Huawei MateBook 16s inceleme!

1

ABD yaptırımlarının gölgesinde çalışmalarını sürdüren Huawei‘nin boy gösterdiği pazarlardan birisi de dizüstü bilgisayar diyebiliriz. Şirket, MateBook modelleriyle kullanıcı karşısına çıkarken, ürün çeşitliliğini artırmaya da devam ediyor. Amiral gemisi Huawei MateBook 16s ilk satışına çıktı. Huawei MateBook 16s inceleme videosu ile sizlerleyiz.

Huawei MateBook 16s inceleme!

Huawei MateBook 16s satın almak için buraya tıklayın

Huawei, geçen ay tanıttığı MateBook 16s modelini Türkiye’de satışa çıkardı. Dizüstünün başlangıç fiyat etiketi ise 26.999 TL.

Huawei MateBook 16s özellikleri

Huawei MateBook 16s; 2520 x 1680 piksel çözünürlük sunan yüzde 90 ekran-gövde oranına sahip 16 inçlik bir IPS LCD panelle geliyor. Aynı zamanda ekranda 300 nit parlaklık 1500:1 kontrast oranı mevcut.

Ürün, 12. nesil Intel Core i9-12900H işlemciden güç alıyor. 14 çekirdeğe ve 20 iş parçacığına sahip yonga setinin grafik tarafında ise Intel Iris Xe bulunuyor. Bunun dışında 5GHz‘e kadar turbo frekansını ve LPDDR5 teknolojisini destekliyor .

Dizüstü; 16 GB RAM‘le kullanıcı karşısına çıkıyor. Ancak burada yeni nesil laptopların büyük bir kısmındaki gibi bellek yükseltmenin mümkün olmadığını belirtelim. Depolama tarafında ise 512 GB veya 1 TB NVMe PCI SSD yer alıyor.

Huawei MateBook 16s özellikleri

Cihazda seleflerinde olduğu gibi güç düğmesinde bir parmak izi sensörü mevcut. Bunun dışında görüntülü 1080p kamera, 4 mikrofon ve daha iyi bir ses deneyimi için ise öne bakan çift stereo hoparlöre sahip.

MateBook 16s, 84Wh pil’le geliyor. USB-C üzerinden 135W’a kadar şarj olabiliyor. Ayrıca iki USB-A 3.2 Gen 1, bir Thunderbolt 4 USB-C, bir HDMI 2.0 ve bir  3,5 mm kulaklık girişine sahip.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Dizüstü, beklentileri karşılayacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

1 Yorum

  1. Huawei matebook umu satın aldığım ilk hata şarj kablosu takılı iken yere düşürdüm ve şarj portu edilmeden ötürü bozuldu. Şarjı bitene kadar makineyi kullandım. Yani şarj almama sorunu dışında başka bir sorun yoktu. Sevisi tamir etmek yerine anakart değişimi istedi. Bu da bilgisayar fiyatına denk geliyordu. Bir bilgisayarın bir çok bileşeni vardır ve bir bileşen bozulduğunda anakart değişimi yapılacaksa o marka satın alınır mı sizce. Huawei anakart dışında hiç bir çözüm üretmedi.Ben ve çevrem huawei markasını bir daha almayız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version