Her yaptığı olay oldu; Apple imzalı iPhone’ların evrimi

9

Apple imzalı iPhone’ların evrimi: iPhone 11 serisi

Apple imzalı iPhone’ların evrimi

iPhone 2019 yılında iPhone 11 ailesini tanıttı. Önemli bir değişiklik olarak 3’lü sunulan bu seri, iPhone 11 ile uygun fiyatlı bir alternatif sunmuş iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ile üçlü kamera kurulumuna geçiş yapmıştı. Bütün modellerde aynı işlemci ile karşımıza çıkan Apple, telefonlar arasındaki geçişte kameraya ve ekrana odaklanmıştı.

Ailenin diğer üyelerine göre daha uygun fiyatlı olan iPhone 11 LCD ekran ile gelirken, Pro ve Pro Max modelleri OLED ekran ile geliyordu. Yine iPhone 11’de ikili bir kamera kurulumu bulunuyorken, serinin diğer iki üyesinde üçlü kamera kurulumu bizleri karşılıyor.  iPhone 11’in geniş açılı kameraya kavuşması pek çok kişiyi memun ederken, ekran tarafında da Apple’ın OLED tercihinin diğer modellere taşınacağının sinyalleri verilmişti.

Nihayet evrimin en son halkası: iPhone 12 ailesi

Kısa bir süre önce karşımıza çıkan ve tasarımıyla, performansıyla ve diğer pek çok detayıyla gündemden düşmeyen iPhone 12 serisi, gücünün yanında en çok değişen ve eski tasarıma göz kırpan köşeleriyle dikkat çekti. iPhone 12 tarafında yine farklılık yaptı ve üçlü model tercihin yanına bir tane daha ekledi. iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max gibi modellerle kullanıcıların karşısına çıkan aile, Süper Retina XDR OLED ekranı ile dikkat çekti.

A14 Bionic işlemcisini iPhone 12 serisinin tamamında kullanan Apple, 5G üzerine odaklanmasıyla fark yaratmak istiyor. Kendinden önceki iPhone 11 serisi gibi iPhone 12 de iPhone’dan isteyebileceğiniz birçok önemli şeyi sunuyor: Öncelikle çok iyi bir kamera sunan aile, bunun yanı sıra 5G bağlantısını, kusursuza yakın bir ekran için yeni bir ekran, hızlı işlemci ve 60 fps video kaydı gibi geliştirmelerle geliyor. Elbette unutmadan, telefoto lens veya LiDAR tarayıcı da iPhone 12’nin en önemli geliştirmesi.

Yeni nesil iPhone SE 2020

iPhone SE 2020’nin tasarımından başlayacak olursak telefon, iPhone 8 modelinin tasarımında karşımıza çıkıyor. 4.7 inçlik ekranıyla küçük ekran sevenleri memnun eden telefonun, fiziksel bir ana ekran tuşu bulunuyor. Bu tuş aynı zamanda parmak izi okuyucusunu da beraberinde getiriyor. Apple, iPhone X ile birlikte Face ID teknolojisine geçiş yapmıştı. Touch ID’yi rafa kaldıran şirket, iPhone SE 2020 ile birlikte parmak izi okuyucusunu geri getirmiş oldu.

iPhone 11 ailesinde kullanılan A13 Bionic işlemci, iPhone SE 2020 modelinde de karşımıza çıkıyor. Bu işlemci sayesinde telefon oyun oynarken, dizi ya da film izlerken ya da video izlerken hiçbir takılma yaşamıyor.

64 GB, 128 GB ve 256 GB depolama alanı seçenekleri bulunan telefonun önünde ve arkasında tek kamera kullanılıyor. Arkadaki 12 Megapiksellik kamera oldukça başarılı bir yazılıma sahip. Böylece çok başarılı fotoğraflar çekebiliyor. Gece çekimleri için True Tone LED flaşı kullanan bu kamera, 5 kara kadar dijital yakınlaştırma da yapabiliyor.

Önde ise 7 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera kullanıyor. Apple’ın verilerine göre telefon, 13 saate kadar video oynatabiliyor. 40 saate kadar da ses çalabiliyor. iPhone 8 ile aynı bataryayı paylaşan telefonun kutusundan 5W şarj adaptörü çıkıyor. Telefonun ayrıca hızlı şarj desteği de mevcut. Yani harici olarak 18W ya da daha güçlü bir adaptör satın alarak telefonu 30 dakika gibi bir sürede yüzde 50 oranında şarj edebiliyor. Ek olarak, telefon kablosuz şarjı da destekliyor.

iPhone’ların evrimine kısa bir bakış atmayı sağlayan bu içeriği beğendiyseniz yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

9 YORUMLAR

  1. Apple’la karşı bir sempatim var almak istiyorum ama yenilikçi değil her sene olanların üstüne bir takım düzeltmeler yapıyor bak diğer markalara her sene farklı tasarımlarla yeni telefonlar çıkarıyorlar.

  2. İlk dokunmatik telefonum iphone 3g idi ondan önce nokia n73 kullaniyordum ve iphon`u bir ay kullanabildim ilk ve son iphon` um oldu 😆

  3. Apple bu sene itibari ile ulkemizde hükmünü yitirmiştir buyuk ihtimalle uc dört seneye varmadan apple Türkiye den çekilir. Bu fiyatlar ile ulkemizde isi zor hatta imkansız ancak sinirli miktarda getirir satis yaparsa o şekilde yapar o da apple çalışanlarının maaşı mağazalarının kirasını faturasını karşılar yeteri kadar kar bırakmaz apple Türkiye deki şubelerini 3 seneye kadar kapatır bu bariz net görünüyor

  4. 3g den beri kulladığım tüm seriler mazide kısa bir yolculuk yaptım apple bana hisse vermerli bence::))) 10 yıldır abonesiyim şimdi sıra 12 yi almaya geldi.

  5. İphone 2 çıktığında bir şekilde getirrtik türkiyeye ama bir süre sadece connect to itunes ekranı ile takıldık. O zamanlar öyle jailbreak vs yoktu. Yurtdışından benim gibi olan arkadaşlar ile sim kart üzerine takılan şeffaf (stealth simdi galiba) getirttik. Sim kartı zımparala, köşesini keski içine girsin derkin 2 sim kart heba ettim. (bu arada her seferinde babayı operatöre götürmek kavga dövüş meselesiydi) 3. de artık taktım ve ekranda operator logosunu görünce benden mutlusu yoktu. Şuanki gelişimi görünce insan değişik oluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version