Usta kalemlerden dökülen yazıların değerlendirildiği köşemiz Haftanın Kitapları‘na hoşgeldiniz. Bu hafta da her hafta olduğu gibi sizlere dört ayrı teknoloji kitabını tanıtarak tavsiyelerde bulunacağız.

Teknoloji ve yazılım konularına meraklıysanız, her hafta bu köşeyi ziyaret etmeyi unutmayın.

SCCM 2012


Ortaç Demirel
Pusula Yayıncılık

SCCM 2012, server altyapısı ile client aygıtlar da dahil olmak üzere bütün bilgi-işlem bileşenlerinin kolaylıkla ve etkin bir şekilde yönetilmesi için kapsamlı bir yönetim platformu olan Microsoft System Center 2012’nin yapılandırılması için vazgeçilmez olan konfigürasyon yazılımıdır.

Uzun adıyla System Center Configuration Manager, yönetimi merkezileştiren, organizasyon bazında neredeyse en önemli konfigürasyon bileşenlerini üzerinde barındıran çok yönlü bir System Center ürünüdür.

{pagebreak::2}

Matlab ile Programlama


Deniz Dal
Ekin Basım Yayın

Bilgisayar programlamanın temellerini okuyucuya onu sıkmadan adım adım öğretecek, bol miktarda (330 adet) çözümlü ve açıklamalı orjinal uygulamalar ve programlama ipuçları ile doludur.

Böl-ve-Yönet (Divide-and-Conquer) prensibinden hareketle büyük bir programın hangi fonksiyonlarının birleşimi şeklinde yazılabileceğini kullanıcıya daha başlangıçta dikta etmeden gizliden gizliye öğretebilmeyi amaçlamaktadır.

{pagebreak::3} 

SAS Enterprise Guide İle Veri Analizi

İbrahim Çağan Kaya, Turaç Yavuz
Pusula Yayıncılık

SAS (Statistical Analysis System), en popular istatistik yazılımlarından biri.

SAS, Eğitimden, Finansal Hizmetlere, hizmet sektöründen iletişime, imalat sanayiinden medya kuruluşlarına, otellerden perakendecilere, sağlık sektöründen ulaştırmaya kadar pek çok farklı alanda kullanılıyor.

Bütün bu alanlarda, iş zekasının artırılması, veri yönetimi, finansal zekânın iyileştirilmesi, finansal suçların yakalanması, yönetsel uygulamaların yetkinleştirilmesi, yüksek performanslı işlemlerin yapılması, IT yönetiminin ve performans yönetiminin planlanması, risk yönetimi, SAS’ın sunduğu araçlar sayesinde mümkün olabiliyor.

 {pagebreak::4}

Herkes için Labview


Jeffrey Travis, Jim Kring
Pegem A Yayıncılık

Bir mühendis ya da araştırmacı iseniz; kullandığınız cihazların bilgisayar bağlantı noktası olmasına rağmen program satın almaya bütçeniz yetmediğinden dolayı onları bilgisayarla kontrol etmek yerine manuel olarak kullanmak zorunda kalmışsınızdır.

Bazen de satın aldığınız cihazlarla gelen programların ihtiyacınıza tam olarak cevap veremediğini görmüşsünüzdür. Kimi zaman sıradan bir ölçümü yapmak için basit bir ölçüm aracına ciddi paralar ödemişsinizdir. Belki içimizden bazıları kendi cihazını yapmak ve cihazları bilgisayarla kontrol etmek için bir programlama dilini öğrenmeye kalkmış ve öğrenmiştir de. Lakin özellikle kodların metin şeklinde yazıldığı bir programlama dilini iyi derece öğrenmek çok kolay bir iş değildir. İyi bir mühendis ve araştırmacı olmak için de kendi programınızı kendiniz yazabilmelisiniz.

Bu zorunluluk ve buna karşılık bu işin zorluğu LabVIEW’i dünyaya getirmiştir.

{pagebreak::5}

After Effects CS6


Cemil Bayram
Kodlab Yayınları

Bu kitabı After Effects CS6’ya yeni başlayanlar, orta seviyedekiler ve ileri seviyedekiler kullanabilir. Her seviyedeki kullanıcılar, bu kitapta kendilerine göre bir şeyler bulacaktır.

Mümkün olduğunca sade bir dil kullanılarak herkesin kolaylıkla anlayabileceği bu kitapta, tüm konu ve bölümleri sesli ve görsel video eğitim desteğiyle bulacaksınız.

Kitap; Adobe Bridge, Media Encoder, Photoshop,  Illustrator programlarıyla birlikte entegreli olarak hazırlanmıştır.

:: Haftanın Kitapları’nı beğendiniz mi?