Reklam

Herkes Uygulama Geliştirebilecek!

16
Reklam

Herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme yazılım okulu olan Açık Akademi, bugüne kadar 120 binden fazla öğrenciye ulaştı. Yeni duyurulan “Açık Akademi Genç Yazılımcı Programı” çerçevesinde, Açık Akademi’nin lise ve dengi okullarda bir yıl içinde 8 bin yeni öğrenciye ulaşması hedefleniyor. Eğitim programlarında görev alacak 1.000’e yakın öğretmenin eğitimini de Microsoft Türkiye üstlenecek.

Böyle duyurulmuştu

#video_6003#

Reklam

İlk duyurusu 10 Ocak 2012’de yapılan Açık Akademi, Microsoft Türkiye‘nin öncülüğünde, Garanti Bankası’nın katkılarıyla ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın desteğiyle kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirildi.

Hedef 5 yılda 1 milyon öğrenciye ulaşmak

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Açık Akademi’nin yeni dönemine dair yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

Türkiye, dünyanın en dinamik ve genç nüfusuna sahip ülkelerinden biri. Avrupa’nın 3. büyük mobil ülkesiyiz. Yaklaşık 35 milyon internet kullanıcımız var. Sosyal medyayı en hızlı benimseyen ve yaşamının parçası haline getiren ülkelerden biri olduk. Buna rağmen Türkiye’nin 2 trilyon 570 milyar Euro’luk dünya bilişim pazarındaki payı yalnızca binde 8. Uygulama pazarı rakamları içerisinde de Türkiye olması gereken yerin çok gerisinde. Bu nedenle, Türkiye’deki yerel kültürün ve pratik zekanın beraberinde getirdiği yüksek girişimcilik potansiyelinin önünde bir engel olarak gördüğümüz teknik birikime dair boşluğu doldurmak istedik. Açık Akademi ile milyarlarca dolarlık bu dev pazardan daha fazla pay alabilmek için ülkemizin ihtiyaç duyduğu uygulama geliştirici sayısını artırmayı ve gençlerimizin istihdamına destek olmayı amaçlıyoruz.”


Akademiyi bitirip, uygulama yazan öğrenciler arasında dereceye girenlere ödül verildi.

İlk yılın sonunda 120 binden fazla öğrencinin Açık Akademi’ye kaydını yaptırdığı bilgisini paylaşan Tamer Özmen, sözlerine şöyle devam etti:

Eğitim, bilişim, istihdam ve ekonomi konularının tamamını kapsayan geniş bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan Açık Akademi’yi mezun olanlar arasından ‘yeni Bill Gates’ler çıkarabilmek’ hedefiyle hayata geçirmiştik. Bugün 120 bin öğrenci ve 2 bin 600 Açık Akademi mezunu, edindiği bilgi birikimiyle bilişim dünyasının getirdiği fırsatları çok daha yakından takip ediyor. Bilişim sektörü, artık mobil uygulamalarda ve bulut bilişimde büyüyor. 2011 yılında 17.5 milyar dolar olan mobil uygulama pazarı, bugün bu rakamın 2-3 katı büyüklüğe ulaşmış durumda. Genel kullanıma hitap eden bulut hizmetlerinin 2017 yılına kadar 131 milyar dolarlık bir pazar oluşturması bekleniyor. Bu potansiyelden ülke olarak daha fazla pay almamız gerekiyor. Bundan sonraki hedefimiz, önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyon kişiyi Açık Akademi programının bir parçası yapmaktır.

