etkinliği, özellikle de yapay zekanın yeni nesil teknolojilerine ev sahipliği yaptı. Peki, Google Yapay Zeka ile neler yapacak? Yapay zeka, hayatımızı nasıl şekillendirecek? Sizler için yorumladık!
Google Yapay Zeka ile neler yapacak?
Google’ın I/O 2018 etkinliği, tam anlamıyla yapay zeka teknolojilerinin şovu olarak geçti. Mobilden, masaüstüne, otonom araçlardan, donanımlara kadar, çok farklı alanda yeni nesil yapay zeka çalışmalarına tanık olduk. Peki, Google’ın geliştirdiği bu teknolojiler, hayatımızı nasıl etkileyecek ve nasıl şekillendirecek?
Google’ın geliştirdiği yapay zeka teknolojileri, Gmail uygulamasından, Assistant yazılımına, Google Photos servisinden, sağlık hizmetlerine kadar çok sayıda alanda hayatımızın içine hızlı bir giriş yapacak. Hem zaman tasarrufu anlamında hem de teknolojileri çok daha verimli kullanabilmemiz adına, bu teknolojilerin gelişmesi son derece önemli.
San Francisco’da düzenlenen Google I/O 2018 etkinliği, bu konular ışığında son derece büyük bir öneme sahip. Günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız Gmail servisi, bizlere gelen e-postaların içeriğine göre, hızlı yanıtlar oluşturup, bizlere sadece en uygun yanıtı seçme işini bırakacak.
Google Photos ise milyonlarca fotoğraf arasından, seçmek istediklerimizi çok basit parametreler ile derleyip, bir kaç küçük adım ile istediğimiz ve alakalı kişilere iletmemize yardımcı olacak. Sakladığımız fotoğraflarda limitsiz boyutlarda düzenleme ve özelleştirme imkanı da son derece önemli.
Bu videomuzda, yenilenen ve çok daha gelişmiş özelliklere sahip yapay zeka teknolojilerinin hayatımıza neler katacağını sizler için yorumladık. Peki, sizler bu teknolojinin hayatımıza getireceği kolaylıklar ve avantajlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yapay zekanın insan hayatında karar verici olarak kullanılması şu an için çok zor ve karmaşık aynı zamanda tehlikeli de. En doğru yöntem bir geçiş süreci benimsenmeli ve sadece öneri sunabilmeli son söz bizim yani insanların olmalı. Karar alıcı kesinlikle biz olmalıyız. Yani size rağmen sizi koruyacağız gibi absürt cevaplar alabiliriz akıllı sistemlerden. Yani öncelik sahibi bilinç biz olmalıyız. Bize efendilik yapan yeterinde başkası yokmu da bunları da başımıza efendi edelim.
Yapay zakadan geçtik Türkçe bir asistan olsa yeter Siri kaç senedir ios ya var ama biz android kullanıcıları halen bir Türkce konuşan asistanimiz yok önce yapması gerekenleri yapsın ülkemizde ondan sonra yapay yada yapamay zeka gelebilir.