6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremin etkileri hala devam ederken, pek çok şirket yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Hepsiburada, “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programını tanıttı. 1 Ocak 2023’te Hepsiburada’nın CEO’luk görevini üstlenen Nilhan Onal Gökçetekin programın detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı. İşte ayrıntılar…

Hepsiburada, deprem bölgesinde 2 yılda 120 bin kişinin istihdamına katkı sağlayacak

Hepsiburada, deprem bölgesinde kalıcı refahın tesisine katkı amacıyla hayata geçirdiği “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programını, Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal’ın ev sahipliğinde basın mensuplarına duyurdu.

Program kapsamında, Hepsiburada’nın teknoloji, lojistik ve pazarlama imkânları, iki yıl boyunca bölgedeki 10 bin KOBİ ve esnafın yanı sıra, 5 bin girişimci kadın ve kadın kooperatifi için seferber edilecek. 

Test ettik: Deprem bölgesinde elektrikli otomobilden nasıl faydalanılır?

Test ettik: Deprem bölgesinde elektrikli otomobilden nasıl faydalanılır?

Evde, kampta ve afet bölgelerinde elektrikli otomobilden nasıl faydalanılır? Jeneratör yerine kullanabilir miyiz?

E-ticaret İhtisas Merkezi kuruluyor. 

Deprem bölgesindeki üç şehirde kurulacak “E-ticaret İhtisas Merkezleri”yle de işletmelerin ofis, stok, lojistik, pazarlama ve müşteri hizmetleri ile eğitim ihtiyaçlarına cevap verilecek. “Hepsiburada Sözü”yle altı çizilen kalkınma projesiyle, deprem bölgesinde kalıcı refahın tesis edilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor. Program ile Hepsiburada, 120 bin kişinin istihdamına ve 500 bin kişinin geçimine katkı sağlayacak.

9 Mart’ta Hepsiburada’nın genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında Nilhan Onal Gökçetekin’in yanı sıra Hepsiburada yönetim ekibi de hazır bulunarak programın detaylarını aktardı. 

 “Deprem bölgesinde kalıcı refaha katkıda bulunacağız”

Toplantıda konuşan Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin “Sahip olduğumuz lojistik, ticari ve teknoloji gücüyle iki yıl içinde, deprem bölgesinden Türkiye’ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL’lik satış hacmi yaratmayı hedefliyoruz. Bölgede e-ticaret altyapısını geliştirebilmek için ‘E-ticaret İhtisas Merkezleri’ kurma çalışmalarımıza başladık. Bölgede e-ticarete başlamak isteyen tüm esnaf ve KOBİ’ler bize bir telefonla ulaşabilir. Onlara özel hazırladığımız eğitim programları ile e-ticaret öğrenme yolculuklarını başlatıyoruz.” dedi.

11 ilimizin ticari kalkınmasının yanı sıra, çocukları, gençleri ve ailelere sosyal destekleri de önceliklendirdiklerini anlatan Onal, “Programımızda çocuklar, gençler ve aileler için eğitim ve sosyal destekler de yer alıyor. Depremin ilk gününde başlattığımız yardım çalışmalarını sürdürürken, sonraki aşamaya geçerek bölgede refahın kalıcı hale gelmesi için ‘Hep Buradayız!’ diyoruz ve bölge ekonomisine uzun vadeli destek sözü veriyoruz.” dedi.

 “Girişimci Kadınlara ve Kadın Kooperatiflerine Destek Önceliği Veriyoruz”

Hepsiburada’nın 2017’den itibaren sürdürdüğü Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı kapsamında, deprem bölgesindeki 5 bin girişimci kadına destek vereceklerini vurgulayan Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Girişimci bir kadın olan Sayın Hanzade Doğan tarafından kurulan Hepsiburada’nın kadın CEO’su olarak, şirketimin bu konudaki duyarlılığından ötürü çok gururluyum. 5 yıldır 38 binin üzerinde girişimci kadına ve kadın kooperatiflerine verdiğimiz desteği bölgede artırarak sürdüreceğiz. 

“Hepsiburada’nın desteğiyle kısa sürede satışa başladık”

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da yaşayan Hepsiburada girişimci kadınlarından, Neşeli Mutfak’ın kurucusu Dilek Tecirli, basın toplantısına canlı bağlanarak bölgede yaşananları ve Hepsiburada’nın kadın girişimcilere sunduğu destekleri anlattı. Yaşanan felaketin boyutunu 6 Şubat sabahı gün ağardığında anladıklarını aktaran Dilek Tecirli, şunları söyledi: “Depremin ilk gününden itibaren Hepsiburada’nın ilgi ve desteğini gördük. İnsani yardımlarının yanı sıra, Hepsiburada iş ortağı olduğum için işimi çok hızlı ayağa kaldırdık. Sağladıkları teknolojik ve fiziksel imkanlar sayesinde kısa sürede tekrar sipariş almaya ve işimi yapabilmeye başladım. Tekrar çalışmanın ne kadar iyi geldiğini size anlatamam. Biliyorum ki bu şekilde dayanışmayla ve üreterek zaman içerisinde iyileşeceğiz, düzeleceğiz. “

