Oyunlarda performans ve fps artışı için hangi grafik ayarlarında oynama yapmalıyız? Bu önemli bir soru çünkü herkes güzel grafikler ve akıcı bir fps değeri ile oyun oynamak ister. Bu yüzden seçtiğiniz grafik ayarları çok önemlidir. Bizler de hazırladığımız bu içerikle sizlere kapatılması gereken grafik ayarları konusunda destek çıkıyoruz.
Düşük sistem gereksinimli oyunlar -1
Performans için hangi grafik ayarlarını kapatmalıyız?
Elbette oyuncular olarak tüm oyunları en yüksek ayarlarda ve sağlam fps değerleri ile oynamak istiyoruz. Elimizdeki sistem yeterince güçlü değilse, doğal olarak bu isteğiniz hüsrana dönüşebiliyor. İşte bu yüzden sizler için rehber niteliğinde bir içerik hazırladık. Video üzerinde bahsettiğimiz ayarları kapatarak veya kısarak, ciddi bir performans artışı sağlayabilir ve görüntünüzü de çok bozmadan keyifle oyun oynayabilirsiniz. İyi seyirler!
#video_14244#
1. Shadow nedir? Neden kapatmalıyız?
Gölgelendirme ciddi ölçüde grafik performansını arttırken, aynı oranda ekran kartınıza büyük yüktür. Bu efekti tamamen kapatmak görsel bütünlüğü bozabilir ve hatta gerçekçiliği düşürebilir ama PC takılmaya başlıyorsa, frame artışı için düşük veya orta ayarlar tavsiye olunur.
2. Motion Blur nedir? Neden kapatmalıyız?
Oyunlardaki en karizmatik ama aynı zamanda en kullanışsız grafik ayarı. Dönüş hızında oluşabilecek kırılmaları örter ve efekt sağlar. Hızlı FPS oyunlarında insanların PC’leri kaldırsa bile kapattığı bir seçenektir. Halen gereksiz olduğu düşünüyoruz.
3. Depth of Field nedir? Neden kapatmalıyız?
Oyun içerisinde ana odak noktası dışında her şey bulanık görülür. Ve odak değiştikçe odaklanılan alan da değişir. Depth of Field önemli ve oyun içerisindeki foto gerçekçiliği inanılmaz etkileyen bir seçenektir. Sizin bu özelliğe yüklenmeniz ölçüsünde bilgisayarınızı zorlayacaktır.
4. Dynamic Reflections nedir? Neden kapatmalıyız?
Görsel olarak ciddi fark yaratan bir özellikle karşınızdayız. Grafik motorlarının gerçek zamanlı render yaparken en çok zorlandığı özelliklerden biri Dynamic Reflections’tır. Yansımaların karakteriniz, eşyalar ve diğer objeler üzerinde aktarılmasıdır. Kapatmak çok ciddi bir performans artışı sağlayacaktır. Overwatch’ta kapattığınızda %30 ile %50 arası fps artışı sağlıyorsunuz.
5. Supersampling nedir? Neden kapatmalıyız?
İşte PC’nizin canına okuyacak bir seçenek. Supersampling söz konusu oyunu 1080p iken, 2K’ya 4K’ya gerçek zamanlı renderlar. Güzel bir Anti-Aliasing alternatifi olsa da frame oranlarının inanılmaz düşecektir. Kapatın gitsin.
:: Böyle videoların gelmesini istiyorsanız, yorumlarda fikrinizi belirtmeyi unutmayın!
tamam
Güzel bir konu
Birinci bölüm de iki kere büyük yazmışsın.
Bu arada bi şey değil.
Ya teknoloji sayfasında insan kod falan bekliyor ne bileyim farklı şeyler umuyor. Ama gel görelim görüntü ayarlarına girin ne varsa kapatın diye kocaman bir yazıyla karşılaşıyoruz uzun uzadıya yazmışlar bide hey allahım.
Keşke hiçbir ayarı kapatmadan oynayabilsek ama nerde…
Pek de gerekli olmayan bir haber
Mükemmel bir derleme olmuş, teşekkürler shiftdelete.net
bunları kapattığında kalite düşmüyor mu sanıyorsunuz
Aslında oyunu ultra ya alalım 24 fps hem konsolcuların halini de anlarız
Güzel haber benzeri haberlerin devamını diliyorum dilerim
MSAA ve FXAA da olmalı bunların arasında
grafikleri bozmadan böyle mi oluyor ? 🙁
anti alasing , v sync , shader ayarı da olsaydı . anlamıyorz
Hakkı bey Emin i işe almakla dogru karar vermişin. Adam shiftdelete in çehresini değiştirdi
Tamamen boş video 5 yaşındaki kardeşimin bildiği bilgiler.
Çok güzel olmuş teşekkürler
Evet aşağıda yazılanlara mutlaka açıklık getirirseniz ıyi olur. 4 de dörtlük bir makale bekliyoruz güncellerseniz çok memnun oluruz . Saygılar.
Nerden yapılıyor bu ayarlar.
dediklerinin hepsi grafikleri bozan daha doğrusu değiştiren özellikler başlıkla konu tam tersi ilerliyor ne yani gölgeleri kapatmak oyunun grafikleri ile alakalı değil mi kimse de bir şey yazmamış
Fps arttırmak için grafik ayarlarından bazı şeyleri kapatmak gerektiğini her oyuncu bilir zaten, daha ilginç bilgiler verseniz güzel olurdu
Bilmiyorduk allah allah ıyiki öğrettiniz hocam 😂😂