Sanal dünya içinde birçok gizemi barındırıyor. İnternet hayatınız haber siteleri ve e posta hesabınız arasında gidip geliyorsa, kendinize yeni tatlar aramalısınız. Sizin için her hafta bu arayışınıza yardımcı olacak bir rehber hazırlıyoruz. Haftanın Web Siteleri köşemizde, ciddi haberlerden bıktıysanız bu seferde bu dünyanın komik yüzüne bakın.
İnternet sitelerine bakıp iç geçirmeyin, basit bir sistemle kendinize ait sayfalar yapabilirsiniz. Programcı mı arıyorsunuz? E-bay benzeri bir sistemle, kendinize yeni yardımcılar kiralayabilirsiniz. İşte bu haftanın ilginç web sayfaları.
{pagebreak::Haber dünyasının komik yüzü}
Haber dünyasının komik yüzü
Haber bültenlerini etkileyici yapan içerikleri mi yoksa sunuluş biçimleri mi? Theonion.com bunun cevabını vermeye çalışan bir site. Sayfada, ciddi haber gibi hazırlanmış onlarca eğlenceli ve esprili video bulunuyor. Cumhuriyetçi Parti, aday bulamadığı için Ronald Regan’ı diriltti, Modern Warfare 3′de gerçek asker gibi saatlerce geyik muhabbeti yapacağız, Ford’un 2010 model arabası 93 Tauros gibi videolar sitenin en beğenilen çalışmaları.
http://www.theonion.com/content/index
Buradaki esas amaç, mizahi bir şekilde günümüz medyasını, reklamcılığını ve haberciliğini eleştirmek. Modern pazarlama ve iletişim teknikleri sayesinde, en işe yaramaz ürünler bile müthiş şekilde satılabiliyor. Bu sayfada da aynı mantıkta yazılmış, spor, ekonomi, ve teknoloji haberleri de bulunuyor.
{pagebreak::Yazılımcılar için sanal cennet}
Yazılımcılar için sanal cennet
Günümüzün en popüler ve ihtiyaç duyulan mesleklerinden birisi de programcılık. Hemen her yerde kullanmaya başladığımız yazılımlar, fark etmesek de her gün hayatımızı kurtarıyor. Scriptlance adlı siste, temel olarak belirli bir şirkette çalışmayı sevmeyen yazılımcıları hedef alıyor. Burası, kod dünyasının bir nevi Ebay‘i olarak tasarlanmış. Eğer, yazılımsal olarak bir işe ihtiyacınız varsa bu siteye ücretsiz üye olabiliyorsunuz. Daha sonra ihtiyacınız olan konuyla ilgili bir proje sayfası hazırlıyorsunuz.
Bu projeler, ufak çapta video sistemlerinden, sıfırdan koca bir web server’ı kurmaya genişleyebiliyor. İlanınız yayınlandıktan sonra, serbest yazılımcılar, istediğiniz iş için size teklif vermeye başlıyorlar. Buradan istediğiniz programcıyla anlaşıp, projenizi başlatabiliyorsunuz.
Ücretin ne zaman ödeneceği ve ne kadar sürede işin tamamlanacağı gibi prensip anlaşmaları, kullanıcı ve yazılımcı arasında yapılıyor. İstediğiniz iş bitiği zaman, Paypal gibi para transferi kuruluşları sayesinde ödemenizi yapıyorsunuz. Ayrıca, sayfanın kendi hesap havuzu da bulunuyor, dilerseniz ücreti programcılara buradan da yollayabiliyorsunuz.
{pagebreak::Cep telefonuyla kolay sörf}
Cep telefonuyla kolay sörf
Digitus Fatigatio kelimesini hiç duydunuz mu? Ceptenet.com adlı site bunun modern bir hastalık olduğunu iddia ediyor. Sayfaya girdiğinizde ilk önce, bu hastalıkla ilgili bilgi alıyorsunuz. Parmak yorgunluğu denilen hastalık aslında, sitenin konsepti için uydurulmuş bir espriden başkası değil.
