Teknopark İstanbul’da faaliyet gösteren Trexo İnovasyon fotoğraf üzerinden rota planlaması yapabilen dünyanın görüntü işleme teknolojisine sahip ilk masaüstü dollysi Trexo Wheels’i Amerikada Birleşik Devletleri’nde başlatılan Kickstarter kampanyası ile duyurdu.
Photoshop ile para kazanmak! (Video)
Trexo Wheels teknik özellikleri
Trexo Wheels düz zeminler üzerinde lineer, dairesel ve komplike görüntüler alınmasını sağlıyor. Hareketli çekimler ve video içerikleri için geliştirilmiş olan, 1,1 kg ağırlığındaki cihaz; 2.7 kg’a kadar olan cep telefonları, DSLR kameralar ve aynasız kameralarla da kullanılabiliyor. Trexo Wheels aynı zamanda 4 saate kadar kullanıma imkan sağlayan pil ömrüne sahip.
Sınırsız rota çizebilen Trexo Wheels ile komplike kamera hareketlerinin kontrolü iOS ve Android uygulamaları üzerinden gerçekleştirebiliyor. Trexo Wheels ile çizilen lineer, dairesel ya da komplike kamera hareketlerini tek bir tuşla TimeLapse videolara dönüştürmek ve üzerinde bulunan port sayesinde kamerayı istediğiniz şekilde tetiklemek mümkün. Kullanıcılar mobil bir cihaza ihtiyaç duymadan lineer ve dairesel hareketleri Trexo Wheels’e öğreterek çekim yapabiliyor.
Trexo İnovasyon CEO’su Serdar Kılıçbay, ‘’Trexo İnovasyon olarak bilgi birikimimizi Teknopark İstanbul’un içinde yer alan kendi alanlarında uzmanlaşmış firmalarımızın bilgileriyle birleştirmeye ve uluslararası pazarlarda katma değerli ürünler üreten bir marka olma vizyonu ile faaliyetlerimize devam ediyoruz.’’ diyor ve ekliyor:
‘’Trexo inovasyon’un her bir bireyi, gelecek nesillerin Türk mühendislerinin, Türk tasarımcılarının yaratıcılıklarını ortaya koyarak ürettikleri ürünleri dünya pazarlarına sunabilecekleri bir şirket olma hayalini gerçekleştirmek için büyük bir azim ve tutku ile çalışmaya devam ediyor. Bu amaç doğrultusunda birlikte yürüdüğümüz Teknopark İstanbul ailesine,nitelikli ve yüksek katma değerli ürün ekosistemine katkıda bulunmak için çalışan T3 Vakfı’ na , bilgisini, tecrübesini ve emeğini büyük bir fedakarlıkla paylaşan , fikirlerimizin somut ürünlere dönüşmesine ve dünya ile buluşturulmasına katkı sağlayan Türk sanayisine teşekkür ederiz.”