University of Surrey, University of Cambridge, Çin Bilimler Akademisi, Xidian Üniversitesi ve Zhengzhou Üniversitesi‘nden bilim insanları, geleneksel güneş panellerinin maliyetlerini yüzde 70 oranında düşürebilecek yeni bir tür çift taraflı solar panel geliştirdi.
Güneş panelinde yeni dönem: Yeni alternatif ile maliyetler yüzde 70 azalıyor
Bu yeni güneş panelleri, karbon nanotüpler kullanılarak geliştirildi ve bu sayede üretim maliyetlerinde büyük bir düşüş sağlandı. Nanotüpler, panellerin hem ön hem de arka yüzeylerindeki elektrotlarda kullanılıyor.
Bu nanotüplerin çapı sadece 2,2 nanometre ve 45 bin tanesi bir araya getirildiğinde bile bir kağıt parçasından daha ince bir yapı oluşturuyor. Buna rağmen, bu paneller metrekare başına 36 milliwatt elektrik üretebiliyor. Bu da metrekare başına yaklaşık 360 watt‘a denk geliyor. Geleneksel güneş panelleri metrekare başına yaklaşık 200 watt üretiyor.
Güneşle beslenen taşınabilir monitör geliyor! İşte özellikleri
Eazeye Radiant, dünyanın ilk taşınabilir transflektif LCD monitörü olarak piyasaya giriyor. Dış mekanlarda enerji tasarrufu sağlıyor.Bu yeni tür çift taraflı solar panellerin geleneksel güneş panellerinden birkaç önemli farkı var:
- Karbon nanotüpler kullanımı: Geleneksel güneş panelleri genellikle silikon bazlı malzemeler kullanırken, bu yeni alternatif panellerde karbon nanotüpler kullanılıyor. Bu nanotüplerin çapı sadece 2,2 nanometre ve yüksek elektrik üretimi için optimize edilmiş.
- Düşük Maliyet: Karbon nanotüplerin kullanımı, bu panellerin geleneksel solar panellere göre yüzde 70 daha ucuz olmasını sağlıyor. Bu, üretim ve malzeme maliyetlerinde önemli bir düşüş anlamına geliyor.
- Yüksek Verimlilik: Bu alternatif paneller, çift taraflı olmaları ve nanotüpler sayesinde arka yüzeyde yüzde 97‘ye varan verimlilikle enerji üretiyor. Geleneksel güneş panelleri, genellikle ön yüzeyde yüzde 75 ile yüzde 95 arasında verimlilik gösteriyor.
- Çift Taraflı Enerji Üretimi: Bu paneller, hem ön hem de arka yüzeylerde enerji üretebilir şekilde tasarlanmış. Bu, onların güneş ışığını daha etkili bir şekilde yakalayıp dönüştürmelerine olanak tanıyor.
- Geniş Uygulama Alanları: Bu panellerin geliştirilmesi, güneş enerjisini daha verimli ve ekonomik bir şekilde kullanma imkanı sunuyor, bu da onların çeşitli ortamlarda ve koşullarda kullanımını artırabilir.
Bu farklar, bu yeni panellerin güneş enerjisi sektöründe oyunun kurallarını değiştirebilecek potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.
Çift taraflı solar paneller yeni bir konsept olmasa da, bu nanotüplerle donatılmış alternatif paneller, arka yüzeyde çok daha fazla verimlilik sunuyor. Bu, direkt güneş ışığını ve çevresel yayılım ışığını etkin bir şekilde enerjiye dönüştürebilmelerini sağlıyor.
Bu güneş paneli alternatifi, güneş enerjisi teknolojisinde önemli bir atılım oluşturuyor ve çevreye duyarlı enerji çözümlerinin daha geniş ölçekte kullanılmasını teşvik ediyor. Daha düşük maliyetlerle daha yüksek verimlilik sunan bu teknoloji, güneş enerjisinin geleceğini şekillendirme potansiyeline sahip.
Bu araştırmanın tam sonuçlarını Nature Communications bilim dergisinde bulabilirsiniz. Siz bu yeni teknoloji hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.
Birim m2 de 360W güç üretebilen bi panel 36% verimli olarak sınıflanır.
Yukarıdaki bilgi doğru olmuyor bu durumda.
O zaman birim m2.de 200 wat.üretenin verimliliği % kaç oluyor?