Sitenin temel amacı mobil araçlarla, popüler diğer sayfalara kolayca ulaşmanızı sağlamak. Bunun için, haber, spor, teknoloji, sosyal ağlar ve e posta adresleri gibi başlıklar açılmış. Bunlara tıkladığınız zaman karşınıza, birçok sitenin linki geliyor. Mobil cihazlarda, bir şeyler yazmak herkesin harcı olmadığı için, kullanıcılar için faydalı bir site.
{pagebreak::PlayStation 3’ünüzle dergi okuyun}
PlayStation 3’ünüzle dergi okuyun
Yeni nesil konsolların en büyük özelliği çoklu ortam uygulamalara sahip olmaları. PlayStation hayranlarının kurduğu Playstationturk sitesi, cihazın özelliklerini kullanıp kendilerine has bir proje geliştirdi. PSP‘de yayınlanan bir e-dergiden etkilenen site yöneticileri bunu, PS3‘de uygulanabilir bir hale getirdiler.
http://www.playstationturk.com/playstation-3/oyun-istasyonu-aralik-09-beta.html
Dergiyi okumak için sayfaya girip onu bir CD’ye ya da flash belleğe atıyorsunuz. Daha sonra da, bunu cihazınıza takıyorsunuz, PS3 dergiyi tanıyor ve uygulamaya girdiğinizde okuyabiliyorsunuz. Konsol için yeni çıkan oyunlar, PS3’le ilgili makaleler ve cihazı daha etkin kullanmak için ipuçları derginin temel içeriklerini oluşturuyor. Şimdilik beta aşamasında olan projeyi PS3 fanatikleri de daha da geliştirmeyi düşünüyor.
{pagebreak::Sanal Ninjalarla keyfinize keyif katın}
Sanal Ninjalarla keyfinize keyif katın
Amerikan kültürü tarafından keşfedildiğinden beri Ninja kavramı, herkesin bildiği bir isim haline geldi. Bu konudaki, filmler sayesinde Ninja’lar hem ilgimizi çekiyor hem de bizleri korkutuyor. Sanalda olsa bu gizemli dövüş sporunu yapmak için size ilginç bir site öneriyoruz. Minininjas.com aslında, aynı isimli oyunun sitesi. Ancak yapımcılar, ürünlerini alamayanlar için sitelerine üç tane flash oyunu koymuş.
http://www.minininjas.com/us/#/mini%20games
Bu üç yapım cidden zorlayıcı ve çok zevkliler. Birisinde, korumalara görünmeden ve süre dolmadan önce bambu ağaçlarının arkasında saklanarak hedefimize ulaşmaya çalışıyoruz. Diğerinde ise, ana amaç Ninja çevikliğini kullanıp ok yağmurundan kurtulmak. Son flash oyunda ise süre dolmadan önce ekranda çok iyi saklanmış olan karakterleri bulmaya çalışıyorsunuz.
{pagebreak::Web sayfası oluşturmanın basit yolu }
Web sayfası oluşturmanın basit yolu
Sanal dünyada sözü geçer şekilde var olmanın en büyük yolu kendinize ait bir web sitesine sahip olmanız. Üstelik bunun için, öyle ahım şahım işler yapmanıza gerek yok, herhalde kimse Sanal Mahir örneğini unutmamıştır. Eskiden basit yapılı siteleri hazırlamak bile belirli oranda uzmanlık isteyen bir işti.
Ancak girişimciler bu sorunu çözmek için yeni fikirlerle karşımıza geliyor. Türkler tarafından kurulan Axess.im adlı site blogger’lara benzer bir yapıya sahip. Bu şekilde, kendi sayfanızı ya da CV‘niz hazırlayabiliyorsunuz. Hazırladığınız web sayfalarını, kendinize ya da başka birine link atabiliyorsunuz. Ayrıca, onları Facebook, Twitter ve Friendfeed‘de de paylaşmanıza imkan sağlıyor.
:: Sizin için seçtiğimiz sitelerden en çok hangisini beğendiniz?