Reklam
    Reklam
    Güvenlik

    Hackerlar E-Ticaret sitelerini hedef aldı!

    Botnet kavramı artık DDoS saldırılarından farklı amaçlara da hizmet etmeye başladı. Bunun son örneği ise geçtiğimiz günlerde keşfedildi.

    GiftGhostBot ismi verilen yeni nesil botnet virüsünün amacı ise oldukça ilginç. E-ticaret sitelerinin indirim çeki kısmını tahmin ederek ücretsiz veya büyük oranda indirimli satın alımlar yapmayı veya indirim kodlarını satmayı amaçlayan bu virüs Distil Networks tarafından keşfedildi.

    Reklam
    Reklam

    17-03/26/giftghostbot-gift-card.png

    Geniş bir ağa sahip olan bu botnet virüsü, saatte 1.7 milyon denemeye yapabilecek potansiyele sahip. Ağdaki tüm zombi bilgisayarları teker teker kullanan hackerları bu taktiği nedeniyle sitelerin güvenlik duvarları saldırıyı durduramıyor.

    Doğru indirim kodlarını tespit eden virüs, bu kodları hackera bildiriyor ve indirim kodları deepweb üzerinden satışa çıkartılıyor.

    Reklam
    Reklam

    Bu şekilde e-ticaret sitelerini büyük zarar uğrattığı düşünülen bu yeni nesil virüsten korunmanın en kolay yolu ise indirim kodu sayfasına yerleştirebileceğiniz küçük bir CAPTCHA ekranı.

    :: Hackerların yeni yöntemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. SDN Okuru

      Captcha dan nefret ediyorum.

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap