Reklam

Huawei, Apple’a meydan okuyor!

32
Reklam

Huawei, 16 Ekim tarihinde tanıtacağı yeni akıllı telefonu için paylaştığı Facebook videosu ile iPhone X modelinde nesne tanımlama gibi görevleri üstlenen yapay zeka görevlerine atanmış yeni nöral motor donanımıhedef alıyor. Huawei gerçek yapay zekalı akıllı telefonu olacak Mate 10 için oldukça iddialı.

Huawei yeni işlemcisi Kirin 970’i duyurdu!

Huawei gerçek yapay zekalı akıllı telefonu tanıtacak!

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen IFA 2017 etkinliğinde Huawei, bütünleşik Nöral İşlem Birimi ile gelen Kirin 970 yonga setini tanıtmıştı. Mobil yapay zeka anlamında önemli bir hamle gerçekleştiren şirket ayrıca daha hızlı hesaplama, daha uzun batarya ömrü ve daha fazla kullanıcı güvenliği konularının altını çizmişti.

Reklam

Apple nöral motoru gibi Huawei çözümü de çipset ile birlikte yapay zeka görevlerine atanmış hesaplama çekirdeklerine sahip. Öte yandan, Huawei yapay zekasının daha derinlere inmesi de olası görülüyor. Örneğin Mate 9, makine öğrenimi ile cihazın işletim sistemini kullanıcı alışkanlıklarına göre adapte edebiliyordu ve bu sayede işlem gücü ile belleği en çok kullanılan görevlere yönlendiriyordu. Kısacası, Huawei’nin amacı yapay zekayı tüm sistem seviyesine yaymak olabilir.

Yüz tanımlamanın herkes için olmadığını ifade eden şirketin sadece donanım değil, yazılım düzenlemeleriyle de son nesil makine öğreniminin avantajlarını kullanarak öne çıkabileceği de düşünülüyor.

Bakalım Huawei, 16 Ekim tarihinde gerçek yapay zekalı olarak nitelendirdiği Mate 10 ile neler sunacak?

:: Huawei’nin yeni akıllı telefonunda yapay zeka ile ilgili olarak neler tanıtacağını düşünüyorsunuz?

32 Yorum

  1. önce işletim sistemi yapmayı öğrensin sonra sonra apple ile rekabet edebilir 😀 dandroid ile rekabet edemezsin açık kaynak sistemler virüsten kurtulamaz güvenliği yoktur

  2. Orkun ışıtmağın videosunda da okumamış yüzleri 2-3 kere gerçekten düzgün çalışmıyor galiba Face ID

  3. huawei apple ı taklit ederek daha iyisini yaptı bu bir başarı mıdır? evet başarıdır. androidçi olduğum için apple dan şuan önde benim için!

  4. Huawei oldukça iddialı konuşuyor.Gerçekten de snapdragon 835 e göre bariz güçlü bir işlemciyle gelirse,4000 mah pili olursa ve en önemlisi nesneleri tanıyıp bilgi verebilen,öğrenme kabiliyetine sahip bir yapay zeka ile asistan olursa S8+ ı satıp mate 10 pro almayı düşünürüm.

  5. Huawei kullanıcısı olarak.yıllardır takip ediyorum.apple ı illaki çinli bir firma geçicek sonra çin tüm piyasaya hakim olacak amerika çinin gerisinde kalacak.çin ilerde büyük güç olacak.

  6. Arkadaş kaç kere yazdım anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Oldukça" sözcüğü "çok" anlamına gelmez daha düşük bir seviyeyi ifade eder. Bilmediğiniz sözcüklerin anlamı için açın bir sözlüğe bakın diye yazdım kaç kere. Ama yok işte yine "oldukça iddialı." diye yazmışsınız. Bu ifadeden "olabildiğince, şartlar elverdiğince iddialı. İşte ne yapsın şartları bu kadarını elveriyormuş o da epeyce iddialı bir telefon yapmış" şeklinde bir anlam çıkar. Eğer böyle bir anlam çıkmasın istiyorsanız ya "çok iddialı." veya "son derece iddialı" demeniz gerekirdi.

  7. iyi de bunu almak için bir sebep ?? iphone göre fiyatı ucuz değil ki, extra bir özelliği de yok. Fiyatlarını yüksek tuttukları sürece Türkiye' de fazla tutulmaz.

  8. Huawei asla bir Apple olamayacaktır.Çünkü Apple olabilmek için önce uç seviye kapitalist olmak gerekir.Teknolojiyi kıdım kıdım vermek gerekir.Getirdiğin teknolojiyi kullanmak için ayrıca bir aparat sattırmak gerekir.(Bakınız hızlı şarj için macbook adaptörü) En önemlisi de müşteri ne derse desin biz bildiğimizi okuruz müşteriler telefon kullanmayı bilmez,onlar ne istediğini bilmez mantığını benimsemek gerekir.O yüzden Huawei asla bir Apple olamayacaktır.İnşallah olmaz da.

  9. apple in yaptigi hicbir urunde yenilik ya da yeni bir teknoloji yok, ilk cikan iphone disinda. teknolojilerin hepsi disaridan araklama ya da aldigi sirketlerden gelen seyler. marka algisi dolayisiyla apple huawei den daha iyi diyen cok cikacaktir ama gercekte durum boyle degil tabi.

  10. Biz lafa değil, icraate bakarız. Büyük konuşup ta sonra o lafın altında kalmasın. Apple-ı çok hafife alıyorlar. Eğer dediklerini yapamazsalar o zaman huawei resmen bitmişdir. Büyük lokma yiyip de büyük konuşma demişler. Belkeyelim hadi bu iddalı teknolojiyi.

  11. Bazen yorumları okuduğumda telefon firmalarının ortakları yorum yazıyor zannediyorum. Özellikle apple savunucuları.

  12. yahu bakıyorum da apple ı ilah edinmiş kitleler var huawei kimmiş samsung kimmiş apple ın yanına yaklaşamazmış. Apple dediğin en basit bir aksesuarı (kutudan çıkması gereken) ekstradan parayla satan bir firma nitekim zengin olmaması içten bile değil. Huawei gayet istikrarlı gidiyor iyi de işler çıkarıyor. Daha da iyi şeyler yapacağı ortada. bağnaz şekilde bir markaya takılıp kalmayın hepsinin iyi yanları da var kötü yanları da var. tercih size kalmış.

  13. Huawei nin marketing ekibi yine gelmiş, aferin maaşları hakedin gençler 🙂 bi vazgeçemediniz forumlarda manüplasyon yapmaktan…

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version