Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Hayalleri süsleyen Apple ekosistemi nasıl kurulur?

Ana sayfa / Nasıl Yapılır?

Apple ekosistemine dahil olmak istiyorsanız telefondan tablete, akıllı saatlerden kulaklıklara ve bilgisayara geniş bir ürün yelpazesi karşınıza çıkacak. Peki Apple ekosistemi nasıl kurulur ve en uygun ya da en pahalı sisteme sahip olmak için hangi cihazları seçebiliriz? İşte yanıtı…

Apple ekosistemi nedir ve nasıl kurulur?

Ekosistem kuracağınız zaman ilk olarak önceliklerinizi belirlemelisiniz. Örneğin devamlı spor yapan birisi için Apple Watch önemli bir ürün olacaktır. Bu sayede telefonu yanınıza almadan saatlerce yürüyüş yapabilir ve bu süreçte aramaları ve mesajlarını saat üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Devamlı toplantılara katılan veya bir sunumdan diğerine koşan beyaz yakalı çalışanlar için ise tablet veya laptop ile telefon ikilisi daha önemli olabilir. Örneğin belgeleri telefonunuzdan tarayabilir ve bir kaç saniye içerisinde AirDrop ile diğer cihazlara aktarabilirsiniz. Hatta yazının devamında bahsedeceğimiz bazı uygulamalar bunu otomatik olarak yapabiliyor.

Yurt dışı iPhone fiyatları! Türkiye, Brezilya’yı bile solladı

Yurt dışı iPhone fiyatları ne kadar? Bu yazımızda sizlerle dünyanın en ucuz ve pahalı iPhone modellerini paylaşıyoruz.

Fakat genel olarak Apple içerisinde bir ekosistemi kurmak için ihtiyacınız olan şey aslında birbirine yönlendirme yapabilen iki cihaza sahip olmaktır. Bu ürünler telefon veya bilgisayar olabileceği gibi bir kaç farklı cihaz da olabilir. Ancak gerçek anlamda bu sistemin içerisinde olmak için aksesuarlardan da faydalanmalısınız.

Apple ekosisteminin avantajları

Uygun fiyatlı Apple ekosistemi oluşturma

Ekosistem içerisinde en basit düzeyde var olabilmek için bir iPhone ve Apple Watch alabilirsiniz. Bunun için 16 bin 999 TL tutarındaki iPhone SE’yi ve 5 bin 999 TL‘lik Apple Watch SE 2’yi kullanabilirsiniz. Bu sistem size 22 bin 998 TL‘ye mal olacaktır. Fakat gerçek bir deneyim istiyorsanız buraya bir MacBook, iPad ve kulaklık ekleyebilirsiniz.

Bu noktada da 20 bin 999 TL’ye M1 MacBook Air’i, 7 bin 199 TL‘lik iPad 9’u ve 2 bin 999 TL‘lik 2. nesil AirPods’u sepete ekleyebilirsiniz. Bu durumda toplamda 31 bin 197 TL harcamanız gerekiyor. Tabii öğrenciler ve tasarımcılar için iPad’in en sevilen aksesuarı 1.nesil Apple Pencil’ı da almak isterseniz ek olarak 1669 TL daha ödeyerek 32 bin 866 TL ile Apple Store’dan çıkabilirsiniz.

İyi bir Apple ekosistemi oluşturma

Bu ekosistemi oluştururken mümkün olduğunca gerçeklikten kopmamaya çalışacağız. İhtiyacımız olan şeyler bilgisayar, tablet, telefon, saat, kulaklık ve kalem olacaktır. Bunun için 11 inç M1 iPad Pro’yu 16 bin 999 TL‘ye, iPhone 14‘ü 30 bin 999 TL’ye, 8. nesil Apple Watch’u 9 bin 999 TL‘ye, 3. nesil AirPods’u 3 bin 999 TL‘ye, 2. nesil Apple Pencil’ı 2 bin 129 TL‘ye ve son olarak yeni nesil 13 inç MacBook’u M2 Pro işlemcisiyle birlikte 25 bin 999 TL‘ye alıyoruz.

