Huawei, ABD‘nin uyguladığı ambargo ile kara listeye düşerek Google Servislerini kullanamaz hale gelmişti. Bu nedenle Play Store dahi kullanılamayan telefonlarda kullanıcılar hâlâ bir çözüm arayışı içindeler.

Birkaç ay önce Huawei, Çin’deki yeni nesil Mate 30 Serisi amiral gemisi akıllı telefonlarını piyasaya sürmüştü. Bu telefon, ABD’nin Google uygulamaları ve hizmetleri için verdiği yasaktan sonra destek almadan çıkan ilk cihazıydı. Yine de kullanıcılar Mate 30 serisi telefonlara Google uygulamaları ve hizmetlerinin yüklemenin geçici bir çözümünü buldu. Ancak, bir rapor bu geçici çözümle ilgili güvenlik sorunları endişelerini dile getirdikten sonra uygulama kapatıldı.

Google Play Store’a rakip geliyor

Google Play Store’a rakip geliyor

ABD'nin Huawei'ye uyguladığı yaptırımların sonucunda Çinli firmalardan beklenmeyen bir adım geldi. Çinli teknoloji devleri, Google Play Store'a rakip bir platform geliştiriyor. İşte GDSA ile ilgili detaylar...

Biz de daha önce Mate 30 Pro modeline Google Play kurulumu yapmıştık. Yeni uygulamadan önce bu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yeni geçici çözüm: Chat Partner uygulaması

Bununla birlikte, Google uygulamalarını ve hizmetlerini Huawei’ye ve Honor markalı akıllı telefonlara yüklemenin kolay yolu olan yeni bir geçici çözüm ortaya çıktı. Ancak bu çözümün uygulanması resmi olmadığı için önerilmiyor. Bunun için kullanıcının boyutu yaklaşık 147 MB ​​olan Chat Partner uygulamasını indirmesi gerekiyor.

Google Play Store nasıl yüklenir?

Uygulamayı yükledikten ve çalıştırdıktan sonra, kullanıcının “Aygıt Algıla” seçeneğine basması gerekiyor. Ardından “Şimdi Onar” a ve son olarak Aygıt Yöneticisi penceresi ekranda açıldıktan sonra “Etkinleştir”e dokunması gerekiyor. Bu işlemden sonra akıllı telefonun yeniden başlatılması gerekiyor. Google Play Store artık hazır hale gelmiş durumda. Bu yapıldıktan sonra kullanıcı, Chat Partner uygulamasını kaldırabilir.

Play Store için geçici çözüm

Tabii bu geçici çözüm hâlâ resmi olmayan bir yol. Yöntemin ne kadar süre çalışmaya devam edeceği ise henüz belli değil. Google kısa süre önce Huawei kullanıcılarını uygulamaları farklı yollarla yüklememeleri konusunda uyardı. Şirket blog yazısında “Farklı yollarla yüklenen Google uygulamaları güvenilir bir şekilde çalışmaz. Çünkü bu uygulamaların onaylanmamış cihazlarda çalışmasına izin vermiyoruz. Google’ın uygulamalarını bu şekilde yüklemek, kullanıcı güvenliğini tehlikeye atabilir. ” demişti.

Bu arada Huawei, Google’a olan bağımlılığını azaltmak için Google Mobile Services’a (GMS) alternatif olarak Huawei Mobile Services, yani HMS‘yi başlattı. Şirket ayrıca, uygulamalarını arttırmak için milyarlarca dolar yatırım yapmayı planlıyor.