Reklam

Risk bölgeleri: Hayat Eve Sığar uygulaması çıktı!

25
Reklam
asdasdas

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından geçtiğimiz günlerde duyurusu gerçekleştirilen ve doğrudan T.C. Sağlık Bakanlığı koordinasyonu ile geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması, App Store ve Google Play Store’dakini yerini aldı.

Türkiye corona virüsü vaka ve ölü sayısı: 17 Nisan

Hayat Eve Sığar uygulaması nedir?

Android cihazların yanı sıra iPhone ve iPad’e yüklenebilen uygulamanın en büyük avantajı riskli bölgeleri göstermesi. Eğer bulunduğunuz konum corona virüsü konusunda birçok vakaya ev sahipliği yapıyorsa bu konuda uyarılıyorsunuz. Benzer şekilde riskin düşük olduğu bir bölgedeyseniz bu acıkça belirtiliyor.

Reklam

Uygulamayı kurduktan sonra telefon numaranızı girerek doğruma yapmanız gerekiyor. Risk haritasını açmak istediğinizde ise T.C. Kimlik No ve doğum tarihi gibi ek bilgileri girmeniz ve konum servisi için izin vermeniz talep ediliyor.

Bu sayede uygulama sizi riskli bölgelere yaklaştığınızda uyarıyor ve uzak durmanız gereken alanları açık bir şekilde haritada gösteriyor. Size yöneltilen soruları cevaplayarak online corona virüsü testi yapmanız da mümkün.

Verdiğiniz cevaplara göre yapılan bu yönlendirmenin sadece öneri niteliği taşıdığı, kesin sonuç içermediği açıkça belirtiliyor. Harita üzerinden hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görebilirsiniz.

Ailem bölümü ise merak ettiğiniz yakınlarınızı takip edebilmenizi, bulundukları bölgedeki risk durumunu görebilmenizi sağlıyor. Bunun için ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, takip için onay vermesi gerekiyor.

Hayat Eve Sığar İndir

Android kullanıcıları buraya tıklayarak Google Play Store üzerinden, iPhone ve iPad kullanıcıları ise buraya tıklayarak App Store‘dan uygulamayı yükleyebilir.

25 YORUM

  1. Virüs nedeniyle aciller bomboş geceleri. Millet kalp krizi bile geçirmiyor. Koah hastaları iyileşti, nefes sıkıntısı çekmez oldular. Düşünün normal zamanda acilleri bu tipler doldurduğu için gerçek hastalar tedavi olamıyor. Çok yazık hem masraf, hem emek, hem eziyet…

  2. İosta çevremin durumunu söyletmek için rastgele 4-5 yere dokunuyorum yakınlaştırıp uzaklaştırıyorum keyfi yerindeyse bulunduğum bölgenin riskini söylüyor. Uğraşılmaz bunla. Bide iosta buna da izin ver buna da izin ver diyen ilk defa böyle bi uygulama gördüm evin tapusunu isteyecek resmen

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version