Huawei, küresel akıllı telefon pazarından çekilecek mi?

13

Birkaç yıl öncesine kadar akıllı telefon ve telekomünikasyon gibi sektörlerde ön plana çıkan Huawei, eski günlerini adeta mumla arıyor. 2019’da Çin devleti ile doğrudan bağlantısı olduğu ve ABD güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle kara listeye alınan şirket, yıkıcı yaptırımlara maruz kalarak hem Çin hem de küresel pazarlarda eski gücünü büyük ölçüde kaybetti.

Huawei’nin uzunca bir süredir yaptırımlar nedeni ile küresel akıllı telefon pazarından çekileceğine yönelik iddialar vardı. Peki şirket gerçekten böyle bir karar alacak mı? Huawei dönüşümlü CEO’su Guo Ping, MWC 2022’de açıkladı.

Huawei MatePad 2022, MWC’de tanıtıldı!

Huawei: Küresel akıllı telefon pazarından çekilmeyeceğiz

Counterpoint Research ve Canalys gibi sektör araştırma firmalarına göre, sektördeki pazar payını rakip üreticilere kaptıran Huawei, vitesi artırarak karar verdi ve yaptırımların yaralarını sarabilmek için yeni stratejiler belirledi.

Huawei küresel
Huawei küresel

Bu kapsamda MWC 2022’de şirketin gelecek planları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Huawei dönüşümlü CEO’su Guo Ping, şu ifadeleri kullandı;

Huawei, her zaman küreselleşmeye bağlı kalacak ve bundan hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Kısacası küresel pazarlardan çekilmeyeceğiz. Müşterilerimiz de hedeflediğimiz başarıya ulaşabilmemiz için bizlere sonuna kadar yardımcı olacaklardır.

Bundan böyle donanım ve yazılımın yanı sıra yeni teknolojilerle de şirketin stratejik yatırımlarını artıracağız. Bu durum yavaş yavaş rekabet gücümüze de yansıyacak.

Hatırlanacağı üzere Huawei, ABD’ye olan bağlılığını minimuma indirmek için HarmonyOS işletim sistemi dahil olmak üzere birçok hamle yaptı. Hatta yonga seti gibi donanımlarda daha fazla sıkıntı yaşamamak adına son dönemde çip yatırımlarını da büyük ölçüde artırdı.

Huawei küresel

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Huawei, yaptırımların yaralarını bir şekilde sararak eski günlerine geri dönebilir mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

13 YORUMLAR

  1. Ama bu fiyatlarla olmaz. Mesela Nova9 kendisinden daha iyi özelliklere sahip diğer markalardan 3 bin tl civarı daha yüksek fiyatlı. P40 22000 tl saçma sapan fiyatlarla en azından ülkemizde zor.

  2. Huawei başka markalara parçalar üreten bir dünya devi diye biliyorum, şimdi de çip üretimine ağırlık vermiş, ve ayrıca kendi sistemini kurmak zorunda kaldı.

    Sony ve Samsung da Amerikanın haksız baskılarına rağmen toparladı ama HTC böyle dayanamadı.

    Huawei Türkiye’de çok tutuluyor, keşke yatırımlarını Türkiye’ye kaydırsa, belki o zaman Huawei’ye bu kadar haksız baskı yapamazlar. Biz koruruz onu.

  3. Huawei diye yazılır Honor diye okunur. Yakında Honor’da bu yaptırımlardan payını alacaktır. Bundan 2 yıl önce Trump gidecek yaptırımlar kalkacak denildiğinde bu yasaklar asla kalkmayacak çünkü amerikan derin devletinin bir tavrıdır demiştim. Joe Biden geldi ve yaptırımların kapsamı daha da genişledi. Yarın birgün Rusya’nın yaptığı gibi Çin’de Tayvan’ı işgal ederse piyasada ne kadar Çin orijinli telefon, marka model varsa büyük çoğunluğunun google, microsoft, adobe, oracle ve diğer amerikan servislerine, sunucularına, teknolojilerine erişimi kapatılacak. Günümüz savaşları yalnızca cephede olmuyor, ekonomide, sosyal medyada, bilişimde, hayatın her bir biriminde gerçekleşen hibrid ve asimetrik savaşlara şahit oluyoruz.. NOT: Bu yazdıklarıma inanmayanlar AB ve Amerikanın Rus spor takımlarına, gazetecilere ve hatta kültürel organizasyonlarına dahi nasıl ambargo koyduklarını görmeleri yeter.. Kaldıki amerikanın yavrusu ve bütün teknoloji yatırımlarını yaptığı tayvan söz konusu, düşünün…

  4. Huawei innovativ ve hala dünyanın en iyi fotoğraf çeken telefonuna,hatta telefonlarına sahip, 3-4 sene önceki şarj teknolojilerine hala birçok tepe marka sahip değil ve çip konusu, bence önlerinde müthiş gollük bir pas geldi, apple a bakın, kendi işletim sistemi ve kendi cipleriyle pazarı domine ediyor, samsunun da alt yapısı iyi ancak herseyi para olarak gördüğü için kaybediyor , huawei ise yaptıklarını katlayarak yola devam ediyor. Corona süreci herkesi salladı, buna rağmen biz burdayız diyorlar. Keşke milli araba yerine milli telefonumuz olsa hatta yerli çip üretebilsek bizde

  5. Kardesim yaptirima ugruyorsun ama fiyatlarin hala kol gibi dusurde alsin millet android yok google servisleri yok eee azcik geri vitesde sen yap kanka

  6. Şirket bu kadar zorlanmasına rağmen yüksek fiyat üst segment politikasından vazgeçmedi, bu da büyük müşteri kaybı demek,
    Xiaomi nasıl her bir müşteri kitlesi için ayrı cihaz yapıyorsa Huawei de öyle yapmalıydı,
    Harmony os işletim sistemli bir cihaz almak istedim ama fiyatından dolayı alamadım.
    Halbuki özellikleri itibariyle öyle yüksek donanımları yoktu, aynı donanımlara sahip diğer markalar 3’te bir fiyata buluna biliyordu piyasada.
    Yeni bir işletim sistemi evet ama bu işletim sistemine göre uygulama bulmak zor. Tamam kendi Store’si var ama, hem yeterli uygulama yok hem yeterli kadar yazılımcı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version