Yüzde ,20
Galiba yanlış hesapladınız normal bir panel m2 de 200watt üretiyorsa 360watt üretmeleri 160watt daha fazla oluyor yani 200 de 160 ise 100watt için yarısını alıyoruz 80 yapıyor yani normal panellerden %80 daha verimliler demektir
Uzman değilim ama bu hesap mantıklı değil. Siz %80 daha performanslı demek istediniz, verimli değil. Çünkü aradaki fark örneğin 200’e 500 olduğunda verimlilik %150 mi olacak; yani yoktan enerji mi üretilecek. Ya da yeni ürün de200 olsaydı verimliliği sıfır mı diyecektik. Teknik olarak verimliliğin %100 den fazla olması (1, 2 durum hariç) imkansız. Benim anladığım üzerine düşen 100 birim güneş ışığının 97’sini elektrik enerjisine çevirebiliyor.
Verim olarak %97′ si elektrik enerjisine dönüşüyor. %3 lük kısım ise ısı enerjisine dönüşüyor. Eskiden m2 de 200 watt elektrik enerjisi alınabiliyordu. Bahsedilen teknoloji m2 de 360 watt elektrik enerjisi veriyor. Bu durumda aradaki 160 watt lık fark kullanılan cihazlara göre %80 daha fazla elektrik enerjisi üretebildiğini gösterir.
İnce olun ca biraz pahalıdır 😉
Ömer ismi mübarektir! Senin adın Sığır salamoni olsun
Doğru. Haberin içinde böyle bir hata var.
Çift taraaflı kullanım söz konusu. %72 ye denk gelir.
Verim = Çıktı / Girdi , Girdi = 1m2’ye düşen güneş enerjisi = maksimum 1000 w olarak alınabilir ( bölgeye ve mevsime göre değişen bir rakamdır )
Çıktı = 220 Watt-pick ( en fazla üretebileceği ) ise verim 220 / 1000 = 22%
Bir zaman sonra enerji tamamen bedava olacak ,dünya bu teknolojiyi mutlaka elde edecek
Hiçbir zaman bedava olmaz mutlaka birileri ondan kar edecek yada vergi olacaktır güneş vergisi
Kardeşim eğer 1. Medeniyet seviyesini geçersek büyük ihtimalle bedava olur çünkü bqk gibi enerji olur millet burdan değil başka yerlerden para kazanmaya başlar bu sektörü de devlet eline alır ve bedava enerji verir sadece KDV olarak aldığımız şeylerden bu teknolojinin bakım ücretini filan karşılarlar
Eğer 2.medeniyet seviyesine ulaşırsak çoğu şuan para verdiğimiz şeyler bedava olur ama 2.medeniyet seviyesini görebilmek bu dünyada kirli zihinler olduğu sürece ve dünya barışı olmadığı sürece imkansız gibi birşey
Güneş enerjisi ile enerji üretiminde yeni bir çag açabilir,eger kullanımı teşvik edilipte yaygınlaşabilirse
Devlet herkese teşfik vermeli ilerde vermeyi inaniyorum
her şeyin içine de devleti sokmayın be kardeşim
Hele söz konusu bizimkiyse! Adamlar and içmiş ülkenin gelişimine engel olmaya, 23 senedir tıkır tıkır işliyor planları ama memleketin yarısı iktidar medyası sayesinde mışıl mışıl uykuda, sanıyorlar ki şahlanıyoruz! Yaprağımı şahlanıyoruz!
Fakirleşiyoruz alım gücü hızla düşüyor soyuluyoruz soğanın cücüğü gibi ortada kalacağız bu gidişle
23 senedir 1 tane heykel yapılmadı diye mi? O yaprağı sarma yapıp yersen belki gerçekleri görürsün
Bunu icraat diye heykel diken iki İcraatı say deyince koyun gibi yüzüne bakanların zeka söylemesi komik
Bunu icraat diye heykel diken ve ülkeye yaptığın iki İcraat say deyince koyun gibi yüzüne bakanlarmı söylüyor
Teşviği geçtik, yolumuza taş koyup engeller yaratmasin, extra vergi uydurmasin yeter
Polikristal 200 w üretitken monoktrostsal panel 360 w üretir bu zaten var yıllardır.polikristal enerji az üretir ama aşırı ısınma yapmaz ve ömrü 4-5 kat daha uzundur.bu yüzden tercih edilirler.
