İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnternet

Google’a Bu Yakıştı mı?

Global bir şirket olmak, özellikle tüm işlerin sanal ortamda yürüdüğü bir sistemle çalışmak hayli zor olsa gerek. Zira Google, her ülkenin piyasasına ve ihtiyaçlarına uygun ürünler çıkarmaktan biraz sınırlarda gezmeye başlamış gibi görünüyor.

Erhan Kahraman

okunma

Google (Görsel: Asoundd, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons)

Global bir şirket olmak, özellikle tüm işlerin sanal ortamda yürüdüğü bir sistemle çalışmak hayli zor olsa gerek. Zira Google, her ülkenin piyasasına ve ihtiyaçlarına uygun ürünler çıkarmaktan biraz sınırlarda gezmeye başlamış gibi görünüyor.

Hindistan operasyonlarından sorumlu Google India‘nın verdiği gazete reklamı da, bunu kanıtlar nitelikte. Hindistan‘ın en fazla okunan İngilizce gazetesi The Times of India‘ya çeyrek sayfalık bir reklam veren Google India, bu reklamda temel ürünü olan online arama motorunu tanıtıyor.

Geçtiğimiz yıl da aynı ülkede SMS arama servisini basılı yayın reklamlarıyla tanıtan Google’ın bu tutumu, sizce işi internet olan ve her şeyi dijital ortama taşıma misyonunu yüklenen bir şirkete yakışıyor mu?


Reklamda, seyahate çıkmadan önce internette arama yapmanız tavsiye ediliyor.

:: Google’ın gazeteye reklam vermesi ne derece doğru?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (28)

SDN Okuru

Gazetelerde reklam verebilmenin kriteri ne onu anlamadım. Herkes gazetelerde reklam verebilir, Google'da verebilir. Bunda ne gariplik var anlamadım. Yazılı basında sonuçta bir iletişim ve reklam alanı olduğuna göre buradada gayet güzel reklam verilebilir. İşimiz dijital yayınsa bnun dışına çıkamayız diye bir şey yok. Sonuçta amaç reklam. Reklamın yeri olmaz.

SDN Okuru

ne alaka ki? ne kadar sacma bir haber bu boyle? laptop reklamlari neden gazetelerde? yada gittigidiyorun reklamlari?

SDN Okuru

Milliyet.com.tr de milliyet gazetesinde reklam olarak geçiyor. Vay be pes:)

SDN Okuru

neden yakışmasın? adamlar gazeteden aramayıoninternetten daha hızlı arayın diyor...

SDN Okuru

NE VAR YAA NOLMUS YANI,MILLETCE ABARTI YAPMAYA MERAKLIYIZ BIRAKIN YA

SDN Okuru

SDN bu haberleri hangi sitelerden CTRL+C sonrasında CTRL+V yapıyo acaba :)

SDN Okuru

gazeteye ilan verilmesinin amacı çok basit: hala internet denen bir kavramın olup olmadığını bilmeyenlere "internet" denen birşeyin olduğunu ve "google" gibi bir arama motoru sayesinde istedikleri haber kaynaklarına ve birçok bilgiye ulaşabilecekleri duyurulmuş. böylece hala gazete yığınlarıyla uğraşan bir kitle online aleme çekilmeye çalışılmış; kötü mü yani?

SDN Okuru

bu ne bole :S

SDN Okuru

Sevgili yazar, Bu haberle iki dakikamı çaldın.

SDN Okuru

reklamın iyisi kötüsü olmaz

Daha fazla yorum (18 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam