Rus bilim insanları Güneş aktivitesinde ani artış kaydetti. Bilim insanları uzun süredir Güneş’i inceliyor ve son günlerde endişe verici veriler keşfetti. Geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamada, Güneş’in aktivitelerindeki yükselmenin Dünya’yı etkileyebileceğini söylediler.

Elon Musk, Güneş Sistemi’nin ötesine ulaşmanın formülünü söyledi

Elon Musk, Güneş Sistemi’nin ötesine ulaşmanın formülünü söyledi

Elon Musk, uzay taşımacılığına yönelik yeni bir yolu belki de itiraf etti. Musk, antimaddeyle çalışan uzay araçlarının önemine değindi.

Güneş maddeleri uzayda yüzüyor

Sputnik’in haberine göre araştırmacılar, Güneş’in aktivitesinde ani artışlar tespit etti. Açıklama, Rusya Bilimler Akademisi Fizik Enstitüsü Güneşin X-ışını Astronomisi Laboratuvarından geldi.

Güneş gözlemleri yoğun aktivite kaydetti.

Bilim insanları, bu aktivitelerden dolayı Dünya’nın jeomanyetik fırtınalarla boğuşma ihtimali olduğunu belirtti. Bu fırtınaların üç gün süreceğini ileri sürdüler.

Rus bilim insanları, “Son birkaç gündür Güneş’te, belirgin ve bazı değerlendirmelere göre son yılların en büyük aktivite artışını kaydettik.” şeklinde açıklama yaptı.

Bilim insanları, Güneş yüzeyinde 22 ve 23 Mayıs tarihlerinde 17 patlama olduğunu açıkladı. Bu patlamalardan bazıları uzaya Güneş maddesi püskürdü. Üstelik bu maddeler Dünya yönünde hareket ediyor.

Araştırmacılar, söz konusu maddelerin Dünya’ya ulaşacağı zamanı hesapladı. Buna göre, gezegenimiz ile ilk temas 25 Mayıs saat 22.00’de olacaktı. Bu temasla, ilk jeomanyetik aktivite meydana gelecek.

Rus bilim insanları, en yoğun kütleli maddelerin 26 Mayıs günü (bugün) saat 4.00’te gezegene ulaşacağını açıkladı. Bu maddelerin ulaşmasıyla birlikte jeomanyetik fırtınalar meydana gelebilir. 27 Mayıs’a kadar bu fırtınalar devam edebilir.

Güneş’in X-ışını Astronomi Laboratuvarı, Rusya’daki Güneş aktivitesi çalışmaları için önde gelen merkezlerden biri. Araştırmacılar, hem teorik hem de deneysel çalışmalar yaparak laboratuvarda benzersiz veriler elde ediyor.