Metrekare 36 mW, bu da 360 W demek abesle iştigaldir. 1 mW=0,001 Watt’a eşittir. Herkesin kolayca anlayabileceği watt karşılığı yazılsa ve bu birim dönüştürmeye gerek kalmasa olmaz mıydı? Bilmeyen de sizin yazdığınız güvensem yanlış öğrenecek.
Haklısınız. Verilen parametre eksik, hatalı veri var. Ya da çeviride eksik cümle var.
Karbon nanotüpleri ölçüleri ve hacmi, görünümü nasıl Taolacaktır .
Örneğin 1m2 deki ölçüler ve ağırlığı ,dayanıklılığı çok önemlidir . Tasarımda , güney bakan bir şeklin çoğaltılması ve yerleşimi açısından ..
Güzel bir gelişme ,realize edilebilirse enerji sorunu daha kolay ve ucuza çözülür.
Gayet kaliteli kullanılanıma müsait
Doğru bir tespit bence. Güneş panelleri için kurulan onca tesis fabrika vs kendilerini amorti edip iyice kar etmeden yeni alternatifi piyasa sürmeleri mümkün değildir.
Yaz mevsiminde kırık cam parçalarına temas eden güneş ısısınıın oluşturduğu güçlü ısı enerjisinin, ormanlarda,çalılıklarda yangına neden oluşu geldi bir an….
Çin dünyanın yeni efendisi, teknoloji geliştirmede öncü, üretimde lider, bunlar roplumları efendi yapan detaylardır, sizlerde köle olarak kalacaksınız demektir
sanki sende çin devlet başkanısın. Biz ne halt yiyorsak sende aynisini yiyecen bizimle demektir.
Bu nanotüplerle depolama sistemi aynımı olacak
Kim yapmıs hani nerde?
Sormuş.
Bunların var olduğunu ve olabileceğini biyor olabilirler fakat endüstiriyi ayakta tutmak adına aynı telefon yenilikçileri gibi yeni teknoloji gibi lanse edip piyasaya sürüyorlar
Biz daha orucu nelerin bozduğunu çözememişken bu adamlar ne yapıyor anlamak mümkün değil…
Alakasız verdiğiniz örnek veya ne alaka oruç?
Maksat din düşmanlığı. Oruç inanan için ahiret hayatıyla ilgili bir konu. Güneş paneli dünyalık bir olay. Sanki orucu nelerin bozduğunu tartışmak gelişmemizi önlüyor. Her haberde biri çıkıp dini bir konuda kompleksini ortaya koyar.
Maksat din düşmanlığı değil.Beynini hiç kullanmayan dini bütün insanlara örnek veriyor.Neden en beyinsiz insanlar hep Müslümanım diyen ve namaz kilan din Islam savunuculari oluyor
Konu dağılmasın ama bu teknolojiyi kim kullanacak ürünlerinde
Maksat bal gibi din düşmanlığı. Dini bütün adam neden çalışkan ve yenilikçi olamasın? Dinle ilgisi olmayan bir kişi neden illa ilerici ve yenilikçidir? Böyle bir algı olusturulmuş yıllardır. Saçma.
DİYOR Kİ BU KADAR İCAT YAPAN GELİŞMİŞ ÜLKELER BİZİM GİBİ BİR İCADI YAPAMIYOR VE HER SENE AYNI BİRŞEYLERLE MEŞGUL
Adam bizim lüzumsuz tartışmalarla uğraşıp bilimden uzak yaşantımızı esprili bir şekilde anlatmış…😏
Bizde gayet büyük işler yapıyoruz aşağılık kompleksinin bir anlamı yok
Yandaş kanallara bakıyorsan öyle ama gerçekte bize refah yerine hep kazık geliyorsa dün sürücü 20 yıl önce Çin kişi başı geliri ve bizimkine bak birde şimdi bak anlarsın.
Adamlar neler yapıyor biz hala insansız savaş uçağı yapmakla meşgulüz bir uçan heykel bile yapamadık yazıklar olsun bize. Aşağılık kompleksi tavan yapmış sizde maalesef.
Üzülme, ankarayı kazanırsınız bu defa uçan dinozor heykeli yaparsınız.
Beton kafa konuştu …
Biz çözdük sen hala orada mısın? Allah akıl fikir versin biraz kendinize gelin
Hep boş işlerle uğraşıyor bu gevurlar ben mesela orucun sakızı bozduğunu idrak etmek üzereyim.