Hepsiburada “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” Programı 

  • Bölgedeki 10 bin KOBİ ve esnaf iki yıl boyunca, Hepsiburada’nın teknoloji, ticaret, lojistik ve pazarlama imkânlarıyla desteklenecek.
  • 5 bin girişimci kadın ve kadın kooperatifleri için özel destekler verilecek.
  • Hepsiburada bölgedeki üç şehirde ‘E-ticaret İhtisas Merkezi’ kuracak.
  • Program kapsamında Hepsiburada, 120 bin kişinin istihdamına; 500 bin kişinin geçimine katkı sağlayacak.
  • İki yıl içinde bölgeden tüm Türkiye’ye ve dünyaya toplam 10 milyar TL’lik satış hacmi yaratılacak.
  • Programda ayrıca çocuklar, gençler ve aileler için eğitim ve sosyal destekler de yer alıyor.

Hepsiburada deprem bölgesinde iki yılda 10 milyar TL’lik ticaret hacmi yaratacak 

Hepsiburada, 6 Şubat 2023 ve sonrasında gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilde sürdürülebilir, kalıcı refahın sağlanmasını desteklemek için “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programını hayata geçiriyor. Program KOBİ, esnaf ve aile işletmelerinin, girişimci kadınların ve kadın kooperatiflerinin desteklenmesi; bölgenin e-ticaret ve lojistik kapasitesinin artırılması; istihdam artırıcı hizmet ve faaliyetlerin bölgeye kaydırılmasının yanı sıra çocuklara ve ailelere eğitim ve sosyal destekleri kapsıyor. İşte ayrıntılar…

Türkiye’yi derinden etkileyen depremlerin ilk saatlerinden itibaren tüm imkânlarıyla birçok yardım çalışmasını hayata geçirerek depremzedelere ihtiyaç malzemelerini ulaştırmaya devam eden Hepsiburada, bölge ekonomisinin tekrar ayağa kalkması için bölgedeki üretici, girişimci, KOBİ ve esnafları tüm teknoloji, lojistik, satış ve pazarlama gücüyle destekleyecek.

17 Şubat 2023’te hayata geçirilen “Her Sipariş, Bir Destek” projesiyle deprem bölgesinde faaliyet gösteren üreticilerin ve kadın kooperatiflerinin yöresel ürünlerini, ticari amaç gütmeksizin satışa sunan Hepsiburada, projeyi deprem bölgesinde bulunan tüm işletmelere, üreticilere ve esnafa açtı.

Depremin ardından esnaf ve KOBİ’lerin işlerini hızla toparlamalarına destek olmak amacıyla Hepsiburada ilk etapta, bölgedeki iş ortaklarının satış gelirlerinin tamamını, kesintisiz, komisyonsuz ve vade süresiz işletmelere aktarıyor. Buna ek olarak satıcıların daha fazla müşteriye ulaşmalarını sağlamak amacıyla her bir işletmeye HepsiAds üzerinden reklam ve tanıtım desteği de sağlıyor. Bölgeden, platformda satış yapan işletmelere e-ticaret, satış ve pazarlama gibi konularda online eğitimler de sunuluyor. 

Ayrıca yine ilk aşamada depremzede satıcılara personel alımı ve muhasebe konularıyla ilgili desteklerin yanı sıra Hepsiburada’nın lojistik imkânları da seferber ediliyor, Hepsiburada iş ortaklarının büyük şirketler tarafından kullanılan pazarlama uygulamaları bölgedeki KOBİ ve esnafın hizmetine sunmak üzere hazırlıklar yapılıyor.

Bölgeden tüm Türkiye’ye ve dünyaya 10 Milyar TL’lik satış hacmi

Hepsiburada’nın Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü’ Programı kapsamında bölgede e-ticaret yapmaya devam eden ve desteklerle e-ticarete adım atmak isteyen toplam 10 bin iş ortağı için sağlanan farklı destekler ve tüm Türkiye için kurgulanacak özel kampanyalar 2 yıl boyunca farklı ihtiyaçlar çerçevesinde devreye alınacak. Destekler işletme ve esnafın teknolojik ve ticari kapasiteleri, sektörleri, büyüklükleri, işletme yapılarına göre farklı seviyelerde verilecek.  “Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü” programıyla Hepsiburada 2 yılda bölgeden yapılacak satışları 10 milyar TL’lik hacme ulaştırmayı hedefliyor.

