ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Başkan Donald Trump’ın Çin ile yaşanan ticaret savaşlarında takındığı sert tutumu değerlendirdi. Bakan, Trump’ın tutumunun olumlu bir ilerleme kaydedildiği halinde yumuşatabileceğini belirtti. Eğer belirtildiği gibi olursa, Huawei‘nin üzerindeki ticari kısıtlamalar bir nebze olsun hafifleyebilir.
Huawei ile Trump bir anlaşmaya varabilir
Son zamanlarda Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında görülen ekonomik gerginliğin ikili anlaşmalarla ortadan kalkacağına inanan Mnuchin, sözlerine şöyle devam etti:” Bence, başkanın ifade etmek istediği nokta Huawei’nin yapacakları ile ilgili. Eğer Başkan Trump Çin’den belirli garantiler alırsa ve kendisi bu konuda ikna edilirse bazı hususlarda pozitif adımlar atmaya istekli olacak. Bu hususlar, ulusal güvenlik sorunlarıyla ilgili. Buna ek olarak herhangi bir anlaşma sağlanmaması takdirde başkent Washington, ekonomiyle doğrudan ilgili olan ülkenin ticaret açığını kapatmak için Huawei üzerindeki gümrük sınırlamalarını uygulamaya devam edecek.”
Başkent, ABD’nin ticaret açığını azaltmak ve haksız bir şekilde uygulanan ticaret yöntemleriyle savaşmak adına bir dizi önlem almıştı. Bundan ötürü Trump idaresi, Çin malları üzerinde kendi ithalat tarifelerini uygulamıştı ve daha sonra da bu tarifelerin sertliğini artırmıştı.
5G teknolojisinin öncüsü olan firma, bilindiği üzere bu iddiaları reddetmişti. Bu yüzden Çinli şirket ile hiçbir şekilde iş yapılmasını istemeyen Donald Trump, Huawei’yi kara listeye eklemişti. Trump, ayrıca, kendi ülkesinin şirketlerine de bu konuda bir baskı uygulamıştı.
ABD Hazine Bakanı, aradaki gerginliği azaltmaya yönelik bir hamle yapabileceklerini dile getirdi. Bu hamlenin gerçekleşmesi, Asya devinin vereceği karara bağlı. Anlaşmanın seyrini karşı tarafa bağlayan Mnuchin, umutlu görünüyor. Hükümetin, Çin ile bir anlaşmaya hazır olduğunu belirten bakan, aynı zamanda gümrük tarifesi uygulamalarını da devam ettirebileceklerini söyledi.
Mnuchin, önceki yaptığı yorumlara bağlı olarak bir görüşünü daha dile getirdi: “Eğer Çin bizimle bir anlaşma ile yola devam etmek istiyorsa kendilerine sunacağımız şartlar ile ilerlemeye hazırız. Aksi bir durum söz konusu ise başkanımız iki ülke arasındaki ilişkiyi yeniden dengelemek amacıyla başlattığı bu uygulamaları devam ettirmekten ve sertleştirmekten son derece mutlu.”
Anlaşma olmasın ve Huawei işletim sistemi çıksın, tekel kırılsın.
huawei işletim sistemi yapsa bile bu yeterli değil işletim sistemi sadece başlangıç parça tedariği sağlayan bütün şirketler amerikan şirketi huaweiye asıl darbeyi google değil ARM vurdu facebook youtube whatshap instagramda bu ambargoya katıldı bu uygulamalar çinde zaten yasak olabilir ama global pazarda bu uygulamaların olmadığı bir telefonu kimse almaz yani huawei bir şekilde abd ile anlaşamazsa işi çok zor ha çin bunu amerikanın yanına bırakmaz mutlaka karşı yaptırımlar uygular o ayrı ama huawei anlaşmak zorunda
Hep aynı taktik. Klasik Amerika numaraları. Yeni dünya bu ayakları yemez ihtiyar trump
Trump ne istiyor ? Huawei gibi buyuk bir sirketin yaklasik %40 nin amerikali yatirimcilarin eline gecmesini istiyor, cinli bir sirkete apple dan daha fazla para kazandirtmazlar, hadi kazaniyorsa petrola gaza coker gibi cokerler, alin size ornegi, yoksa casus cihazlar falan hikaye, her cihazi kalitre kontrolunden gecirip koyarsin hatta bu kalite kontrolun parasini da onlardan dusersin, fakat sorun o degil iste. kar dan pay alamamak, Baktilar huawei ingilizlere yediriyor, (karsiliginda markayi orada ve avrupada parlattilar) abd simdi hani bana , hani bana diyor, rakamda anlasinca butun sorun ortadan kalkacaktir. Abd ye havadan para verecek olan huawei telefonlarin fiyatlarini da apple dan daha pahaliya satmak zorunda kalacak bekleyin gorun.
Cin hukumeti aradaki farki karsilayabilir, huaweiye cok destek veriyorlar
Yorumlara bak arkadaş Vesteli savunuyor sanki adam. Huawei Çin Komünist partisinin bir iştiraki olup ucuz fiyatıyla çesitli ülkelerde alt yapılar kurup casusluk eylemleri yapmak üzere kurulmuş bir firmadır.
Adamların tüm yazılım donanım lisanslari Amerikaya ait sağilacak inekken gidip ne diye kafasına sıksınlar.
Biraz fanatizimle değil aklınızla haraket edin.
İki taraftan biri taviz vermeden anlaşmanın olması çok zor. İki ülke de alttan almaz gibime geliyor. Abd’nin yaptırımlarına karşı Çin’in daha büyüğünü yapması gerekir ki Abd geri adım atmak zorunda kalsın. Diğer türlü iki ülke de geleceğin süper gücü olmak için adeta savaşıyor. Normal yollardan anlaşabilecekleri bir nokta yok. İşin ilginci Abd’nin bu yaptırımlarına rağmen Çin hala çok hızlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. Bence bu olay ticaret savaşının yeni bir boyutunun başlangıcı. Abd tarafından devamı muhakkak gelecek ve Çin de boş durmaz diye tahmin ediyorum. O büyük ekonomik kriz çıkacak bir kere, kaçarı yok. Sonrası? Sondrasında Dünya savaşı bile çıkabilir. (Benimkisi oturduğum yerden sallamış olduğum basit bir teori ama belki de böyle olur.)
Abd artık nasıl bir düşüşte ise 1 telefon gözünü korkutmaya yetmiş
1 telefonun arkasında çinin tehditleri var hodri meydan yiyosa R yapmasın kim zararlı çıkacak görelim :DD
Huawei geri adım atmamalı. Abd zaten geri vites yapacak sinyallerini veriyor
Göreceksiniz ÇİN cumhuriyetinde Google Facebook Twitter İnstegram ABD’in casus ağları zaten yasak siz neyin tartışmasının yapıyorsunuz?Kaldı ki Huawi”nin arkasında Rotschild ailesi var adamlar sizin bildiğiniz tüm teknoloji şirketlerinin hisselerine sahip ABD ambargosu beş para bile etmez Burada kaybeden Google ve Apple olacak siz yinede güçlü eşkiya ABD tepinmenize devam edin…