Bakan, video konferans aracılığıyla katıldı

Açık Akademi’nin yeni dönemdeki yeniliklerini paylaşmak üzere İstanbul’da düzenlenen toplantıya Ankara’dan canlı bağlantıyla katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şunları söyledi:

Açık Akademi programı için Tamer Bey ile ilk konuştuğumuzda bu işten çok büyük heyecan duyduğumu ve destekleyeceğimi ifade etmiştim. 1’inci yılın sonunda ilk mezunlarını veren Açık Akademi’de 120 bin öğrenci eğitim almış. Bu yeni kurulan üniversitelerin 10 tanesinin toplamından fazla. Microsoft Türkiye’nin belirlediği yeni hedefler doğrultusunda sosyal sorumluluk projesi olan bu projenin gençlere büyük katkı sağlayacağına, bilişimle gelişimi hızlandıracağına inanıyorum.

:: Açık Akademi hakkında neler düşünüyorsunuz?

16 Yorum

  1. mükemmel bir pazarlama stratejisi.
    daha çok .net uygulaması daha çok .net yazılımcısı daha çok windows kullanıcısı. üstüne birde eğitime destek adı altında kamuoyunun takdirini alıyorlar.
    zaten microsoft birçok üniversiteye ürünlerini yok fiyatına veriyor dolayısıyla yazılımcıyı daha işin başında yakalıyor.

  2. Çizgi Tagem’in başını yediler ya, şimdi aynı kişiler çanak tutsunlar bunlara. Keşke keşke değerlerimize sahip çıksaydık. Bunlara minnet etmezdik!

  3. Çıkmasın o kadar programcı. Çoğu algoritma üretemeden sürükle bırakla program yazıyor, piyasa değeri düşürüyor, aldıkları işi bitiremeden kaçıyor müşteri memnuniyetsizliği artıyor sonra müşteriyle iş yapacam diye canımız çıkıyor.

  4. SerdarGokcen neden fesatlık yapıyosun. herkes rızkını yer. bırak millet ne öğreniyorsa öğrensin. ne yapıyorsa yapsın. sen işine bak 😉

  5. SerdarGokcen Nickli Üyeden Alıntı
    Çıkmasın o kadar programcı. Çoğu algoritma üretemeden sürükle bırakla program yazıyor, piyasa değeri düşürüyor, aldıkları işi bitiremeden kaçıyor müşteri memnuniyetsizliği artıyor sonra müşteriyle iş yapacam diye canımız çıkıyor.

    Haklısın herkes sürükle bırak yaptıktan sonra program yaptım zannediyor ben C++ Winapi ile yazıyorum yok öyle sürükle bırak Buttonun tüm özelliklerini kendin belirliyorsun değiştiriyorsun hem .Net’e de bağlı değilim

  6. 2 yıl önce hayata geçen bir uygulama
    yaptığın programa göre sana diploma verilior ve isterlerse kendi adına senin yaptığın programı kullanabiliyorlar
    SAKIN AMA SAKIN
    plotforma girip microsoft u zengin edip sizin emeğinizi heder etmeyin

    öğrenin pyhton yapın bir open source program yaşayın parasız bu daha iyidir microsofta para kazandırmaktan

  7. Okuma yazma biliyorsan yeterli, başka kriter yok!
    acikakademi.com a girip üye oluyorsun (eski adıyla -hotmail- hesabınla giriş yapıyorsun) online dersleri takip ediyorsun.
    İlk başlarda üye oldum bi süre devam ettim ama sonrasında yoğunluk nedeniyle askıya aldım 🙂
    Tavsiye ederim! Bence başarılı bir proje…

  8. Şunlara bak ya, burada da gelmişler “MS’i zengin etmeyin” diyorlar. Yahu MS’i daha nasıl zengin edebiliriz adamların kasasında hala dünya kadar para var senin benim parama ihtiyacı yok onların… Ben katıldım ve bir kaç ders aldım. Gayet güzel bir proje burada amaç profesyonel yazılımcı yetişmesi değil yetenekli ancak fırsat bulamayan öğrencilerin önünün açılmasıdır. Zaten yetenekli olan öğrencileri üniversiteler kapmak için uğraşacaktır ve profesyonel yazılımcı yapacaktır. Sonra da çoğu Microsoft’la çalışacak tabii…

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version