Reklam
Google‘ın arama motorundan çok daha fazlası olduğunun neredeyse tüm internet kullanıcıları farkında. Google, kendi içinde yaptığı yenilikler ve farklılıklarla da zaten bu yönünü kanıtlıyor.
Doodle‘ı kısa ve net olarak günübirlik olarak hazırlanan ve günün anlamına yönelik düzenlenmiş Google logoları olarak tanımlayabiliriz.
Reklam
Google, Doodle’lara çok ciddi önem veriyor. Bunun en büyük kanıtı ise, Google bünyesinde Doodle’lar için özel bir ekip çalışması. Bu ekibin Yaratıcı Ekip Başkanı Ryan Germick de, bunu onaylıyor ve amaçlarını insanları beklemedikleri ama görmekten mutlu olacakları şeylerle karşılaştırmak olduğunu söylüyor.
İlki 1998 yılında Doodle’ların tümünü incelmek isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz.
Peki Google, yaptığı doodle’ları neye göre ve ne zaman, nasıl yapıyor?
Girişte bunu soruyorsunuz fakat makalenin içeriğinde bununla ilgili tek bir bilgi bile vermiyorsunuz.
Ünlü bir teknoloji sitesi ve dergisi bir firma, Google ile yapılan görüşmede bildiğim kadarı ile Doodle oluşturulması için gerekli şartların olmadığı için Atatürk için Doodle hazırlamamış.Pehh.
google ye çok teşekkür ediyorum. özellikle androidi hayatımıza getirmekle….
kurşun kaleme katılıyorum. sizin gazetecilik öğretmenleriniz, hocalarınız sizin kimliklerinizi bilse neler yaparlar kimbilir.
Goole arkaplan resim imkanını kaldırdıktan sonra aldığı tepkiyle istediği kadar doodle yapsın nafile.
Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölüm yıl dönümünü hatırlatmayan, özensiz bir çiçekle geçiştiren Google benim için bitmiştir.Sadece ihtiyacımız olduğu için kullanıyoruz iyi bir alternatif olmadığından…
Google yarattığı yer doodle’da yandaş bir politika izliyor. Türkleri ezmek adına her şeyi yapıyor. 10 Kasımları boş geçiyor.
hocam bu yazı, öyle bir yazı olmuş ki;
“birisi doodle’ın ne olduğunu da öğrense kardır” mantığı var.
Olum yildonumlerine doodle yapilmaz. Ne bos insanlarsiniz..
“Olum yildonumlerine doodle yapilmaz. Ne bos insanlarsiniz..”
diyen arkadaşa katılmıyorum.Bundan önce sayısızca kişinin ölüm yıl dönümlerine doodle yaptılar. (Yok bilmem şunun 102.ölüm yıl dönümü diye) Biz değişik,gösterişli bir doodle istemedik ki.O gün logosunu siyaha boyasın ya da sonsuz işareti koysun istedik.Amaç onu unutmadığını göstermekti.Çiçeğin üzerine gelmesen kimin neyi olduğu bile belli değildi ben buna sinirleniyorum…
basarilarnin devamin dioerim iyki varsin
O 102. Dogum yili olabilir mi? Google’dan bir tane olum yildonumunu anan bir doodle bulabilir misin? Kendileri de okadar aciklama yaptilar kutlamalarda kullaniyoruz diye. Mesela Ataturkun tam olarak ne zaman dogdugu bilinseydi o gun onun da bir ddoodle’i olurdu.