Türkiye’deki ilk ofisini 2002 yılında Ankara’da açan Huawei, 15 yıldan beri Türkiye’de yatırımlarına sürdürerek büyümeye devam ediyor. Şirket alt yapı, bulut sistemleri ve akıllı telefon gibi teknoloji sektörünün birçok alanında yatırım yapıyor.
EMUI ara yüzü hangi avantajları sağlıyor?
Diğer bir önemli bilgiyse çalışanlar. Yüzde 85’ten fazlası Türk çalışan olmak üzere toplamda bin 500 kişiyi istihdam eden şirket; İstanbul ofisinde Ar-Ge Merkezi, Eğitim Merkezi, CSIC olmak üzere üç önemli operasyonu barındırıyor. Birçok firmaya alt yapı desteği sunan firma, akıllı telefon pazarında da ilk üçte yer alıyor.
Huawei tarafından 120 milyon dolarlık yatırım
2007 yılında İstanbul ofisini açan şirket; 2009 yılında Ar-Ge Merkezi’ni kurarak, Ar-Ge faaliyetlerine 120 milyon dolardan fazla yatırım yaparak Çin’in dışındaki Huawei Ar-Ge merkezleri arasında ikinci en büyük Ar-Ge merkezi haline geldi. Türkiye’deki bu merkezde, mobil operatörler başta olmak üzere, Avrupa’dan Güney Amerika’ya yaklaşık 30 ülkedeki mobil operatörlere hizmet veriyor.
Yıllık toplam gelirinin yüzde 14’ünü Ar-Ge’ye ayıran şirket, geçtiğimiz yıl içerisinde Ar-Ge’ye 9 milyar dolar harcarken, Türkiye’deki Ar-Ge merkezi için her yıl 20 milyon dolarlık ek yatırım sağlıyor. İleri teknoloji araştırmaların yapıldığı ve yeni teknolojilerin geliştirildiği Ar-Ge merkezin pek çok donanımlı mühendis çalışıyor. Bu dev mühendis kadrosunda 450’den fazla Türk mühendis istihdam ediliyor.
Huawei Türkiye, yaptığı yatırımların ve geliştirdiği teknolojilerin yanı sıra yetişmiş insan kaynağı sağlamayı hedefliyor. Bu kaynağı sağlamak için 2008 yılında Huawei Akademi’yi kuran marka, 11 ülkede Türkçe, İngilizce ve Rusça eğitim programları sağlamanın yanı sıra Azerbaycan, Arnavutluk, Gürcistan ve Beyaz Rusya olmak üzere tüm Orta Asya bölgesine hizmet sağlıyor.
Huawei Türkiye Ümraniye Ofisi’nde kurulan İnovasyon Merkezi, Türkiye’de edindiği tecrübeyi küresel bazda paylaşırken, yaklaşık dörtyüz metrekarelik bir alanda faaliyet gösteriyor. Şirketin toplamda 1 milyon dolarlık bir yatırım yaptığı İnovasyon Merkezi, 600’den fazla global operasyonu gözlemleme deneyimi sunuyor.
Helal olsun para vereceksek ya yerli yada böyle markalara vermek lazım.
Canım huyaveyi 😀
aynen dewam
400 metrekarelik alan mı o nasıl oluyr kardeşim zaten o alana sadece Türk mühendisler anca sığar 🙂 ama yatırım yapılıyor olması çok güzel huawei takibimde bi süredir
Emin adımlarla ilerlemek bu olsa gerek
samsung gibi snapdragon işlemcileri sadece abd ye verip ayrımcılık yapmıyor adamlar helal olsun