Son zamanların en çok konuşulan şirketlerinden biri olan Huawei, ABD ve Türkiye açıklaması yaptı. Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanı Mile Pompeo, Huawei ve Çinli firmaların Türkiye’de göstermiş olduğu faaliyetten dolayı rahatsız olduğunu dile getirmişti. Yasaklamaların ve yaptırımların odağında olan Huawei, konu hakkında açıklamasını yaptı.

Türkiye’de telekomünikasyon ve cep telefon satışlarında hatırı sayılır orana sahip olan firma, Türkiye’ye inandığını belirtti. Huawei gibi diğer Çinli firma ekipmanların Türkiye’de kullanılması ABD’de rahatsızlık oluşturmuş durumda.

Türkiye için EMUI 11 Açık Beta Güncellemesi: 100 kişi!

Türkiye için EMUI 11 Açık Beta Güncellemesi: 100 kişi!

EMUI 11 Açık Beta Güncellemesi isimli süreç başlatıldı. Türkiye de bu sürece dahil edildi. Bu test hangi modellerle yapılacak?

Huawei tarafından yayınlanan Türkiye ve ABD açıklaması

ABD’nin bazı ülkelere Huawei ürünlerinin kullanılmaması için baskı ve çağrı yaptığı biliniyor. Bunun son bir örneği de ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun açıklamasından sonra kendisini gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan firma ise Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezinin 10. yılında olduğunu belirtti. Ayrıca bu merkezin Çin’den sonra en büyük ikinci Huawei Ar-Ge merkezi olduğu aktarıldı. Yine Ar-Ge merkezinin Türkiye’de telekomünikasyon alanında çalışan 17 merkezden biri olduğu belirtildi.

Huawei, ABD ve Türkiye açıklaması içinde, Türkiye yatırımlarına devam edileceğini belirtti. Türkiye’deki yatırım miktarının 520 milyon TL olduğu aktarılırken, istihdama dair önemli çalışmaların da yapıldığı aktarıldı. Bununla birlikte diğer Türk firmalarında da danışmanlık verildiği belirtildi. Şu ana kadar 1.500 mühendis ve araştırmacının çalıştığı belirtilirken, 620 aktif profesyonel çalışanın olduğu aktarıldı. Bu sayının önümüzdeki yıl yüzde 10 artması hedeflendiği belirtildi.

huawei türkiye ve abd açıklaması

Ayrıca Türkiye’de geliştirilen ürün ve sistemlerin 30 ülkeye de ihraç edildiği aktarıldı. İstanbul Ümraniye’deki mühendisler tarafından geliştirilen teknolojilerin Avrupa, Güney Amerika, Orta Doğu ve Asya’da alıcı bulduğu belirtildi. Bu yazılım ihracatıyla birlikte Türkiye’ye 260 milyon dolar girişin sağlandığı söylendi.

Şu anki çalışmalarda da 5G, AI ve HMS kendini gösteriyor. 15 üniversite ve 28 akademisyenle çalışma yaptığını belirten merkezin, yüzde 23 oranında kadın çalışana sahip olduğu da belirtildi.