HTC‘nin 2013 yılının ilk çeyreğinde kullanıma sunduğu amiral gemisi One, tasarım ve ek özellikleri başta olmak üzere pek çok konuda beğenildi. HTC‘ye göre oldukça etkili geri bildirimler aldığı One tasarımı, One Mini ve One Max modelleriyle karşımızda bir küçük bir de büyük olarak çıkacak.

Bugün Türkiye lansmanı yapılan HTC One Mini ve Desire 500′den, One Mini‘yi inceleme fırsatı yakaladık. Nihai inceleme öncesi, ön incelemeyle merakları gidermeye çalışacağız.

Kompakt tasarım

4.7 inçlik HTC One‘a göre daha kompakt bir tasarıma sahip olan One Mini, tek elle rahat kullanımıyla dikkat çekiyor. Özellikle 4.5 inç ve üzeri ekran istemeyen akıllı telefon severler, 4.3 inçik One Mini’yi rahatça kullanabilecekler.

One modeli gibi yekpare alüminyum bir tasarıma sahip olan One Mini, klas ve zarif görünüme sahip. Şık görüşünün yanı sıra 4.3 inçlik ekranıyla küçülen One Mini, sadece 122 gram ağırlığıyla dikkat çekiyor.

Cihazın ölçülerine bakacak olduğumuzda 132 x 63.2 x 9.25mm seviyesinde olduğunu görüyoruz. Cihazın en kalın noktası 9.25mm seviyesinde. Fakat yanlara doğru incelen yapısı sayesinde kalınlıktan şikayet etmiyorsunuz.

One’daki BoomSound ve Ultrapiksel teknolojilerini kullanıyor

HTC, multimedya özelliklerinde herhangi bir kısıntıya gitmediği One Mini‘yi rakiplerine göre oldukça güçlü özelliklerle donatıyor.

HTC‘nin One modelinde yer alan 1/3″ büyüklüğündeki BSI sensörün kullanıldığı One Mini‘de, f/2.0 lens ve ImageChip 2 kamera teknolojileri bulunuyor. 4 Ultrapiksel çözünürlüğündeki kamera, One modeliyle birebir aynı özelliklere sahip.

Ana kamerasının Full HD video kaydı yaptığı One Mini’nin ön kamerası ise 1.6 Megapiksel çözünürlüğünde. Ayrıca ön kamera 720p video kaydı yapabiliyor.

HTC‘nin One modeliyle karşımıza çıkan çift hoparlörlü stereo dahili ses sistemi, One Mini’de de kullanılıyor. One ile aynı ses deneyimini sunmayı hedefleyen telefon, ses ve görüntü teknolojileri konusunda oldukça iddialı..

Sınıfının üzerinde ekran deneyimi

4.3 inç büyüklüğünde Super LCD2 panel kullanan HTC, 1280 x 720 piksel çözünürlüğü One Mini‘de tercih etmiş. Ekran çözünürlüğünü, bu büyüklükte düşündüğümüzde oldukça başarılı bir keskinlik oranı karşımıza çıkıyor. HTC One Mini‘nin piksel aralığı 341 ppi seviyesinde.

Bu iddialı ekranın koruması ise Corning‘in en yeni nesil çözümü Gorilla Glass 3′e bırakılmış durumda.

Donanım özelliklerine de bakalım

HTC‘nin One Mini‘de kullandığı donanım özellikleri abisi One‘a göre epey farklı. Qualcomm‘un Snapdragon 600 işlemcisi yerine Snapdragon 400 işlemcisini tercih eden firma, Krait tabanlı çift çekirdekli işlemciyi 1.4 GHz hızında çalştırıyor. İşlemcide kullanılan Krait çekirdeği ise S4 Pro modellerinde kullanılan Krait 300 çekirdeğini temel alıyor.

Grafik işlemleri için Adreno 305 GPU‘suna yer veren One Mini, 1 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya sahip. One Mini‘nin belki de en fazla tepki alacak özelliği ise microSD desteği olmaması. Kullanıcılar dahili 16 GB‘lık hafızadan boş kalan kısımla yetinmek zorunda kalacaklar.

Batarya

HTC One gibi bataryası tümleşik olan One Mini‘de, 1800 mAh büyüklüğünde bir batarya görev yapıyor. 1800 mAh batarya nasıl bir güç diye hatırlayacak olursak, ilk çıkan HTC One X modelinin benzer seviyede bataryaya sahip olduğunu hatırlatmak isteriz. Yani bu batarya, az güç tüketen Snapdragon 400 işlemcili bu cihaza, yeterli gelecek gibi duruyor.

HTC’nin verdiği batarya değerleri ise başarılı. 3G teknolojisiyle 13.2 saat konuşma süresi sunan One Mini, 3G‘de 692 saat bekleme süresine sahip.

Bağlantılar

Wireless a/b/g/n, DLNA, HotSpot, GPS / Glonass, LTE + 3G, aptX destekli Bluetooth 4.0 gibi bağlantılara sahip olan One Mini, modern bağlantı özelliklerine sahip.

Özelliklerin arasında kızılötesi portu ve NFC’nin olmadığını gördük. Bu yüzden Sense TV gibi HTC One’daki özelliklerin bazıları One Mini’de bulunmuyor. Dilerseniz video ön incelememizi aşağıdan izleyebilirsiniz. İyi seyirler.

#video_7227#

:: HTC One Mini’yi nasıl buldunuz?