Reklam

Heinrich Rudolf Hertz Kimdir? Öğrenelim!

79
Reklam

Google‘ın özel bir logo ile doğum gününü kutlayarak internet kullanıcılarına hatırlattığı Heinrich Rudolf Hertz, bazı okuyucularımızın tahmin edeceği gibi radyo dalgalarını keşfeden bilim adamı.


Heinrich Rudolf Hertz

1885‘te fizik profesörü unvanını alan Heinrich Rudolf Hertz, bundan 3 yıl sonra da iletişim çağının en önemli tekniklerinden biri olan radyo dalgalarını keşfederek bugün sıkça kullandığımız birimlere (Megahertz gibi) imzasını bıraktı.

Reklam

Yaptığı deneylerde, radyo dalgalarının da tıpkı ışık gibi kırıldığını ve yansıdığını ispatlayan Alman Fizikçi Heinrich Rudolf Hertz, 37 yaşında vefat etti.

:: Bilim adamının hayatı hakkında ne dediler?

79 Yorum

  1. Bomba soru geliyor 37’de ölmeseydi acaba neyi bulacaktı? Şu anda kullandığımız Wi-Fi, cep telefonu gibi kablosuz iletişim temellerini bulan adamdan bahsediyoruz

  2. bızdekı gıbı ulke gelısımını tahammul etmeyen ınsanlar gereklı bılgılerı alıp adamı oldurmusler dır dunya menfaatlerı ıcın yapılmıycak bısey mı sızce ….

  3. Radyo dalgaları ile ilgili “Nikola Tesla” kimdir,neler yapmıştır diye bir araştırma yapmanızı öneririm..

  4. böyle deyerlerin yok olması ülkeyi bir asır geriye götürür zaten böyle deyerler ya örselenir yada öldürülür biz alıştık zaten böyle güzel deyerleri kaybetmeye….:(

  5. hertz ,edison,pasteur,ve diğer bilim adamlarına insalık adına teşekkürlerimizi sunarız allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun

  6. insan çok üzülüyor böyle dahilerin yeri dolmadıkça ben şimdi kendi adıma n kadar boş bir insan olduğumu anlıyorum.yaratıcı ve keşifçi insanlar öldükçe yerine sadece tüketen bir nesil geliyor.bizlerde yıllar önce yaşamış bu dahilerin hayatını okuyup vayybee demekten başka birşey yapamıyoruz yazıkki çok yazıkk

  7. Ses/Frekans elektroniği ile ilgilendiğim için kullanıcı adım hep ya frekans yada ona benzer bir şey olmuştur. Sadede gelecek olursak Hertz abimizi severiz…

  8. 37 YAŞINDA ÖLMÜŞ.radyo dalgası kırılır tık gitmiş.yazık.Nikola Tesla ise Özellikle ‘elektriğin kablosuz taşınabilmesi’ gibi bir buluşu ve bunu kanıtlaması onun ne kadar benzersiz bir mucit olduğunu açıklar. Edison ile arasında amansız bir bilimsel mücadele geçmiştir. Elektrik üzerine yaptığı sayısız deneyler ve buluşlar vardır. 7 Ocak 1943 yılında kendisine ait patent aldığı 700 buluşla en çok patent sahibi kişi olarak dünya tarihine geçmiştir.

  9. bu kadar zeki ve dahi bir bilim adamını demekki o zamanda da yaşatmamışlar , genç yaşda adamı muhakkak çaktırmadan öldürmüşlerdir.

  10. Demek megahertz gibi kavramlar veya ses dalgaları için de 1.7 hertz gibi şeyler denmesi bu adamın soyadından geliyor. Daha dün merak etmiştim bu konuyu.
    tr.wikipedia.org/wiki/Hertz
  11. bu bilgidende anlaşılacağı gibi bilim adamları genelde fizikçi.bizim ülkemizde fizik bölümleri öğrenci bulamıyor.neden puanlar çok düşük gelen öğrenci kapasite olarak zayıf.kazananda okuyamıyor.bölüm kapanma tehtidinde.bilim adamı nasıl yetişecek.

