Reklam
    Reklam
    Oyun

    Türk oyun firması dudak uçuklatan fiyata satın alındı!

    İstanbul ve Londra’da iki stüdyoda toplamda 77 çalışanıyla faaliyet gösteren Gram Games, inanılmaz bir fiyat karşılığında Zynga bünyesine katıldı. İşte satın alımın detayları!
    Gram Games

    İstanbul ve Londra’da iki stüdyoda toplamda 77 çalışanıyla faaliyet gösteren Gram Games, tam 250 milyon dolar karşılığında, dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Zynga bünyesine katıldı.

    1010!” ve “Six!” gibi bulmaca oyunlarının üreticisi olan ve dünya çapında 170 milyondan fazla oyuncuya sahip Gram Games, bugüne kadar pek çok oyununu Amerika ve Avrupa mobil platformlarında da ön plana çıkartmayı başardı.

    Reklam
    Reklam

    Gram Games 250 milyon dolar karşılığı Zynga bünyesinde!

    Geçtiğimiz sene geliştirdikleri yeni oyunları “Merge Dragons!” ile de en çok kazanan ilk 50 oyun içerisine giren Gram Games’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Mehmet Ecevit satınalma ile ilgili konuştu.

    “2012 yılından bugüne başarıyla yarattığımız Gram Games kültürünü, İstanbul ve Londra’daki stüdyolarda çalışan yetenekli takımımızı ve başarılı sayısız oyunumuzu; Zynga şirketinin dünya çapında etkin organizasyonuyla birleştirmekten gurur duyuyoruz. Zynga’nın dünyayı oyunlarla bağlama misyonuna derinden inanıyoruz ve takımları ile birlikte çalışmaya başlamak için çok heyecanlıyız.”

    Reklam
    Reklam

    Satın alma işlemini gerçekleştiren Zynga CEO’su Frank Gibeau ise şunları söyledi:

    “Türk mobil oyun şirketi Gram Games ekibinin özgün kültürü ve yaratıcı oyun geliştirme yöntemleri açıkçası bizleri çok etkiledi. Hızlı hareket ederek, zevkli, oynaması kolay ve bağımlılık yaratan oyunlar üretiyorlar.”

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. hakan

      çok menmun oldum haberi okuyunca. satılması üzücü dursada yakalanan başarı açısından çok büyük bir gurur. ülkemizde daha iyi yazılımcılar gelişmesi umuduyla.

    2. Kerim

      Sirketin adi cok iyi. Gram Games. Sirketi sattilar, elbette bir bildikleri vardir. Lakin bu kadar iyi yapiyorlarsa kendileri iyidirler. Keske kendileri devam etselerdi. Tabii maddi endise var. Ama ne bileyim,…

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap