Uzun zamandır phablet pazarına girmeyen HTC, Samsung’un 2011 yılından beri Note ailesiyle domine ettiği arenaya nihayet merhaba dedi. Uzun süre bekleyen firma, phablet arenasına One Max ile giriş yaptı.

One tasarımı, HTC’nin 2013 modellerine damga vurdu

HTC’nin ana modeli olan One, 2013 yılında firmanın tasarım öncüsü oldu. Daha sonra çıkardığı iddialı modellerden biri olan One Mini ve One Max‘te, sadece cihazların boyutunu değiştiren firma, One ile gelen tasarım anlayışını devam ettirdi.

İncelediğimiz One Max, One’daki tasarım hatları ve 5.9 inç ekran ile birleştiğinde oldukça büyük bir telefon olarak karşımıza çıkıyor.

MicroSD girişi var ve arka kapak çıkıyor

HTC’nin belki de en çok eleştirildiği noktalardan biri olan microSD kart girişini kullanmama alışkanlığı, One Max’te son buldu. Diğer modellerde kullanır mı bilinmez ama microSD kart desteği ile dahili olarak 16 ya da 32 GB‘lık dahili hafızayı artırabiliyorsunuz. Arka kapağı da çıkarılabilir yapan firma, bataryayı yine cihaza birleşik olarak kullanmış. O yüzden arka kapağın çıkarılabilir olmasının da çok inanılmaz bir önemi bulunmuyor.

Ağır ve kalın

217 gram ağırlığında olan One Max, Samsung’un ilk nesil Galaxy Note modelinden bile ağır yapısıyla dikkat çekiyor. 2011 yılında hayatımıza giren ilk Galaxy Note modeli, 178 gram ağırlığındaydı. Günümüzdeki Galaxy Note 3 modeli ise 168 gram seviyesinde.

Kalınlığı bir kenara koyacak olduğumuzda, HTC One Max’in kalın bir telefon olduğu gerçeği de karşımıza çıkıyor. Bu yüzden cihazı tek el kullanmak iyice güçleşiyor. Cihazın en kalın noktası 10.3 mm seviyesinde. 8.3 mm kalınlığındaki Galaxy Note 3‘e göre 2 mm daha kalın olan One Max, alüminyum alaşımın verdiği kalite hissinin yüksekliğiyle durumu toparlıyor. 

Kısaca kullanıcılar büyük telefon almak istiyorlarsa karar vermeleri gerekiyor. Ya alüminyum alaşımla premium his elde edip, ağır ve kalın bir telefon kullanacaklar; ya da plastik ağırlıklı telefonlarla daha kalitesiz gibi gözükse de, hafif ve ince yapıda bir telefon kullanacaklar.

Donanım olarak pek fark yok. One’ın büyük ekranlısı!

HTC, Sony ve Samsung’dan farklı olarak One Max’te parmak izi sensörü hariç herhangi bir geliştirme yapmamış gibi gözüküyor. 

Xperia Z ve Galaxy S4 ile aynı dönemde çıkan HTC One‘ın Snapdragon 600′ü temel alan donanımını birebir kullanan One Max, donanım Snapdragon 800 işlemcili Xperia Z Ultra ve Türkiye’de Exynos 5 Octa 5420 işlemcili ve 3 GB RAM kullanan Note 3’ün gerisinde kalıyor. Firma, One’ı amiral gemi olarak tutmak istese de One Max’in daha güçlü bir donanımla pazara çıkması gerekiyordu.

Full HD Super LCD3 ekran

HTC’nin One’da kullandığı Full HD Super LCD3 ekran, LG’nin IPS ekranlarıyla beraber en doğru renk paletine sahip panellerden biri.  Full HD çözünürlüğündeki 5.9 inçlik ekran, ppi değeri açısından One kadar keskin olmasa da görüntü kalitesi açısından diğer phablet modellerinin önünde. One Max’in ppi değeri ise 373. One Max’in ekranı, Galaxy Note 3’ten ve Xperia Z Ultra‘dan oldukça başarılı.

HTC mühendisleri, bu güzel ekranı ise Corning Gorilla Glass 3 cam ile koruma kararı almışlar.

Gelişmiş ses ve Ultrapiksel kamera

HTC’nin One modeliyle beraber hayatımıza soktuğu çift hoparlörlü BoomSound teknolojisi, One Max‘te de karşımıza çıkıyor. Ses deneyimini daha da yükselten firma, kullanıcılarına rakipsiz bir dış ses deneyimi sunuyor. Firma kamera seçenekleri olarak One’daki gibi 4 Megapiksel Ultrapixel kamera ve 2.1 Megapiksel ön kamerayı kullanıyor.

Android 4.3 ve Sense 5.5

Samsung Galaxy Note 3 gibi Android 4.3 kullanan One Max, arayüz akıcılığı olarak oldukça başarılı. Mevcut sistem kaynaklarını verimli bir biçimde kullanan cihaz, uygulamalarla da uyumlu bir şekilde çalışıyor.

Yazılım olarak verimli çalışan One Max, bataryasını da idareli kullanmayı başarıyor. Böylece 3300 mAh’lik bataryayı, 1 gün yetecek şekilde kullanabiliyorsunuz. Cihaz ile ilgili daha fazla detayı, hazırladığımız video incelemede bulabilirsiniz. İyi seyirler.

#video_3461#

Teknik Özellikler ve sonuç:

Teknik özellikler:

  • İşlemci: 4 adet Krait 300 çekirdeğinden gücünü alan 1.7 GHz hızındaki Snapdragon 600
  • Grafik işlemci: Adreno 320
  • RAM: 2 GB DDR2
  • Dahili Bellek: 16 ya da 32 GB + microSD
  • Ekran: 5.9 inç Full HD 373 PPI Super LCD3
  • Kablosuz Ağlar: IEEE 802.11 a/ac/b/g/n, DLNA, NFC, LTE, GPS/Glonass, Bluetooth 4.0, MediaLink
  • Ek özellik: BoomSound ve Parmak izi okuyucu
  • Arka Kamera: f 2.0 Ultrapiksel kamera, optik imaj sabitleme, Full HD video kaydı
  • Ön kamera: Geniş açılı 2.1 Megapiksel
  • Pil: Li-polimer 3300 mAh
  • Ağırlık: 217 gram
  • Boyutlar:  10.3 mm

Sonuç:

HTC’nin One’daki pozisyonunu koruduğunu gördüğümüz One Max, benzer avantajlara ve dezavantajlara sahip. Samsung’un phablet modeli Note 3’te sunduğu S-Pen gibi pek çok yararlı uygulamalardan yoksun olan cihaz, sadece büyük ekranlı One diyebiliriz. Phablet olarak sizlere büyük ekran dışında bir getirisi yok.

Cihazın negatif özellikleri arasında kalın ve ağır olması ayrıca Snapdragon 600 ile gelmesi sıralanabilir. Avantajları da başarılı ekranı ve müzik özellikleri diyebiliriz.

   

:: HTC One Max, Xperia Z Ultra ve Note 3’e karşı sizce neler yapabilir? Cihazı beğendiniz mi?