Tüm bu sistem bize 87 bin 94 TL‘ye mal oluyor. Tabii dileyen evi için iMac, iş yeri içinse Mac Pro alarak işi iyice abartabilir. Aynı zamanda iPad’in, kulaklığın veya laptopun en pahalı versiyonları alarak bir kaç işlemle bu tutarı 3 hatta 3 katına taşıyabilir. Ancak böyle bir planınız varsa aşağıdaki milyonluk ekosistem toplama rehberimize göz atabilirsiniz.

Milyonluk Apple ekosistemini oluşturma

Şimdi hayaller kısmına gelelim. İlk önce evimiz için bir iMac alıyoruz. 27 inçlik modeli daha pahalı olsa da biz 24 inçlik M1 işlemcili nispeten daha uygun modeli seçiyoruz. Bu cihaza 16GB RAM ve 2TB SSD ekliyoruz. Bu bize 50 bin 999 TL‘ye mal oluyor.

Ardından işyerimizde biraz daha performanslı olan Mac Pro’dan alıyoruz. Raf tipi kasayı seçiyoruz. Kesenin ağzı sonuna kadar açıldığı için hiç bir zaman ihtiyacımız olmayacak bir güce sahip olan 28 çekirdeğe sahip Intel Xeon W işlemciyi seçiyoruz. Ayrıca cihaza ömrümüz boyunca bir arada göremeyeceğimiz 1.5 TB’lık RAM’leri ekliyoruz.

Ekran kartı olarak 2 adet 64GB’lık Radeon Pro W6800 Duo olan versiyonu ekliyoruz. Yanına da 8TB SSD yeterli olacaktır. Ek olarak birde Apple Afterburner kart seçeneğini 40 bin TL‘ye ekliyoruz. Bu kasa monitör hariç bizlere 1 milyon 31 bin 999 TL‘ye mal olacaktır. Tabii dilerseniz yanına Magic Mouse ve Magic Trackpad’i 2 bin 959 TL farkla satın alım sırasında ekleyebilirsiniz. Yanında da Nano-texture Cam kullanan 100 bin 109 TL‘lik Pro Display XDR’ı ve 19 bin 79 TL‘lik standını alıyoruz.

Gelelim yanımızda taşıyabileceğimiz cihazlara. Bu noktada yine fiyat etiketine bakmadan görmemişlik yaparak en iyisini ve pahalısını seçmeye devam ediyoruz. 12.9 inç iPad Pro’yu 2TB hafıza ve Cellular seçeneğiyle sepete ekliyoruz. Burada yanına 2 bin 129 TL‘ye 2. nesil Pencil ve 6 bin 669 TL‘ye yeni Magic Keyboard’ı ekliyoruz. Toplamda 54 bin 668 TL ediyor.

Hemen yanına 1TB’lık iPhone 14 Pro Max’i 57 bin 199 TL‘ye, 8. nesil Watch Ultra’yı 27 bin 999 TL‘ye ve AirPods Max’i 14 bin 499 TL‘ye ekliyoruz. Yanımızda devamlı taşıyabileceğimiz bir laptop içinse en iyi aday 123 bin 999 TL‘lik 16 inç, 64GB RAM ve 8TB SSD’li MacBook Pro oluyor. Son olarak 64GB’lık Apple TV 4K’yı 4 bin 499 TL‘ye alarak televizyonumuza bağlıyoruz.

Tabii biraz daha mobil iş istasyonu tarzında bir bilgisayara da sahip olmak istiyorsak bu noktada M1 Ultra kullanan Mac Studio‘yu tercih edebiliriz. Bu durumda cihaza 8TB hafıza ve 128 GB bellek ekliyoruz. Maliyeti ise 162 bin 999 TL tutacaktır.

Hayalimizdeki bu ekosistem toplamda 1 milyon 651 bin 7 TL tutuyor. Dolayısıyla bazen hor gördüğümüz yüzde 10’luk indirimler bile burada büyük fark yaratacaktır. Tabii ekosistem kurmayı düşünen kişilere tavsiyemiz, uygun fiyatlı seçenek üzerinden dilerlerse farklı cihazlarla çeşitlendirerek veya model yükselterek ilerlemeleri yönünde olacaktır.

Siz “Apple ekosistemi nasıl kurulur?” konusu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum Ekleyin