Hindistan, PUBG dahil 47 uygulamayı yasakladı!

9

Hindistan Hükümeti son birkaç aydır komşusu Çin ile sorunlar yaşıyor. Aralarındaki bu gerilimin teknoloji tarafındaki bedeli de ağır oluyor. Geçenlerde hükümetin TikTok dahil 60’a yakın uygulamayı yasakladığını sizlere aktarmıştık. Bu defa Hindistan PUBG ve AliExpress dahil olmak üzere 47 uygulamayı daha yasakladı.

Geçen ay 200’ün üzerinde uygulamayı içeren uygulama listesindeki uygulamalar yavaş yavaş yasaklanıyor.

Hindistan TikTok dahil 52 uygulamayı yasaklayabilir!

Hindistan Hükümeti yaptırımlara devam ediyor

Geçtiğimiz ay hükümete sunulan liste güvenlik tehdidi olarak görülen uygulamaları ve oyunları içeriyordu. Hindistan, Çin merkezli uygulamaların güvenlik tehdidi olduğunu öne sürerek 200 uygulamanın yasaklanmasını hükümete önermişti. Bu sabah gelen haberlere göre listedeki 47 uygulamaya daha erişim engellendi.

hindistan hükümeti 47 uygulamayı daha yasakladı

Tamamen uygulamaları kaldırılan şirketler:

Meitu
LBE Tech
Perfect Corp
Sina
Netease Games
Yoozoo Global

Hindistan Hükümeti şu uygulamaları da yasakladı:

Tencent’in PUBG Mobile oyunu

Tencent‘in Ludo World ve diğer uygulamaları

Xiaomi’nin 14 uygulaması

AliExpress

TikTok’un kardeş markaları Resso, Ulike, Capcut

Supercell oyunları

Hindistan Hükümeti 47 uygulamayı daha yasakladı fakat bu yasaklar başka uygulamalar için de konuşulabilir. Böylesine büyük Çin merkezli şirketlerin Hindistan’daki kullanıcılarını kaybetmesi büyük bir etkiye yol açacak. Zira Hindistan, dünyanın en çok nüfusa sahip ülkelerinden bir tanesi. İki ülke arasındaki savaşın ilerleyen dönemlerde ne gibi yaptırımlarla devam edeceğini birlikte göreceğiz.

Sizce bu yaptırımların sonu nereye varacak?

9 YORUMLAR

  1. Özellikle MIUI yazılımı tam bir veri hirsizi ve givensiz sirf bubyuzden aosp rom kurdum. Bazen telefondan tuş sesleri geliyor sanki biri kullaniyor telefonu. Birde bazi servisleri kullanmak icin zorla kisiel bilgi izni istiyor dayatiyor

  2. ABD ülkeler arasında fitil yakar, aynı kıtada bulunan ülkeler birbirine düşer ve ABD’de bu kaostan beslenir ve bundan en çok etkilenen iki ülke arasında ticaret yapan şirketler olur.

  3. Dünyada artık savaşlar böyle olacak yaptırımlar ile, tabi bazıları ülkesini tutarken bazıları uygulamayı (diğer ülkeyi) tutabilir. Kurtuluş savaşı zamanında da oldu almanya mandasına girelim ya da ingiliz mandasına girelim diyenler oldu şimdi sadece şekil değiştirdi. Dünya üzerinde ne varsa sosyal platformlardan nükleer bombaya, işlemcisinden muzuna kadar herşeyi ile kendi kendine yetebilen ülke olmamız lazım. İstemezük demeyle olmaz icraat lazım eser ortaya koymak lazım, musluk açılışıyla, temel atmama törenleriyle olmaz bu işler, eser ortaya koymak lazım. Eleştirinin en güzeli de daha iyisini yaparak olur. Yapın helal olsun diyelim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version