Akıllı ürünlerin hayatımızda meydana getirdiği değişiklikler yadsınamaz. İnsanların sosyal hayatta uyguladıkları pek çok şeyde ana rolü oynayan akıllı cihazlar, tabi ki sadece olumlu özellikler barındırmıyor.
Radyasyon, bağımlılık derecesinde kullanım, toplum içerisinde meta haline gelerek yalnızlaşma vb. olguların yanı sıra, kullanıcılar akıllı cihazların en çok pil ömründen dert yanıyorlar.
Tamamen doldurduktan kısa bir müddet sonra, hiçbir aktivitede bulunulmamasına rağmen çok çabuk tükenen cihaz şarjlarına bilim dünyası bir çözüm bulmuş durumda.
Nanoteknolojinin hayatımızda var olma sürecini anımsarsınız. İlk kez yılında ünlü fizikçi Richard Feynman tarafından ortaya atıldıktan sonra, 1974 yılında Norio Taniguchi tarafından kelime haline getirilmiştir.
Daha sonraki süreçte değişen teknoloji beraberinde gelişim gösteren nanoteknoloji, günümüzde pek çok endüstriyel üründe kullanılmaya devam ediyor.
California Irvine University araştırmacıları, mevcut lityum-iyon pillerinden daha uzun bir pil ömrü sağlayacak nano pil teknolojileri konusunda çalışmalarını sürdürüyorlar.
Yalnızca şarj ömrü ile sınırlı kalmaksızın, batarya dayanıklılığı, pil kalitesi gibi konularda da gelişmeler kaydedilecek.
Elektrikli araçlar, telefonların günümüzde kullanılmaya başlandığı düşünülürse, nano pillerin geleceğin teknolojisinin uygulanmasında en önemli araçlardan biri olacağını söyleyebiliriz.
Jet elektrolit kaplı manganez dioksitn(mangan) kabuklarından altın kaplı nanoteller üretilecek. Bir insan saçından daha ince olan nanoteller, nanopiller için ideal iletkenlik ve yüzey alanına uygun olarak tasarlanacak.
Bu da üç aylık bir süreçte 200 bin kez uygulanan şarj uygulamasında hiçbir güç kaybına neden olmayacak.
Pocket-Lint’de tabi ki, henüz teori ve deney aşamasında olan bu çözümün insanlığa ne zaman ulaşacağı belirsizliğini koruyor. Fakat şunu söyleyebiliriz ki; nano piller bir gelecek, pir gelecek.
:: Bitmeyen şarj ömrü sunacak nano pillerin gelecekte gerçekleşebileceğini düşünüyor musunuz?
İnşallah oour da herkes bir oh ceker.
nanodur kaslari ferman yazdirir bu der onu oldurur lokman hekimgelse bu ne pili la der
Önce şu an ellerinde olan ve Hem hammade hemde hazırda mevcut üretilmiş olan malların stoklarını iyice bir eritsinler o zaman belki görürüz nanopilleri zaten buna benzer şu an kullandıklarımızın 10 katı ömre sahip daha küçük piller çoktan üretildi ama kapitalist dünyada Büyük ler son sözü sölemeden kimse bu nano pilleri perakende satamaz.
Bu proje sadece sözde kalır zira bataryası bitmeyen akıllı telefon üretmek üreticilerin işine gelmez…
İnsanlar, yeni bir telefon alışlarında kullandıkları mevcut cihazdan daha iyi olmasını beklerler (batarya yönünde) ama hiçbir değişiklik olmaz.
Nano botlar hala çok pahallıylen hiçbir şirket bunu kullanmaz. Kullanırsada telefon 20.000 TL den falan satılır
Umarım olur.
Vallaha baylar bu teknoloji gelsin de istersem 30.000-40.000 TL ödeyelim. Vallaha anında basar parayı satın alırım düzinelecesini yığarım ayağımın altına köpek ederim köpek…
Gerek bile yok 4 seneye filan hybrid pillere geçeriz bence hybrid de gayet yeterli pil çözümü olarak zaten 4 seneye 8nm işleciye üretmeye başlarız 4.0 Ghz filan androidde ios tabanını kullansa tabanını diyorum kısıtlanmayı değil zaha güzel olur veya sadece amiral gemileri ios kullansa s7 edge Note 6 IPhone bide gerisi kullanmasın
Hadi bakalim.
5 yıl önce de aynı muhabbet vardı..
Bu teknoloji zaten hali hazırda var fakat mobile yeni çıkacak yanılmıyorsam. Şunuda belirtiyim bu öyle basit bir iş değil.Çıkması biraz zaman alır Müthiş bir teknoloji çünkü sadece pil olarak kısıtlamayalım çok farklı alanları var.ama premium cihazlara hitab eder diye düşünüyorum çok pahalı olur çünkü.Atıyorum s7 var birde edge var. 3. olarak s7 nano diye ekstradan model çıkarırlar onunda fiyatı uçuk bişey olur.
Batarya teknolojisi sadece mobil cihazlar için değil elektirikli arabalar için de önemli çok farklı teknolojiler var
Yine zenginlerin yüzü güler
dunyayı yoneten petrol kralları bunlara izin vermediği içi çok geç çıkar 🙂
Zaten sarjimizi bitmese başımızı telefonlardan kaldiracagimiz yok bide boyle bsy olursa tam bağımlı hale geliriz demedi demeyin
Tıpkı kanserin tedavisinin olduğu gibi ama sağlık ve ilaç sektöründe her yıl bilmem kaç yüz milyar dolarlardan vazgeçilemediği ve insanların hayatının pek önemi olmadığı gibi bu bataryaları kullanacağımızı mı zannediyorsunuz 🙂 o bataryalar öyle yada böyle biter 😉
cocuklugumdan beri pil derdine son veren buluşları duymaktan sıkıldım
Evet ama biz bunu görecekmiyiz sanmıyorum ama kısa sürede yapılsa mükemmel olur
şunları artık kullanabilsek keşke…
Bu teknoloji gelirse telefon pil kapasiteleri 500-600 mah düşer fiyatlarınada Türkiye standartlarında en az 1 milyar zam gelir öyle kolay yapılacak bi şey değil
şu haberleri okudukça keşke 100-200 sene sonra dünyaya gelseydim keşke diyorum 🙂
Hep aynı şeyler
Norio Taniguchi 'nin adini Tamaguchi diye okuyan bir tek ben mi varim acaba?
2026'da belki kullanırız.
bu piller gelirse dronlar insanlarla uçmaya başlar otomobiller ortadan kalkar
yol yapma sorunu biter herkez uçuşur köprüdende beleşe geçilir
İşlemciyi, rami vs arttıracaklarına şu batarya olayına çözüm bulsunlar gerçek devrim olur.
Fiziğin temel kuralı enerji yoktan var edilemez varken yok edilemez ancak bir formdan başka bir forma dönüştürülebilir
bianda herkes bilim adamı kesildi maliyet hesapları pahalı olur fln