Google geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle iptal edilen I/O etkinliğini bu yıl çevrimiçi olarak yaptı. Oldukça teknik bilgi odaklı olan bu etkinlik, şirketin yazılımlarında yaptığı etkinlikleri ve yenilikleri içeriyor. ABD‘li teknoloji devinin en çok önem verdiği alanlardan biri olan Yapay zeka (AI) da etkinlikte kendine yer buldu.
Yapay zeka alanında uzun süredir çalışan şirket, Google asistan ile bunu akıllı telefonlarımıza taşıdı. Uzun zamandır günlük hayatımızda kullanılan Google Asistan bugün sesli komutlarla pek çok işimizi halledebiliyor. Ancak hala mükemmel olmaktan çok uzak olan bu teknoloji özellikle sesli sohbetler konusunda sorun yaşıyor. Ancak Google LaMDA ile bu sorunu değiştirmeye hazırlanıyor.
Google LaMDA ile yapay zeka konuşmalarını geliştirecek
Yapay zekanın yaşadığı iletişim sorunlarını çözmek isteyen Google, LaMDA isimli yapay zeka algoritmasını 18 Mayıs’ta düzenlenen I/O etkinliğinde tanıttı. Etkinlikte cihazı tanıtan Google yetkilileri, LaMDA’yı gelecekte yapay zeka ile konuşmalarını mükemmelleştirecek en önemli parça olarak tanıttı.
İnsan sohbetlerinin açık uçlu olduğunu ve çoğu zaman bir yerde başlayıp başka yerde sonlandığını söyleyen şirket, LaMDA sayesinde yapay zekanın bunu daha iyi kavrayacağını söyledi. Önceden tanılanmış yolları izlemek yerine düşünerek uygun cevabı veren bu bu yapay zeka, bugün kullandığımız konuşma botlarını adeta işsiz bırakacak.
Bunun bazı örneklerini de sunan Google, LaMDA için bazı ayarlamalar yaparak Pluto ve kağıttan uçak senaryolarını gösterdi. Bu senaryolarda yapay zeka tanımlandığı gezegen ya da nesne gibi davranarak konuşmayı ona gör ilerletiyor. Gerçekten bir gezegenle konuşma hissiyatını veren algoritma sanki gerçek uçakmışçasına cevap veriyor.
Henüz hiçbir ticari kullanım alanı bulunmayan LaMDA’nın, gelecekte Google Asistan, Arama ve Workspace gibi servislere entegre çalışacak.
yasal kauni hakkımız olarak google temsilcisi kimliğı asistanın kimliğini sruyorum abdullah sezgin
Peki ne zaman androidlere gelecek?
Yapay zeka okutmada işe yarar yani insan okumayı tembellik görür o yüzdendirki öyle ise yarar