Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

HAVELSAN ve Epic Games arasında şok anlaşma!

Ana sayfa / Haberler

Bilindiği üzere askeri teknolojiler üreten HAVELSAN oyun sektörüne de el attı. Ciddi oyun kategorisinde bir savaş FPS oyunu çıkarmak isteyen firma konuyla alakalı olarak çalışmalarını sürdürüyor. “Malazgirt” adını verdikleri oyunlarının çıkış tarihi yaklaşırken Epic Games ile bir anlaşma imzaladıklarını duyurdular. Buna göre HAVELSAN, “Malazgirt” oyunu için Epic Games ile bir iş birliği sağlayacak. İşte konuyla ilgili detaylar…

HAVELSAN’ın oyunu Malazgirt!

Geçtiğimiz sene HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, IDEF 2023 fuarında yepyeni bir oyun tanıtacaklarını duyurdu. Oyun denildiğinde akla ilk etapta askeri personelin deneyim kazanmak için oynayacağı bir simülasyonmuş gibi gelse de olay aslında öyle değil. Bu oyun piyasadaki kullanıcılar için çıkacak ve geliştiricisi “HAVELSAN” olacak.

Malazgirt adını verdikleri oyun IDEF fuarına yetiştirilmeye çalışıyor. Oyunla ilgili yapılan en son açıklamaysa HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar tarafından yapıldı. Nacar açıklamasında Epic Games ile bir iş birliği sağladıklarını duyurdu. Bu iş birliğine göre Malazgirt oyununda Unreal Engine oyun motoru kullanılacak.

Reklam
Reklam

HAVELSAN’dan yeni hamle: Dijital birlik konsepti tanıtıldı!

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet AKif Nacar yaptığı açıklamalarda yeni ürünlerden bahsetti. İşte bahsedilen yeni ürünler ve detayları...

Bu aslında sadece Epic Games ile yapılan bir ortaklık değil. Epic Games kendine ait bir portal oluşturma isteğinde. Buna göre Epic Games tarafından bir araya gelen birçok şirket Unreal Engine üzerinden aynı anda oyun geliştirecek. Ve ayrıca bu şirketler kendi aralarında da oldukça sık şekilde iletişim halinde olabilecekler.

Bayraktar TB2, HürJet, MMU modellenecek!

HAVELSAN Genel Müdürü Nacar, Malazgirt projesinde ilk etabın bittiğini ve projede ikinci etaba geçildiğini kaydetti. Ardından Nacar şu açıklamayı yaptı:

“Açık kaynakta kıymetli değerler üreterek lisanslı hale getirebiliyorsunuz. Ülkemizde kullanılan platformlar bunlara örnek verilebilir. Mesela Atak, Hürkuş, Hürjet, Anka, Bayraktar TB2, Aksungur, Akıncı, MİLGEM, LHD gibi bütün platformları modelleyebiliyorsunuz ve bu modelleri yapay zeka destekli akıllı birimler haline getirebiliyorsunuz. Yani bir oyun motoruyla destekleyerek bunların dış dünya efektleriyle birlikte gerçek ortamda, harp ortamında nasıl bir 3 boyutlu görüntü ürettiğini ve etkileşiminin nasıl olacağını, eğitimdeki faydalarını görebiliyorsunuz. Bu oyun ortamında istediğiniz manevraları ve birtakım harekat senaryolarını oyun gibi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu alanda Türkiye’de birçok oyun firması olduğunu biliyoruz, geniş bir ekosistem var, bu firmaların da artık harcıalem oyunlardan ciddi oyunlara, savaş oyunları gibi alanlara daha fazla yönelerek ülkemizde geliştirilen yerli-milli platformların oyun anlamında da gelişmesini sağlamak istiyoruz.”

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam