Bugün gerçekleşen Huawei Developer Conference (HDC) etkinliğinde konuşma yapan Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, HarmonyOS 2.0 Developer Beta sürümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.
HarmonyOS 3.0 tabanlı Huawei telefonlar geliyor!
HarmonyOS 3.0 tabanlı Huawei telefonlar adına tarih içeren önemli bir iddia ortaya atıldı. Bu iddia, Huawei imzalı tabletler için de geçerli.HarmonyOS 2.0 Developer Beta tarihi belli oldu
ABD ambargosu sonrasında duyurduğu işletim sistemiyle gündeme gelen Huawei, yeni işletim sistemini hızla geliştirmeye devam ediyor. HarmonOS 1.0 ile kullanıcılara geniş yelpazeye sahip bir ekosistem sunan şirket, işletim sisteminin yeni sürümüyle beraber daha güçlü bir ekosistem ile karşımıza çıkacak.
Richard Yu, tek bir işletim sistemiyle tüm cihazları yönetebilme, esneklik, çok yönlülük, güvenlik gibi konularda daha fazla gelişme kaydedeceklerini belirtti. Ayrıca sürdürülebilirlilik konusunda da detaylı çalışmalara imza atacaklarını belirten Yu, çok yönlülük ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Akıllı telefon ve akıllı saatin senkronizasyonu sayesinde bisiklet ile yolculuk yaparken navigasyon ihtiyacınızı akıllı saatiniz ile giderebileceksiniz. Kullanıcı deneyimine dayalı (UX) esnek geliştirme ortamı sayesinde geliştiricilerin 10 milyonlarca cihaza için uygulama geliştirmesi kolaylaşacak.
Yapay zeka destekli ses teknolojisi sayesinde uygulamalar ekran tanıma sistemi ile uyumlu çalışacak. Örneğin araç kullanırken sesli komutlar ile uygumalarda istediğiniz işlemleri gerçekleştirebileeksiniz.
10 Eylül 2020‘de akıllı televizyon, akıllı saat ve sağlık ürünlerinde kullanılabilir hale gelecek olan HarmonyOS 2.0 Developer Beta sürümü akıllı telefonlar için Aralık ayında indirilebilir olacak.
Açık kaynak OpenHarmony sayesinde geliştiriciler 128 KB RAM ile gelen cihazlar da dahil olmak üzere 4 GB RAM ve üzeri cihazlar için geliştirme yapabilecek.
Bitirin artık şu Android ve İOS efsanelerini
Mükemmel eğer dedikleri doğruysa. Nihayet linux un kesmekesliginden kurtulup yeni temiz bir Kernel ile çalışacağız. Yıllardır Kernel geliştiricilerinin monolitik cekirdeklerden çektiği ızdırap bitecek. Yaşasın microkernel yaşasın yeni teknolojili harmonios. Hello Harmonios.