En eski motosiklet üreticilerinden biri olan Harley Davidson çevre duyarlılığı konusundaki en büyük adımı Project LiveWire ile atıyor. Gürültülü ve iri cüsseli motorlarla tanıdığımız Harley’ler, bu kez çok daha yenilikçi ve farklı bir tasarımla karşımızda. Harley Davidson’ın sert ve ağırbaşlı çizgileri, LiveWire’da çok daha atılgan ve çevik bir hal alıyor.
Motosiklet efsanesinin şehirli sürücüleri ve çevreye duyarlı kullanıcıları hedeflediği LiveWire, son halini almadan önce iki yıl boyunca bir deneyim projesi altında dünyayı dolaşacak ve sürücülerin geri dönüşlerinden yola çıkarak nihai şekline gelecek. Project LiveWire Experience adı verilen turne 2014 yılı boyunca ABD’de gerçekleşecek, önümüzdeki yıl ise Kanada ve Avrupa’daki Harley satıcılarında ve motosikletleriyle bilinen yollarda devam edecek.
Tek dolumda 85 kilometre
Harley Davidson’ın 220 volt gerilimde 3,5 saatte dolan bataryası, tek şarj ile yaklaşık 85 kilometre menzili kat edebiliyor. Gücünü elektrikten sağlaması ise araca performansından çok fazla şey kaybettirmemiş. LiveWire’ı test edenler, gazı çevirdikleri anda motosikletin atik bir şekilde ileri atıldığını belirtiyor. Yeni projeleriyle ilgili konuşan Harley Davidson Başkanı Matt Levatich, başarılarla geçen 111 yılın ardından, önümüzdeki 111 yılda motosiklet kullanmayı keyifli hale getirecek harikulade bir dünya için çalışacaklarını belirtiyor.
:: Harley’in yeni projesini nasıl buldunuz?
şu km konusu bu kadar hassas olmasa ne güzel olacak 85 km beni işyerine getirir ama götürmez bir şekilde durumu kurtaracak +20 km yaptırtacak yedek bataryalar gibi ilaveleri olsa bir işime yarar 85 km hesabını yaptığım alanda 3 saat kalacak bir zamanım yoksa yapacak hiç birşey yok
resmi ilk görünce ducati diavel geldi aklıma
motor dediğin naked body olur
tasarım iyi ama süre + mesafe çok az .
Dünyanın bu kadar kapitalist düşünmesine insanlarında bu düzenin dışında hiç hayal kuramamasına şaşıyorum. Herkesin kendi bataryasını kullanacağı yakıtla çalışan arabanın mantığından hiç bir farkı olmayan bir elektrikli araç hayal ediliyor. Peki binlerce kilometrelik yollar ortak alan değilmi hepimiz aynı yolları kullanıyor, aynı trafik ışıkları ve yol aydınlatmaları altında yanyana ilerlemiyormuyuz elektrik yanı başımızda ama biz bataryayı sokacak bir fiş arıyoruz halbuki yolda hiç batarya kullanmadan şehir elektriği ile elektriğe alttan veya üstten temas ederek ilerleyecek yoldan çıktığında kısa süreli elektrik kullanmaya ihtiyaç duyacak bir sistem bizi akü kirliliğinden kurtaracak batarya derdinden kurtaracak ne kadarda doğru bir çözüm olurdu