Reklam

Google’ın Başı Derde Girebilir

13
Reklam

Avrupa’da bir firma dava edildiğinde bu genellikle Microsoft ve Windows platformu olurdu. Fakat şu anda durum tam tersine döndü ve Microsoft ile birlikte 16 firma tarafından daha kurulan Fairsearch.org adlı organizasyon, Google‘ı mobil pazarı tekeline alma amacı taşıdığı iddialarıyla dava etmeye hazırlanıyor.

Google‘ın Android platformunu ortaklarını kandırmak için kullandığını belirten organizasyon, Android ile mobil pazarı tekeline almaya çalıştığını iddia ettiği Google’a karşı avukatı Thomas Vinje‘nin ağzından bir de basın bildirisi yayımladı.

Reklam

Bildiride,”Google, Android mobil işletim sistemini bir Trojan Atı gibi kullanarak ortaklarını kandırıyor. Mobil pazarı tekeline almaya çalışıyor ve kullanıcıların bilgilerini kontrol etmek istiyor. Bu kadar kırılgan bir pazardaki rekabetin ve yenilikçi anlayışın korunabilmesi için toplanan komisyonu hızlıca karar vermeye davet ediyoruz.” sözleri yer aldı.

Google’a karşı kurulan bu koalisyon bir de internet sitesi açarak Google‘a güvenilip güvenilemeyeceğini sordu. Google kanadından ise bu iddialara karşı henüz resmi bir yanıt gelmiş değil. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğiz.

:: Fairsearch’ün bu iddialarını nasıl karşılıyorsunuz?

13 Yorum

  1. Bizim aneyiler de hala yok açık kaynaklıymışta yok bilmem neymişte. Adamların açık kaynaktan anladığı telefona tema yükleyip rami tavan yaptırıp milleti uygulamadan kazandığı parayı bedava indirip sömürmek. Zaten arkada çalışan programlara bir bakın resmen herşeyi resimleyip kayıt tutuyorlardır. Trojan atı doğru bir terim. Birgün gelecek androidinde sonu gelecek. Daima ios 😛

  2. Fairsearch.org a dahil olan şirketlere bakarmısınız. Microsoft, Nokia, Oracle.. Hepsinde kuyruk acısı var

  3. Serbest piyasa dünyasında yaşıyoruz herkez piyasaya dahil olabilir
    Dünyada sadece android işletim sistemi yok ki ios var blackberry os var windows mobil var ubuntu mobile gelecek yani velhasıl kelam bu davadan bence birşey çıkmaz

  4. Üretici zaten bilgileri toplamak için girişte onay istiyor ve kurulum sırasında bunu kabul ederek başlıyoruz kullanmaya Çin romlarında Google servisleri yok Çin’de kapalı olduğu için cyanogenmod veya miui romlarda bu rahatlık var birde privacy protection uygulamaları ile uygulamaların sizin istemediğiniz bilgileri almasını engelleyebilirsiniz. Saçma bir el feneri uygulaması lokasyon ve telefon ID sini isteyebiliyor veya daha ileri gidebiliyorlar. Benim asıl düşündüğüm bu konunun IOS’da da böyle işlediği halde kimsenin bunu dile getirmemesi. Örneğin Whatsapp bu hizmeti verirken androidde olduğu gibi Ios’da da kişinin telefon rehberindeki bilgileri görüp alıp diğer taraftakilerle eşleştiriyor bunu yaparken kendisinden bu hizmeti alan telefonun ID’sini de kaydediyor zaten paralı bir hizmeti verdiğine göre hangi telefondan para aldığını belgelemek için ID’sine erişmek zorunda ID’si dışında GPS erişim yetkisi istiyor program ve IOS telefonlarda da Android telefonlarda da lokasyonu whatsapp üzerinden bildirme özelliği var. Dahada ileri gidersek whatsapp telefonun galerisine sizin istediğiniz zaman girip resimleri seçip paylaşabilme imkanı tanıyor. Yani hafızaya erişim yetkisi var. Yani demek istediğim siz IOS veya Android telefonlardaki programlarınıza güvenip erişim iznini doğrudan veriyorsunuz bunu da sorgulamıyorsunuz o programın yapımcıları bu bilgilere istediği zaman erişim bu bilgileri sunucularına aktarma özgürlüğüne her platformda sahipler ve biz bunu programı kurma anında o programlara sağlıyoruz. Ne whatsapp, tango, message me, face, twitter, linkedin, chaton, Google map, lattitude, glympse, forsquare gibi tonla programın üreticisini tanırız nede onların şirketinin etik değerlere ne kadar önem verdiğini biliriz ama kendimizi olduğu gibi bu programlara emanet ederiz ve bundan bir şüphe duymayız sonrada android güvenli değil deriz sorun androidde değil bu programlar her platformda bu yetkilere sahip olarak kuruluyor ama biz bunların üzerinde durmayıp hiç anlamadığımız bir android sistemi güvenli değil ios güvenli kavgasına girişiyoruz bu tartışmanın da kimler tarafından üretilip üzerine gidildiği belli aslında biz ise koyun gibi sorgulamadan olduğu gibi alıp kendi babamızmış gibi savunuyoruz.

  5. ziyaretçi 11.04.2013, 08.08 neymiş de şeklinde yazılması lazım.
    “her şeyi”de “şey” ayrı yazılır.
    bir gün ayrı yazılır
    Android’in de “de” ayrı yazılır. (Çünkü bağlaçtır)

    İlk önce Türkçe yazmayı öğren.

  6. hepsinin kuyruk acisi var google tekel olmaya calisiyormusda bilmem ne.. herkes bilgisayarda windows kullaniyorda ne oluyor her sene cok yuksek fiyattan millete yazilim satilmaya calisiyor ayni seyi telefonda yapmaya calisiyorlar! sonuna kadar Linux sonuna kadar ozgur yazilim

  7. Bence çok doğru bir atılım olmuş genel pazarda birinin tekele doğru gidişi kabul edilmez. Bunu dengelemek lazım rekapet oluşmazsa arz talep kısır döngü olur sonra ne olacak o yüzden tüketiciyi direkt ilgilendiren bir konu bence yerinde olmuş bu şekilde Android Reklam pastasını biraz daraltıp diğerlerine de hak tanır Tüketici lehine bir iş yapmış olur ve onca reklam zırvalıgından bizler de kurtulabiliriz. BirDost…

  8. “Derde” demişsiniz başlıkta. “Microsoft’a” olmalı o. Ne kadar kuyruk acısı olan, tekkelleşme meraklısı şirket varsa (microsoft, nokia, oracle) hepsi birleşmiş. Şaka gibi.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version