Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Halka Açılmak Zuckerberg’e Yaramadı

    Geçtiğimiz haftalarda evlenen ve aynı günde sahibi olduğu Facebook’un halka açılması, Zuckerberg‘in bütçesine hiç mi hiç yaramadı.

    Henüz 28 yaşında olan Zuckerberg’in serveti, Facebook’un borsada işlem gören hisselerinin yüzde 9.8 oranında değer kaybetmesinin ardından Bloomberg‘in en zengin 40 iş adamlarını sıraladığı Milyarder Listesi’nde yer alma hakkını kaybetti.

    Reklam
    Reklam

    Uzun zamandır beklenen Facebook‘un halka arzı, Facebook için hüsrana dönüşüyor gibi. Firmanın hisselerindeki değer kaybı yüzde 24 seviyesine çıktı. Analistlere göre bu değerler daha da yükselebilir. Facebook’un hisseleri ile ilgili BMO Harris Private Bank’ın başyatırım uzmanı Jack Ablin‘e göre,” Görünen o ki çok fazla hisse işlem gördü. Bu da hisselerde agresif bir hareket yarattı ama sonrasında hisseleri satın almak için sıraya girenlerin, aldıkları hisseleri ellerinde tutmak istemedikleri ortaya çıktı” dedi.

    Zuckerberg şu anda Bloomberg’in günlük verilere göre dünyanın en zengin iş adamlarını sıraladığı Milyarderler Endeksi’nde, 15.5 milyar dolarla 40’ıncı sırada bulunan Luis Carlos Sarmiento’nun arkasında yer alıyor. Bakalım Facebook’un hisse düşüşleri devam edecek mi?

    Reklam
    Reklam

    :: Facebook tekrar hisselerini yükseltebilir mi?

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    10 Yorum

    1. deatmania

      İlerleyen günlerde toparlayacaktır, her çıkışın bir düşüşü olur.

    2. orcnd

      halka arzdan önce şirket değerliydi ancak satışı yapılmadığı için paraya dönüşmüyordu. halka arz ile bir kısmı satılarak paraya çevrildi. değeri düşse bile facebook’a nakit gelir sağlanmış oldu. facebook yeni teknolji yatırımları yaparak kaybettiğinin çok daha fazlasını kazanacaktır.

    3. PcMühendisi

      Yerinde ve zamanında yapılmayan uygulamalar büyük hasara yol açabilir.Zararın neresinden dönerseniz kardır.

    4. SDN Okuru

      Öncesinde fazla şişirilmişti. gerçek değerini için daha fazla düşecektir.

    5. SDN Okuru

      Gün gelecek facebookta tüm değerini kaybedecek 2004 ten önce epeyce sosyal ağ vardı ama bunlar değerini tek tek kaybetti.

    6. SDN Okuru

      Stratejik ve taktiksel hareketler Borsa ve maymun hikayesini internetten bulun okuyun anlarsınız bu adamlar işin piri olanlarla çalışmadan bu işe girmezler 😉

    7. SDN Okuru

      Vay vay sdn olarak yardım toplayalım bari . Yeniden zenginler listesine girsin kapşonlu genç

    8. SDN Okuru

      Onlarca güvenlik açığı olan, ortalama bir kişinin bile kendisine application yazarak kullanıcı bilgilerine erişebildiği bir sistemin nasıl bu kadar para ettiğinide anlamış değilim. Artık ileri derecede programcıların facebook üzerinden neler yapabileceğini sizler düşünün. Şahsi fikrim, facebooka hakettiğinden çok fazla saygı gösteriliyor ve değer veriliyor. Fikir olarak büyük bir fikir saygı duyuyorum tabiki, fakat benim gözümde sosyal ağlarda lider olabilecek statüde yeterlilikte ve yetenekte olan bir site değil. Yakın zamanda borsada gerçek değerine düşecek ve böyle devam ederlerse yakın tarihte bir google veya bir benzeri siteye entegre olmuş olarak karşımıza çıkabilir.

    Diğer yorumları gör (9) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap