Google’ın Deep Mind adlı yapay zeka algoritması, daha önceki süreçte var olan yeteneklerine yenisini eklemiş gibi gözüküyor.
Deep Mind kısa bir süre öncesinde dünyaca ünlü Go oyuncusu Lee Sedol’u uzun maçlar sonucunda yenmeyi başarmış; labirent oyunlarında başarıyla görevlerini tamamlamıştı.
Deep Mind yazılımı şimdiki süreçte var olan yeteneklerine dünya üzerindeki en popüler sporlardan biri olan futbolu ekleyerek, “karınca futbol” adında bir oyunu oynamayı başarmış durumda.
#video_12294#
Google’ın deep mind yapay zekası futbol oynuyor
Google ve Google’ın diğer şirketlerini bir çatı altında toplayan Alphabet Inc.’nin yapay zeka alanındaki çalışmaları Deep Mind merkezli olarak yürütülüyor.
Alphabet, yapay zekanın eğitim süresini hızlandırmak amacıyla, Google Cloud platformunu kullanan “gorila” olarak bilinen takviye öğrenme sistemini uyguluyor.
Deneme-yanılma yöntemini yapay zeka programlarına öğreten takviye öğrenme sistemi, Deep Mind’in çoklu veriler arasında çıkarımlar yapmasını, yapay sinir ağlarına ilişkin derin öğrenmeleri gerçekleştirmesine neden oluyor.
Google’ın “Deterministik Degradeler Algoritması Politikası(DPG)” sistemi, robotların hareketlerini kontrol ederek, robotların içerisinde bulunan Q ağının diferansiyellenebilme istismarına karşına önlem alıyor.
Yani, insanların kafasında oluşabilecek, son derece yetenekli yapay zekaların kontrolden çıkabileceği soruları, gerçeğe dönüşmeyecek.
Asenkron RL sistemi ile hiyerarşik bir kontrol stratejisi meydana getiren araştırmacılar, aynı zamanda bir robota 54 hamle yelpazesi genişliğinde bir yapay zekaya karınca futbolu oynatabiliyorlar.
Deep Mind’in önümüzdeki birkaç ay içerisinde açık kaynak lisansı alması bekleniyor.
:: Google’ın yapay zeka alanında yaptığı çalışmaların nelere kadi olabileceğini düşünüyorsunuz?
Yakın bir gelecekte Papaz eriğini cyborg eriğine çevirebilir bu google..
Yaptıkları şey bütün ihtimalleri verip ona göre en iyi ihtimali yapay zekaya hesaplatmak. Ayrıca sonuca göre de öğrenme yeteneği var. Yani insanların kafasında oluştuğu gibi yapay zekaya oyunu verip direk oynatmıyolar. Yaptıkları yenilik ise bunu görüntü işleme ile yapmaları, yani ekranı görerek yapay zeka karar veriyo. O yüzden kale kocaman bir kırmızılıktan oluşuyor. Yani yapılan şey o kadar da ileri teknoloji deil. Sadec şu anda kullanılan mevcut yapay zeka metodlarını geliştiriyolar. İlerde ihtimalleri yapay zekaya vermeden yapay zeka kendi öğrenirse o zaman bilim kurguda gördünüz yapay zekalar gerçek olabilir. Bu da zaten şu anın yazılım teknolojisiyle biraz zor.
Aynen arkadaşa katılıyorum. Hava tahmini için oluşturduğunuz bir tapay zeka gidipte futbol oynarsa ozaman tehlikeli. Şu anki yapay zekalar öğretilen / kodlanan bilgiye veriye göre karar veriyorlar ve sınırlı.
Ozaman bot dan bir farkı kalmıyor senin dediğinin.. bu bahsedilen yapay zeka öyle değil zannım ca Quantum algoritması ile çalışması şart
Ozaman bot dan bir farkı kalmıyor senin dediğinin.. bu bahsedilen yapay zeka öyle değil zannım ca Quantum algoritması ile çalışması şart
Herkes yapay zeka uzmanıymış.. Benim merak ettiğim acaba yıllar sonra bu yapılan iş için acaba bu işin temeliydi denecek mi? veya denecekse bunu kim yapmış olacak..
Yapay zekanın ucu bucağı yok.