Yepyeni bir haftanın iOS uygulamaları yazısıyla karşınızdayız. Her hafta olduğu gibi bu hafta da birbirinden yararlı ve işlevsel iOS uygulamalarına yer veriyoruz. Bu hafta özel bir başlıkla karşınıza çıkan haftanın iOS uygulamalarında, 4 alternatif tarayıcıyı sizler için bir araya getirdik.
:: Haftanın iOS Uygulamaları – 27
Bu haftaki uygulamalarımız arasında, Türk geliştiricilerin imzasını taşıyan Seyyah, internette güvenli dolaşıma odaklanan Tor Browser, bulut tabanlı Maxthon tarayıcı, parmak hareketleri ile kısa yollar sunan Dophin tarayıcı yer alıyor. Birbirinden farklı alanlara odaklanan alternatif tarayıcıların sizler tarafından beğenileceğini umuyoruz.
İsterseniz daha fazla vakit kaybetmeyelim ve tarayıcılara hızlıca bir göz atalım…
Seyyah
Alternatif iOS tarayıcıları listemizin başında, Türk geliştirici Muharrem Özkan tarafından hazırlanan Seyyah yer alıyor. App Store’da olumlu yorumlar alan ve yüksek beğeni puanı toplayan Seyyah, bu övgüleri büyük ölçüde hak ediyor.
Tarayıcının en büyük özelliği, ülkemizdeki internet alışkanlıkları dikkate alınarak hazırlanmış olması. Örneğin, Seyyah’ın açılış sayfasında Medya, Canlı Yayın Linkleri, App Store, Sinema, Sözlük / Çeviri, YouTube, İnceleme, Alışveriş, Bankalar gibi her internet kullanıcısının ihtiyaç duyduğu önemli bölümler bulunuyor. Tüm bu bölümlerin altında ise tamamen Türkiye’ye özgü içerikler listelenmiş durumda. Canlı yayın linklerinin altında tüm ulusal TV kanalları bulabilirken, bankalar bölümünde Türkiye’de hizmet veren bankaların online işlem sayfaları yer alıyor.
“İnternetin Kolay Hali” sloganıyla yola çıkan Seyyah, özelliklikle linkler arasında boğulmak istemeyen ve hazır bir tarayıcıya ihtiyaç duyan kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Tarayıcının performansı da gayet stabil. Aşağı ve yukarı kaydırmada herhangi bir sorunla karşılaşılmıyor. Tabii ki sayfa geçişlerinde Safari ya da büyük yazılım şirketlerinin sunduğu tarayıcıların hızı yok ancak yavaşlık kesinlikle sorun yaratacak düzeyde değil. Eğer internet ihtiyaçlarınızın çoğuna kolay yoldan erişmek istiyor ve bütün bir yapı arıyorsanız Seyyah tarayıcıyı mutlaka denemenizi öneririz.
Ücretsiz olarak sunulan Seyyah’ı buradan indirebilirsiniz.
{pagebreak::1}
Tor Browser
Listemizdeki alternatif tarayıcılardan biri de güvenliğin ön planda tutulduğu Tor Browser oldu. İnternete Tor Network’ü üzerinden çıkan tarayıcı sayesinde dolaşılan sitelerde kullanıcıların kendi IP adresleri gizleniyor. Güvenli olmayan kablosuz ağları gizleyen tarayıcı ile “.onion” sitelere erişim sağlayarak “underground” web sitelerine erişebilirsiniz.
Eğer internetin uçsuz bucaksız dünyası sizi kesmediyse ve gizli siteleri merak ediyorsanız, webte sörf yaparken güvenliğinizden endişe ediyor ya da kimliğinizi saklamak istiyorsanız Tor tarayıcı ihtiyaçlarınıza fazlasıyla cevap verecektir.
Ücretsiz olarak sunulan Tor Browser’ı buradan indirebilirsiniz.
{pagebreak::2}
Dolphin
Alternatif iOS tarayıcıları arasında yer vereceğimiz bir diğer tarayıcı da MoboTap imzalı Dolphin tarayıcı. Dolphin tarayıcının en yenilikçi ve diğerlerinden ayrılan yanı parmak hareketlerini komutlarla ve sitelerle eşleştirebilmek. Örneğin, parmağınızla ekrana çizdiğiniz “G” harfini Google’a bağlayabilirsiniz. Böylece, tarayıcınızın adres satırına alan adı girmeden ya da sık kullanılanlardan seçmeden, sadece basit bir parmak hareketiyle istediğiniz sitelere ulaşmanız mümkün.
Parmak hareketleri sadece sitelere erişmenin kısayolu olarak değil, tarayıcının komutları için de kullanılabiliyor. Önceki sayfa, sonraki sayfa, sık kullanılanlara ekle, yeni sekme gibi standar tarayıcı komutlarını da parmak hareketlerine bağlamak mümkün. Performans olarak tatminkar sonuçlar veren Dolphin tarayıcının parmak hareketi odaklı kullanım sistemine alışılması halinde oldukça işlevsel ve hızlı kullanılabileceği söylenebilir.
Farklı bir tarayıcı deneyimi için Dolphin Browser’ı buradan indirebilirsiniz.
{pagebreak::3}
Maxthon
Bulut tabanlı Maxthon tarayıcı, alternatif iOS tarayıcı listemize, getirdiği çapraz platform desteği ile girmeyi başaran uygulamalar arasında. Maxthon’un en büyük özelliği, birden fazla cihaz arasında senktronize bir web deneyimi sunması. Hem iOS cihaz hem de Mac kullanıcıları için Safari’nin de sahip olduğu bu özellik Maxthon sayesinde marka bağımsız olarak çapraz platform desteği olarak ortaya çıkıyor.
iOS için Maxthon tarayıcı ile webte bulduğunuz linkleri, resimleri, web sitelerini Mac’e, Windows PC’ye hatta Android işletim sistemli bir akıllı telefona bile gönderebilirsiniz. Sık kullananlar, yer imleri, sekmeler gibi birçok alan bulut üzerinden senkronize olarak çalıştığını da belirtelim. Eğer birbirinden farklı cihazlar arasında sürekli geçiş yapıyor ve eşzamanlılık sağlamak istiyorsanız Maxthon tarayıcıyı denemenizi öneririz.
Maxthon’u buradan indirebilirsiniz.
Safari varken gerek duymuyorum. Bu hafta sadece web tarayıcılara yoğunlaşmışsınız. Keşke başka uygulamalar da tanıtsaydınız.
Chrome en iyisi
safari yeterli bence
Mis gibi safari var
Basligi alternatif tarayicilar yapsaydiniz daha iyi olurdu
Safari ve chrome bu iki tarayıcı gayet iyi
iPhone kullananlar baksın ; iOS 8.3 ile birlikte icould yedekleme 1 GB miş artık, eskiden 5 GB veriyordu …neden böyle ?
Chrome kullanıyorum zorla da olsa Apple alışkanlığımı bitirmek için ama ille de Safari diye tutturuyor diğer yanım yapamıyorum Safariden başka bir Web Tarayıcı yazılımı ile.