Siyah beyaz lazer yazıcılar ofis ortamının olmazsa olmaz ürünlerinin başında geliyor. Bu yazıcıların kullanımı oldukça basit, hesaplı ve hızlı olmaları kesinlikle herkesin ilgisini çekiyor. Test Merkezimizde incelediğimiz HP Laserjet P1606dn işte bu ürünlerden biri.

 #video_5196#

 

HP Laserjet P1606dn’e ilk baktığımızda standart lazer yazıcılarından farklı değil. Maliyeti düşürmek için LCD bilgi paneline yer verilmemiş. Tasarım olarak çok oynanmamış ve göze çarpan belirli bir özellik yok.

Oysa ürüne yakından baktığımızda, ethernet girişi, çift taraflı baskı ve birçok ekstra özelliği ile kendisini benzer ürünlerden farlılaştırdığını söylemeliyiz (Sahte Kartuş’ta Başı Çekiyoruz).

{pagebreak::CD’siz Kurulum }

CD’siz Kurulum

HP Laserjet P1606dn, benzer Mono lazer yazıcılardan çok farklı. Bu ürün kendisini otomatik sürücü kurulumu ile farklılaştırıyor. Ürünü kurmak için kurulum CD’sine ihtiyaç duymuyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey ürünü bilgisayara USB arabiriminden bağlamak.

HP Laserjet P1606dn, bundan sonrasını kendi hallediyor. Tüm Windows işletim sistemleri için uyumlu olan bu ürün, Bonjour servisi sayesinde Mac sistemler tarafından da otomatik olarak algılanıyor.

HP Laserjet P1606dn hem USB hem de Ethernet bağlantısından bağlanabiliyor.

 

Kağıt tepsisinde 250 kağıtlık bir kapasite var. A4 kağıt baskı ile birlikte farklı boyutlardaki kağıt ve zarf baskısı da yapabiliyor. Ürünün baskı hızı (dakikada 25 sayfa) oldukça başarılı (HP ve Teknosa’dan Dönüşüm Kampanyası).

Burada dikkat ettiğimiz hızlı baskı esnasında çıkarılan gürültü oranı. HP, benzer ürünlerle kıyasladığımızda çok daha sessiz olduğunu söylemeliyiz. Ürünü soğutmak için ekstra bir fan kullanılmamış. Bu da gürültü oranını düşürüyor.

{pagebreak::Baskı Maaliyeti}

Baskı Maaliyeti

HP Laserjet P1606dn’nin bir özelliği Toner ve baskı ünitesini tek bir birimde bulundurması. Bunun dezavantajı bu sayede baskı maliyetini yükseltmesi. Yaptığımız testlerde HP’nin bu ürünü çok ekonomik bir baskı maliyetine sahip olmadığını gördük. Buna karşın kalite oldukça başarılı.

Toner ve baskı ünitesinin tek bir birimde bulunmasının en büyük avantajı, zamanla gelen kalite düşüşleri bu üründe meydana gelmemesi. Her Toner değişiminde baskı ünitesinin de değiştirilmesi baskı kalitesini aynı seviyede tutuyor.

400 MHz’lik bir işlemciye sahip olan HP, 32 MByte’lık bir önbellek ile çalışıyor.

 

Ürünün diğer bir avantajı oldukça uygun bir maliyete sahip olması ve Dublex baskı ünitesini de üzerinde barındırması. Çift taraflı baskı yapan P1606db aynı zamanda Ethernet girişine de sahip (HP Kartuş Portföyünü Genişletiyor).

{pagebreak::Test Sonuçları}

Test Sonuçları

Biraz da üründe bulunan Auto On/Off teknolojisinden bahsedelim. HP, çalışmadığı durumlarda kendisini kapatabiliyor. Baskı işi geldiğinde de 7 saniye içinde ( Test’te 8 saniye sürdü ) hazır hale geliyor. Bu esasında önemli bir özellik. Çünkü bu sayede %66’lık bir oran ile güç tasarrufu sağlanabiliyor.

CD’siz kurulum ve Auto On/Off fonksiyonu bu ürünü farklı kılıyor.

 

Metin baskı hızı ve kalitesi oldukça başarılı. Buna karşın grafik baskılarda hız ve baskı kalitesi düşüyor. Yaptığımız testlerde karmaşık bir PDF dokümanını 20 saniyede ( 6 sayfa) bastı. Çift taraflı baskıda aynı doküman 35 saniye sürdü.

Neticede HP LaserJet P1606dn özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için ideal bir ürün. Çift taraflı baskı ve ağ ortamına uyumum yanı sıra boyutları küçük olması ve hızlı baskı sunması önemli avantajlar (Microsoft Ve HP El Sıkıştı).

 

{pagebreak::Teknik Özellikler}

HP Laserjet P1606dn
Lazer Yazıcı

Baskı Hızı: 25 sayfa/dak
Baskı Türü: Mono Lazer
Bağlantı: USB, Ethernet
İlk Baskı: 7 sn
Baskı Kalitesi: 600×600 dpi
Aylık Baskı Kapasitesi: 8000 Sayfa
Önbellek: 32 MByte
Boyut: 387x284x246 mm
Ağırlık: 7 kg

:: Ürün hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın?