Reklam
    Reklam
    Sosyal Medya

    Hangi Ülke Hangi Sosyal Ağı Kullanıyor?

    Birkaç yıldır giderek alışkanlıklarımız arasına girmeyi başaran, internetin belki de en gözde icatlarından olan sosyal ağların günlük hayattaki rolü artıyor. Birçok kişinin sanal dünyada ilk uğradığı adreslerin başında artık haber siteleri ya da Google değil sosyal ağlar geliyor.

    Reklam
    Reklam

    Hal böyleyken, belirli periyotlarda ülkelerin sosyal ağ tercihlerini inceleyen -sosyal medya strateji uzmanı- Vincenzo Cosenza Haziran 2012 raporunu yayınladı. Dünya genelinde 137 ülke üzerinde gerçekleştirilen incelemede gerekli veriler Google Trends ve Alexa‘dan alındı. Ülke bazlı sorgulama sonucunda ziyaretçi trafikleri listelenen sosyal ağlar için yeni harita belirlendi.

    Buna göre dünya lideri Facebook. 137 ülkenin 126’sında en çok Facebook kullanılıyor. Adeta tekel olma yolunda emin adımlarla ilerleyen M. Zuckerberg ve ekibi tam gaz çalışmalara devam ediyor. Özellikle kimi konularda ilkleri yapması ve diğer sitelerle gerçekleştirilen entegre servisleri Facebook’un bir adım öne çıkmasına neden oluyor.


    (Görselin büyük hali için üzerine tıklayın)

    Reklam
    Reklam

    Kullanıcı oranlarında Avrupa’da 232 milyon, Kuzey Amerika’da 222 milyon ve Asya’da 212 milyon üyesi bulunan gözde sitenin tüm dünyada yaklaşık 845 milyon aktif kullanıcıya sahip. Ülkemizde de en çok kullanılan sosyal ağ olma ünvanına sahip Facebook, Türk internet kullanıcılarının ilgisinden hayli memnun.

    Facebook’un Ele Geçiremediği Yerler Var

    Her ne kadar dünyanın 1 numaralı sosyal ağı Facebook olsa da henüz egemenliğin kurulamadığı topraklar mevcut. RusyaÇin gibi internet kullanımının yoğun olduğu bölgeler uzun zamandır uzak durdukları Zuckerberg ile hala sıcak bir muhabbet kuramadılar.

    Reklam
    Reklam


    (Ülkelerin sosyal ağ tercih sıraları)

    Zira Çin’in en popüler sosyal ağı -Tencent’in- QZone iken, Rusya’nın güçlü isimlerli ise VKontakte ve Odnoklassniki. Bu iki ülkede bir türlü istediği başarıyı elde edemeyen Facebook cephesi her ne kadar var gücüyle çalışsa da durum kısa zaman içerisinde değişmeyecek gibi gözüküyor.

    Ayrıca İran’da Cloob kullanılırken Vietnam’ın gözde adresi Zing.

    Reklam
    Reklam

    NOT: Web siteleri için Google Trends’te, Google+’ın verileri yayınlanmadığından araştırmaya dahil edilmemiş.

    :: Sosyal ağlardaki tercihiniz nedir? Sizce Facebook’un gelecekteki kullanım oranları ne yönde değişecek?

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    16 Yorum

    1. ChevChelios

      türkiyenin sıralaması nasıl

    2. SDN Okuru

      o da yok heralde.sitesine baktım şimdi

    3. SDN Okuru

      Türkiye için düşüncem :
      1 – FB
      2 – Twitter
      3 – VKonktante

      öyle böyle demeyin karı kız peşinde koşmaktan VKya yöneldik iyice..

    4. neguvon

      Evet sayın seyirciler Türkiye facebook ta lisans yapmış üyelere kavuştu gibi haberler göreceğimız günler çok uzak değil.

    5. uma350

      Çin yapmış yapacağını

    6. SDN Okuru

      sonuç olarak; facebook…

    7. SDN Okuru

      Twitter hiçbir yerde 1. değil çok ilginç.

    8. SDN Okuru

      Acaba harem selamlık şeklinde olsaydı, Facebook’un kaç kullanıcısı olur idi bu sitelerin

    9. SDN Okuru

      güzel haber olmuş 😉

    10. SDN Okuru

      Dikkat ederseniz siyasi rejimlerle paralel kullanımlar.

    11. Anonim

      facebook kullanıyorum fakat hiç yararlı değil ! başıma ne geldiyse facebook yüzünden geldi !

    Diğer yorumları gör (15) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap