Reklam

Huawei ve AMD ortaklığı, ABD’nin planlarını bozabilir

10
Reklam
asdasdas

Huawei ve ABD arasında yaşanan gerilim, son aylarda tepeye tırmanmış durumda. İşlemci üretimi konusunda Huawei’yi birçok yönden kısıtlayan ABD, son olarak Mediatek ve TSMC‘nin de kapılarını kapamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından ise Huawei, kendisine yeni bir tedarikçi bulmak zorunda. Son gelen haberlere göre ise, Huawei ve AMD ortaklığı şirketin çıkış noktası olabilir.

Ancak ürettiği işlemciler ile bilinen AMD, bir ABD şirketi. Bu durumda ABD ve Huawei arasında yaşanan yasaklar AMD’yi nasıl etkileyecek henüz bilmiyoruz.

Huawei — Google savaşı başladı: Arama motorları

Huawei ve AMD ortaklığı, Amerika’nın planlarına darbe vurabilir

Huawei’nin geleceği belirsizleşirken, şirket çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Son haftalarda Samsung, WD, Micron ve Sharp gibi şirketlerle de anlaşmalarının bozulması üzerine, Çinli devin eli zora girdi. Çipler, ekranlar ve daha birçok donanım için tedarik anlaşması yapamayan Huawei’yi, sızan dedikodulara göre AMD kurtarmaya gelebilir.

Reklam

AMD Huawei anlaşma

Huawei’nin yeni çıkardığı MateBook bilgisayarlarında AMD işlemci tercih etmesi, iki şirket arasında iyi bir sonuç vermiş olabilir. Olası bir Huawei ve AMD ortaklığı, Huawei’nin işlemci konusunda sıkıntılarını gidebilir. Ancak Amerika’nın bu duruma nasıl bir tepki vereceği merak konusu. Çinli kaynaklar tarafından yayınlanan bir konferansın transkriptine göre, AMD’nin Başkan Yardımcısı şirketin Huawei’ye ürün tedarik etmek için bir lisans aldığını doğruladı.

Yaşanan sıkıntılar sebebiyle, Huawei akıllı telefonlarının fiyat etiketleri de yükseldi. Özellikle pahalı modellerin fiyatlarında büyük artışlar yaşandı. Mate 30 RS Porsche Design‘ın maliyeti tam 443,7 dolar artmış durumda. Huawei’nin cihazlarının maliyeti ise ortalama olarak 60 ile 74 dolar arasında artış gösterdi. Tüketiciler, Huawei’nin uzun süre yeterli işlemci stokuna sahip olmadığını biliyor. Bu sebeple telefon almak isteyen kişiler elini çabuk tutuyor.

Analistler, Huawei’nin bileşen stokunun gelecek yılın ortasına kadar yeterli olacağını söylüyor. Bu durumda şirket, çıkardığı modellerin sıklığını azaltabilir ve üretim kısıtlaması getirebilir.

Huawei’nin Mayıs 2019’dan bu yana uygulanan yaptırımlara direnmesindeki en büyük neden, Çinli kullanıcılar. Markalarını desteklemek isteyen birçok Çinli vatandaş, Huawei telefonlarını tercih ediyor.

10 YORUMLAR

  1. Valla hiç umrumda değil nen asgari ücretle 2020 model giriş seviyesi cihaz dahi alamıyorum ki bu haldeyken ekonomim onu şunu bunu düşünmem

  2. mediatek ve tsmc ye de yazıklar olsun.
    abd nin despot rejimine boyun eğdiler.
    dünyada sürekli demokrasiden söz edip duran abd nin gerçek yüzü bu.
    verileri ben toplarım, ticareti ben yönetirim, ülkeleri ben karıştırırım, sömürür dağıtırım.
    siz ancak bana itaat edersiniz.
    asırların haydut abd rejimi ve kapitalist tekellerine boyun eğmemek için direnen her ne var ise arkasındayız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version