Google+ datalarını inceleyen bir web sitesi olan CircleCount tarafından hazırlanan harita ile birlikte, Google+‘ın dünyada en çok hangi bölgelerde yoğun olarak kullanıldığı da ortaya çıktı.
Haritaya göre Google+’ın Orta Avrupa’da yoğun olarak kullanıldığını görebiliyoruz. Hindistan ve Brezilya dikkatleri üzerine çeken iki ülke. Amerika Birleşik Devletleri’nin Doğu Yakası da, Batı Yakası’na nazaran çok daha yoğun bir kullanım ile dikkat çekiyor. Ülkemizde baktığımızda ise, Türkiye’nin batısında daha yoğun bir Google+ kullanımı var.
Google+ hayalet kasaba mı?
Google+ ile ilgili her zaman dile getirilen şey, bu ağın bir “hayalet kasaba” olduğu. Fakat durumun öyle olmadığı hem kullanıcı sayısından hem de dünya genelindeki bu yaygın kullanım ağından belli oluyor. Yine de Google+’ın hayalet kasaba olduğu ülkeler yok değil. Örneğin Kanada, Rusya ve Avustralya ile birlikte Afrika kıtası da tamamen Google+’tan bihaber olduğu açıkça belli.
Google, şu anda var olmadığı pazarlarda kullanımını arttırmak konusunda çalışmalara başlamak zorunda. Burada sanıyorum Facebook’u örnek olmaları yararlarına olacaktır. Zira Facebook‘un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg özellikle Çin ve Rusya pazarında yaygınlaşmanın yollarını arıyor, hatta bir süre önce yaptığı Çin ziyaretinin de bununla ilişkili olduğu konuşuluyordu.
ben şahsen kullanmıyorum. hem facebook hem twitter bunlara ek oalrak google hiç çekilmez. gerekte yok bence
mavi yerler facebook heralde :))
google oldukça ağır… tasarım ve içerik iyi ama ağırlık çok berbat
google+ kullanan bir tane arkadaşım yok
Merak edip bakmistim bidaha da acmadim
Türkiye’de pek rağbet görmedi. Hesabım var ama ıssız.
>>çok kullanışsız bir ara yüzü var…
>>O nedenle facebook..
evet belki sitede kullanan varsa çevreleşelim
facebook gibi amele pazarına dönmedi ben şahsen kullanıyorum hatta Miranda Cosgrove bile kullanıyor…
ben kullanıyorum
Bazı toplumlar alışkanlıklarını bir anda değiştiremez bunun için bireysel değil toplu hareket lazım google plus hem özellik hem de ara yüz olarak elli basmasına rağmen rağbet görmemesinin sebebi paylaşımda bulunacak arkadaş olmaması ama zamanla insanlar facebook tan sıkılacak hatta bunalacak iyice bozdu facebook gına geldi oyun isteğinden
Ölü ozanlar derneği 🙂
Rusya’da zaten VK adlı bir sosyal ağ olduğu için oradakiler ne facebook ne de başka sosyal ağlara ihtiyaç duymuyor. Yani Google+’ın orada pasif olması çok normal.
Türkiye’de kullanım neden az ? Çünkü halk Google+’ı Facebook alternatifi olarak kavrayıp arkadaşlarını orada görmek istiyor.
Orta Avrupa ve Amerikanın Doğu yakası Google+’ın gerçek kullanımını anlamış ve yeni kişilerle etkileşim kurmuş. Zamanla o bölgedeki hepsi böyle yapınca dostlarını da Google+’ta görmüş ve kullanım artmış.
Kısaca demek istediğim şu ki Türkiye’de ve diğer Google+’ın Yaygın olmadığı ülkelerde bu sosyal ağın facebook’tan farklı olduğunu topluma anlatmak lazım. Bunu başarırsa yıkılmaz denilen Facebook imparatorluğu yıkılacak.
ben kullanıyorum ama pek sık değil
bende kullanıyorum ve gayette memnunum. Tasarım olarakda çok hoş. Evet face gibi yoğunluk yok, bizde kafa dinliyoruz işte
ben kullanıyorum ama türkiye de yaygın değil. google da 45 arkadaşım var facebookta 400 civarı
Google Plus = Hayalet Şehir
Google aslında gayet iyi ama insanoğlunu bilirsiniz bir şeyin ilgi çekmesi için illa popüler olması gerekiyor. Çevremizde buna örnek çok şey var.
Ben aktif olarak kullanıyorum. Açıkcası facebooktan daha fazla zaman ayırıyorum. Mesela g ile ilgili küçük bir ayrıntı aktarayım. Oyun sitelerine üyeyim ve IGN sitesi deli gibi içerik yayınlıyor. IGN sitesinin en son baktığımda 1.800.000 abonesi vardı. Bu değer facebook sayfasındaki beğenenlerden 2 kattan daha fazla.
Dikkat çekici bi’ fark yaratması gerek. Yoksa bu hizmet de kayıplara karışacak.
gmailim olduğundan bir bakayım dedim ama okadar kullanmıyorum 2.kez bile girme gereği duymadım,çünkü arkadaşlarımdan hiç kullanan yok.potansiyelide yok bence.iyi bir reklam yaptılar başta ama sonra fıss..
be şahsen kullanıyorum çok da menunum google plus dan
Facebookdaki sübyancılar, internet cahilleri, kız tavlamak için hesap açanlar, ve elbette ki “alışılmış”ı “daha iyi”ye tercih edenler. Google kullanmıyorsunuz diye seviniyorum.