  12. değer değilde deyer yazan bir insanın siyaset,ülke geleceğinden anladığını sanıp yorum yapması ne acı… İyiki doğmuşsun teşekkürler mirasın ve senden sonraki kişilere ilham verdiğin için…

  13. MİRZA….. insanlık adına yararlı bir icad bulan kim olursa olsun ister edison ister nikola tesla bunların hepsi cenletlik hadisler böğle yazıyor

  14. Arkadaşlar
    Heinrich Rudolf Hertz’e radyo dalgaları konusunda çok şey borçlu insanlık. Bunun gibi değerli bir bilim adamı olan Nikola Tesla’nında bilime çok eser bırakmış bir mücittir. Ve neyazıkki; yaşadığı zamanda kıymeti bilinemedi. Düşünün ta 1900’lerin başında kablosuz elektrik iletimini bulmuş. Aradan 100 yıl geçmesine rağmen, bugün halâ kablosuz elektriği kullanamıyoruz. İleride kullanacağımızı umut ediyorum.
    Yadağıdı zamanlarda bunlar gibi çok değerli mucit ve bilim adamlarının kıymeti bilinmedi ve unutuldular.

  15. geleceğe büyük bir armağan bırakan bu adamı rahmetle anıyor bıraktığı armağanıda gözümüz gibi koruyoruz ve ilerletiyoruz geliştiriyoruz sağolasın gardaş hertz yerin cennet ola hemi 🙂

  16. Gerizekalalımısınız siz kardeşim, Adam gayrimüslim, allahın kitabına peygamberine inanmıyan bir insana mekanı cennet olsun allah rahmet etsin denirmi.

  17. helal olsun adama, fizikçileri oldum olası sevmişimdir zati. mühendislik okumayı bırakıp da fizik mi okusaydım yoksa, neyse olan oldu artık. 🙂

  18. Bence bu dahi adam deneyleri yüzünden ölmüştür. O kadar radyo dalgası vücuduna nüfuz etmiştir o önemde korunma falan da yoktur elbette. Ama insan keşke daha fazla yaşasaydı diyor neler neler bulurdu.

  19. ne kadar yasarsa yasasın bulmak ıcat etmek bıraz sans ısıdır.newtonun kafasına elma dusmus ve yer cekımını bulmus sonucta sans da onemlı bır ayrıntıdır.bu adam belkı yasasa kım bılır belkı ısık cagının temellerını bıle atabılırdı.ama sonucta ne kdar yasarsa yasasın ınsan hazır olduug seylerı kesfeder..yanı newtonun kafasına dusen elma benım kafama dusseydı ben buyuk ıhtımalle elma bıle benım kafama dusuyor ne kadar sanssızım derdım.newton ıse elma benım kafama nıye dustu ki dıyor.belkı bız bıle bır bulus yapabılırız ama farkında degılız.farkında olmadıgımız ıcın o sartlar kayboluyor.dusunun kı gozluk bulundugukdan cok cok sonra teleskop ıcat olmustur..belkı suan daha bır suru sey yapılmak ve ıcat olmak ıcın bızım farketmemızı beklıyordur..ama yınede ıcatları buyuk yapan sey yasadıgı cagı cag atlatmasıdır…haberlesme telgrafla oldugu yıllarda bu bulusun yapılması sıstemın tamamen degısmesı anlamına gelır..bole buluslar gunumuzde yokdur..cunkı gunumuz bılmı hala mekanık cagdadır…elektrık motorları vb seyler hala gunumuzde var ve kulllanıyoruzda…oysa bu cagı degıstırecek sıstemı tamamen alt ust edecek bırsey bulunamadı..cagımız hala bu alman kırosu dedıgınız adamın bulusları sayesınde yenı ıcatlar cıkartıyor..cep telefonu hatta ınternette bu mantıga dayanır.ve bız suan hala onunla aynı cagdayız. bu adamın bulusu bana gore en buyuk bulusdur cunkı bır cagı kapatıp bır cagı baslatmıstır.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version