Muhafazakar kesimin kutsallarına saldırınca idrak yolların açılıyormuş pekii?
Başkasını eleştirmeyi bırakta sen ne iş yaptın bu ülke için bir buluşun var mı? Eleştirecekse gerçekten bu ülke için çalışan bilim insanları eleştirsin.
😀😃tamamiyle haklısınız.
Şeytan icadı
Ne alaka bu cevabın çok saçma
Vücuda giren herşey orucu, vücuttan çıkan herşey de abdesti bozar.
Bu kadar basit.
Cok iyi tespit sizi kutluyorum
dunyada ne kadar buyuk kotuluk varsa bu beynini çok kullanan ateist ler sayesinde oldugunu goremeyen bir güruhun arasindayiz
e sen bulda anlayalım o zaman
Bu lafı konuşan herif. Oruç tutmaz
Saçma cevap
Biz daha heykel açılışı yaparken deseydiniz daha mantıklı olurdu.
Aynı mobil telefondaki hızlı gelişime benzer şekilde üretime geçebilir..
1 2 sene içinde insan hayatına girebilecek teknolojileri haber yapın grafen pil teknolojisi gibi ballandıra ballandıra haber yapıldı ama 10 sene geçti hâlen grafen ile 1 tane pil çıkmadı
Teknoloji her geçen gün daha çok artıyor. Bu gelişme çok önemli bir gelişme güneş enerjisi ile çalışacak araçların gelişmesinede çok önemli katkı sağlayacağı inancındayım tarımdada bir devrime vesile olacaktır.
Hayret biz yerli milli deyıp nası ithal edemedik yazık
Evet daş mı yiyeceğuh
Güneş panelleri icat olalı 100 yıl oldu amq.
Lider markalar piyasaya yeni giren firmalar yüzünden pazar kaybı yaşarlar. Bunu engellemek için rutin olan şeylerden birisi piyasayı yeni ürünle tanıştırıp patent korumasıyla pazarı tekrar ele geçirmektir. Olan tüketicilere ve kar amaçlı piyasaya giren yeni üreticilere olacak. Diğer yandan bu haberler pazar paylarını korumak için yeni girecek firmaları ürkütmek amacıyla da yapılan rutinler. Girişimci olmak zor iş 🙂
Grafen in kullanildigi bir sistem olmali
En kısa zamanda elimize geçecek şekilde kullanıma sunulur inşallah hayat geçirilmesi uzun sürmez de kurtuluruz bu elektrik masrafından ülkece
Son yıllarda hep hayalim küresel ısınma sorununa katkıda bulunabilir miyim oluyor. Sanki sonsuza kadar yaşayacakmışım gibi dünyamızın geleceğini çok önemsiyorum. Karbon nanotüp haberi gerçekten doğru ise gelecek için çok büyük umut demektir ve ben gerçekten mutlu olurum. On yıla yakın bir zamandır dünyanın çözemediği anti yerçekimi sistemi üzerine çalışmalar yapmaktayım. Bu konuda oldukça ilerleme kaydettim. Umarım sağ kalır ve tamamen başarırım da dünyamızın geleceğine ben de katkıda bulunurum.
Anti gravity (kütle çekiminin zıttı) umarım bizim hayat peryodumuz içinde keşvedilir,yoksa gözüm geride kalacak.O ne mutlu bir insan olacak bunu keşfeden.
Çalışmalarımda çok büyük gelişmeler var. Her gün düzenli olarak çalışıyorum. Bu sıralar teknik sorunları aşmamı sağlayacak bir tasarım üzerinde çalışmaktayım. Bu tasarım başarısız olursa planladığım iki tasarım daha var. Sonuçta tümünün de ortak çalışma mantığı aynı. Sizin de ifade ettiğniz gibi anti yerçekimi dahili sistemdeki momentumun yerçekimi zıttı kuvvete dönüşmesidir. Dilerim başardığım günleri birlikte görebiliriz. Olumlu ve mantıklı yorumunuz için teşekkür ederim.
Karbon nanatüpleri…, karbon ayak izi yalanıyla canlıların sayısını azaltmaya çalışıyorken;
Yorumlara şöylece bir baktım, büyük bir kısmı umutsuz vaka, karamsar, bıkkın, yılgın.