Bölgedeki üretici ve satıcıların ürünlerinin, yapay zekâ temelli teknolojilerle Hepsiburada’nın bireysel ve kurumsal müşterileriyle buluşturulmasıyla ve özel kampanyalarla platform satışlarında bölgenin ağırlığı ve hacmi artırılacak. Hepsiburada’nın tedarikçilerden aldığı hizmetlerin bir bölümünü bölgeye kaydırmasının yanı sıra bölgede e-ticareti artırmaya yönelik destek ve yatırımların etkisiyle 120 bin kişinin istihdamına ve 500 bin kişinin geçimine katkı sağlanması hedefleniyor.

Hepsiburada ayrıca bölgede e-ticaret ekosisteminin büyüyüp gelişmesi ve küçük işletmelerin ofis, stok, lojistik, pazarlama, müşteri hizmetleri ve eğitim ihtiyaçlarına yanıt verecek ve 3 farklı şehirde kurulacak ‘E-ticaret İhtisas Merkezleri’ projesini de hayata geçirecek.

İlk aşamada depremden etkilenen satıcıların ofis, bilgisayar, malzeme ve hizmet ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere hazırlanmaya başlanan mobil ofislerin faaliyete geçmesi için çalışmalar devam ediyor.

İkinci aşamada içinde çağrı merkezleri, HepsiJet transfer merkezleri, iş ortakları için ofisler, eğitim ve toplantı alanlarından oluşan E-ticaret İhtisas Merkezleri oluşturulacak. İhtisas merkezlerinde e-ticaret ekosisteminin farklı seviyelerinde eğitim, tecrübe ve uzmanlık kazanmak isteyen gençlere imkânlar sunulacak. Bu merkezlerle özel sektör, kamu, eğitim kurumları, üniversiteler ve STK’lar ile bölgedeki ticaret ekosistemi arasındaki işbirliklerinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Girişimci kadınlara ve kadın kooperatiflerine destek

Hepsiburada, 2017’den itibaren yürüttüğü Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı kapsamında bölgeden 5 bin girişimci kadına destek verecek. Platform üzerinden satış yapan girişimci kadın ve kadın kooperatifleri içerisinden deprem nedeniyle üretim ve tedarik süreçlerine devam edemeyenlere depolama, paketleme, kargo hizmetleri başta olmak üzere pek çok hizmet ücretsiz sağlanacak. Kadın girişimciliğinin artırılmasına yönelik faaliyetlerle, kadınların ticari ve ekonomik hayata daha fazla katılması ve destek verilen esnaf ve işletme sahiplerinin yarısının kadınlardan oluşması hedefleniyor.

Deprem bölgesine gereken desteği, güçlü lojistik kabiliyetleri ile ilk günden itibaren ulaştıran ve bölgede zarar gören kargo ve nakliye operasyonlarına hızla işlerlik kazandıran Hepsiburada, ihtiyaç duyulan ürünleri ve malzemeleri bölgeye; bölgedeki satıcı ve üreticilerin ürünlerini ise tüm Türkiye’ye ve dünyaya kesintisiz ve sorunsuz ulaştırmayı sürdürecek. Deposu depremden zarar görmüş iş ortaklarına, Hepsiburada’nın tecrübesi ve bölgedeki lojistik imkânları çerçevesinde depolama hizmeti de sağlanacak.

Hepsiburada bölgede hayata geçireceği sosyal sorumluluk projeleriyle de depremden etkilenen çocuklar, gençler ve aileler için destek çalışmalarına başladı. Hepsiburada afet bölgesinde yaşayan depremzedelere yönelik olarak kamu, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör paydaşlarının da dâhil olduğu projeler geliştirecek; deprem sonrası sosyal destek, eğitim ve spor imkânları sağlayacak. “Bir Gülüş Yeter” projesinin tüm faaliyetlerini 2 yıl boyunca Deprem Bölgesindeki çocukların kitap, oyuncak ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere hayata geçirecek olan Hepsiburada, ayrıca tüm bölgede basketbol aktiviteleriyle çocuk ve gençleri sporla buluşturacak.

Hepsiburada, önümüzdeki dönemde ‘Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü’ programı kapsamındaki tüm adım ve gelişmelerle birlikte programın ekonomik ve sosyal etki analizlerini de içeren bilgilendirme ve duyuruları paydaşları, basın ve kamuoyuyla düzenli olarak paylaşacak. Bu kapsamda bölgedeki faaliyetlerle ilgili iletişim ve bilgilendirmeler gerçekleştikçe devam ederken konsolide program faaliyetleri ile bölgedeki ekonomik ve sosyal etkileri 3 aylık periyotlarla basın ve kamuoyuyla paylaşılacak.