Otonom otomobiller yaygınlaşırken, otonom hava araçları da artık gündeme gelmeye başlıyor.
Urban Aeronautics firmasının geliştirdiği otonom hava ambülansı, ilk testlerini başarıyla geçmeyi başardı.
Cephe hattı için özel ambülans
Özellikle arama kurtarma görevlerinde kullanılması beklenen hava ambülansı, tamamen pilotsuz olarak hareket edebiliyor. Cephe hattında yaralı askerleri taşıması için tasarlanan ambülans çok dar alanlara hızlıca inip kalkabiliyor.
Normal askeri helikopterler ise hem geniş pervaneleri hem de insan kontrolünün yetersiz kalması nedeniyle zor arazilere inişte sorun yaşıyor.
Aynı drone teknolojisinin, büyük şehirlerde de dar alanlara iniş yaparak, trafik sıkışıklığı nedeniyle acil hastaların hastaneye yetişme problemine çözüm getirebilecek.
:: İnsansız drone’ların ambülans olarak kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ambülans nedir ya? 🙂
ambülans değil ambulans olacak. bu kadar basit kelimelerde bile hata yapmayın lütfen.
Haberi bir yerlerden alıp (gerekirse tercüme edip) paylaşıyorsunuz, eyvallah. Ama bu nasıl bir Türkçe yahu? "Ambülans" nedir?
Ambülans yazmayı nasıl becerdiniz merak ediyorum.
Konuya gelirsek kullanışlı duruyor araç ama uygulamada dağılır gider gibi çünkü savaş ortamında mesafe ve şartlar çok katı olur bu araçların mesafede sıkıntılı olduğu kontrolün zor olduğu düşünülürse savaşta nasıl kullanılacak merak ettim insansız olanlarda sıkıntı yok ama insanlı olunca dürülmesi kolay olan araçlar gibi.
İsrail'li firma 10 senedir bu şeyi geliştiriyor. Ama olacakmış gibi görünmüyor. Araç daha kendini zor taşıyor.
Bana göre bu aracın tek kullanım şekli; insansız olarak uçurulan ve acil durum bölgesinden bir tane yaralıyı alarak güvenli bölgeye taşıyan ve yine acil durum bölgesine hafif araç gereç ve malzeme taşıma rolüdür. Yani hafif yükü kısa mesafeye taşıyacak, ger yükü alabilecek kabini varsa. Alt tarafı tamamen pervane kaplıyor gibi, zor iş.