Batı emperyalizminin desteklediği muhalif kafalar böyle bir durum yarattı, halbuki Türkiye yirmi yıl önce toplam milli hasılası 200 milyar dolar olan üçüncü dünya ülkelerinden biriydi, Afrika ülkelerinden biraz hallice bir ülkeydik. Halk enflasyon var diye kırklık iki koli tuvalet kağıdı alıyor. Evvelce devlet işletmesi SEKA kırmızı renkli bir kağıt çıkarır zımpara kağıdı gibiydi. Petrol, Tüpgaz kuyrukları oluşurdu.
Türkiye’nin bugünkü durumu sorun değil, Erdoğan’ın artık gücü yok, önümüzdeki dört yılı çıkarır mı? Mesele, bu adamın yaptıklarını unutturacak yeni bir lider çıkması.
Muhalefete bakıyorum, ne eczacı kalfasında ne de taşra müteahhitinde lider kumaşı var.
Ulkede hazir faal olan 289 fabrika hic ugruna gitti buna ne demeli
Bir iç uruna hepsi satıldı😡😡😡🧠🧠
Aynen kardeşim. Diğer taraftan bu ülkenin ilahiyat işi farklı. Fen adamlari farklı bilim adamları farklı. Şimdi herkes gitsin kendi işine baksın. Çalışmayan bilim adamlarına söyleyin şimdi neden siz üretmiyor sunuz kardeşim. İlimde hikimde bir adımda siz qtin diye onlara yüklenin.
Vallahi çok ayıp ediyorlar önce sana göstermeliler.
Güneş panelleri 400w 500w a kadar çıktı Maliyet tartışılır
Düşük maliyetli ve az yer kaplayan güneş panelleri. Evimde 5 kv lik enerji üretiyorum güneşten panellerin kapladığı alan dan yeni sistemle iki katı enerji sağlamak güzel bir şey. Aynı zamanda bu panellerin maliyetli çok yüksek uygun maliyet daha çok yeşil enerji demektir. Bekleyip göreceğiz inşallah.
La olum, burda bile ucak yaptik, orucu ne bozar ikilemi polemigine giriyonuz… tamam bizim yerlilerimizin yarisi yabanci, cipi motoru falan filan doğru yedirene yediriyorlar ama yaptığımız şeyler hiç mi yok evet var en azindan %100u yabanci değil mesela…
E orucu ne bozar sorusu adamın hayat görüşü imanın şartlarını yerine getirme arzusu bunuda sorabilir dıgerıne ne? Yani birbirimizle uğraşmasak, herkes kendi hayatını yaşasa, yaşadığım yerdeki gibi yan masa iftarını açarken ben allah kabul etsin desem o bana rakı içtiğim masaya afiyet olsun dese herşey daha güzel değilmi, nedir bu düşmanlık… dogrunuz size doğru başkasına değil…
Kimse kimsenin hayatına karışmadan yaşasa da mutlu olsak be abi???
🏅🏅🏅🏅🏅🏆
Bunlar gerçek müslüman olsalar camilerden çok mescit yapılır. Camiler tüm müslümanların cem ederek/toplanarak ibadet yapıp peşine de dini ve ictimai/ sosyal yaşamın problemlerini konuştukları yerler olurdu. Bizde, çevreye ben namazımı cumamı kaçırmam , bakın buradayım demek için o ortamda oluyorlar. Bir insan niye namaz kılarken, hac ibadetinde resim çektirir ki? Dini kullanmak, dindarların safında olduğunu ispat etmek için. Dinini Yaradan’ı için yapsa bunlara gerek yok ki. Senin Allahın zaten seni biliyor. O yetmiyor mu? Herkesin dini kendine. Sen ailene, komşuna, milletine, evrene yararlı bir fert misin. Kimsenin hakkına tecavüz etmıyorsan, çalıp çırpmıyorsan, mazlumun hakkını koruyorsan vs iyi bir kulsun, bir bireysin
Yaradan da zaten bunları istiyor. Bukadar basit. İsteyen içki içer. Varsa zararı ona ait. Sana ne? Seni içmeye mi zorluyor? İbadetini yapan istediği şekilde yapar sana ne? Seni yarafan vekil mi tayin etti? Kendi kendine kurallar koymaya ne hakkın var?
