The Witcher 3: Wild Hunt
The Witcher 3: Wild Hunt, aynı adlı bir kitap serisinden uyarlanma. Witcher 3, karakterleri, hikayeleri, manzaraları ve müzikleri ile ön plana çıkıyor. Bazı oyunları bitirdiğinizde ve aradan biraz zaman geçtiğinde karakterleri hatırlamakta zorlanabilirsiniz. Witcher 3’te böyle bir şey olmuyor. Özellikle ana karakterimiz Geralt ve çevresindeki diğer karakterleri hatırlayabiliyorsunuz. CD Projekt Red bu konuda çok güzel bir iş çıkardı.
Karakterler ile bir bağ kurabiliyorsunuz. Bazı oyuncular Geralt’ın çok duygusuz ve düz bir karakter olduğunu söyleyebiliyor. Aslında doğruluk payları var fakat Geralt bir Witcher olarak yetiştirildi. Maruz kaldığı büyüler ve iksirler Geralt’ın tüm duygularını köreltmiş durumda. Bu bence daha iyi yansıtılamazdı. Ayrıca Geralt’ın kendine has bir mizahı var.
Uncharted 4: A Thief’s End
Uncharted 4’ün hikayesi biraz klişe. Ortada bir hazine var, ve ekibinizle ipuçlarını takip ederek hazineye ulaşmaya çalışıyorsunuz. Hikaye ne kadar klişe olsa da. Sunduğu atmosfer ve karakterler ile sanki bir film izliyormuşsunuz gibi. Normalde Uncharted 4’ün senaryosunu önceki oyunların da senaryosunu yazan Amy Hennig yapacaktı. Fakat Amy, Naughty Dog’dan ayrılınca, bu görevi Neil Druckmann ve Josh Scherr üstlendi.
Neil Druckmann, Last of Us ve Last of Us II’nin senaryolarını da yazdı. Ayrıca aynı oyunların DLC senaryolarını yazma görevini de Neil Druckmann üstlendi. Uncharted 4 sunduğu hikaye, aksiyon ve atmosfer bakımından, oyuncuda Indiana Jones filmi izliyormuş gibi bir etki yaratıyor. Özellikle bulmacalar sizi içine çekmeyi başarıyor. Klişe hikayesine rağmen Uncharted 4 sizi sıkmadan saatlerce ekran başında tutabilecek bir yapıda.