Kesin Türkler bulmuştur 😂
Senin kafandakiler sadece burada olumsuz yorumlar yabar,baska bir işe yaramazlar.
Aynen
Ne zaman kullanıma sunulacak
Sıkıntı panel değil,sıkıntı depolada‼️ en iyi akü 5-6 yıl dayanıyor,her 5-6 yılda bir akü masrafı külfetli oluyor.
Bilinen “Ters ozmoz” yöntemine,
çığır buluş gelmedikçe,
“innovation” beklemede kalır.
Çin’de bilimi geliştirenler zamanında Avrupa ve Amerikayı geliştirip sermayelerini Çin’e taşıyanlar aynı dünya zenginleri . Bunlar istemedikleri ülkelerde teknolojinin gelişmesine izin vermeler. ASELSAN olayı gibi
Çok güzel yeni güneş panelleri çift taraflı hizmete girerse bu firmaların rantında kurtulmuş olur toplum rahat nefes alır yaşasın paneller kahrolsun sömürü
Buluş güzel. Mevcut enerjiyi günesin olmadığı zamanda kullanabileceğimiz ekenomik ve uzun ömürlü bataryalarda.
Mesele güneşten elektrik üretmek değil.Mesele bunun depolanabilmesi bunun içinde calismalar sürüyor. Önümüzdeki yıllarda bu sorununda çözüleceğini düşünüyorum. Şirketler var gücüyle depolama sistemleri için çalışıyor
Bundan sonrası için elektrikli araç pilerine elveda….Araba tabanı ve yan kaporta bu karbon monotüplerl kaplanır… Gece sürüşü için motorun bulunduğu kaputun altına depo akü yerleştirilir. İhtiyaç halinde burdan kullanılır. Bu tasarımın patendi uluslar arası üst anlayış aklıyla şahsım adına kaydı sağlansın.Mc& Muaz ..Hayırlı olsun…
Yatirimcilar var projeler var büyük yiyici holdingler var hepsi engel olacaktır.ZIRA BU ICAD ONLARIN SONU OLUR.TOPRAKALRIMIZDA PANEL KULLANIMI OLDUKCA FAZLA BU YUZDEN BİRAZ ZAMAN ALACAK GİBİ.
SÜPER BIR GELISME FOSIL YAKITLARA SON CATILARDA OTOMOTIV VE TREN TIR VB KULLANILABILECEK KALITE UCUZLUK VE HACIMDE HATTA UYDULARDA COK ISE YARAR
Bizim ülkede yine pahalıya satılır.
İyi bir buluş umarım insanlık faydalı olur
İnsanlığa hayırlı olsun. Amaaa her yeni teknoloji yeni bir atık engelleme projesini ve analizini gerektirir. Silikon panellerin ve yeni karbon Nano tüp panellerinde çevreye ve insana uyumluluğunun da analizinin sonucunu merak ediyorum. Yeni bir teknolojik kazanç mı yoksa yeni bir finansal kazanç ürünümü merak ediyor insan. Umarım faydası zararından daha katma değerli olur.
Çok mükemmel.. en azından bir alternatif enerji kaynağı.nano karbon tüp enerjiyi nasıl üretiyor. Bilimsellik açıklandığı?
Takip etmek ve ülkemizin bu teknolojiyi zamanında yakalaması lazım
Bu söylediğiniz sistem ne zaman seri üretime geçer bir yılda bu sistemin aksiyan yönleri çıkar vegelisimi sürer buda en iyi tahminle Beşyol demek o kadar vaktiniz bolsa problem yok
Millet neler yapıyor nelere destek veriyor bizde lgbt ameliyatlarında destek veriyoruz
Verimliliği arttırıp, maliyetin düşürülmesi yönünde yapılan çalışmalar takdire şayan, kullanıma ne zaman geçer acaba?
Güzel buluş piyasa hazır güneş olmadan gün ışığında enerji üretimi olurmu?
Nanotüp dedikleri iletken boya olmasın
metrekare başına 36miliwatt değil cantimetrekare başına 36miliwatt üretiyor olsa gerek olsa gerek
Bende.gunes.paneli.var.yenl.nesil.panele.yerim.mevcut.alabilirim.kokuyalım.
Doğruysa mükemmel bir gelişme. Sistemi bulanları kutluyorum.
Eski sistemler bu sisteme dönüştürülebilir mi acaba?
Veriler doğru ise harika!