Huawei’nin kurucusu casusluk suçlamalarını reddetti!

7

Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei Çin hükumeti adına casusluk yapıldığına ilişkin iddiaları reddetti. Uzun zamandır süren sessizliğini düzenlediği basın toplantısı ile bozan Zhengfei, şirketinin hiç bir ülkeden uygunsuz şekilde bilgi aktarmadığını söyledi.

1987 yılında 21.000 Çin Yuan’ı ile sermaye ile Huawei’yi kuran Ren Zhengfei, 1988 yılında Huawei’nin CEO’su oldu. Günümüzde de hala markanın en üst düzey yöneticisi konumunda. Düzenlenen basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Zhengfei, dünyadaki hiçbir ülkeyi zor durumda bırakacak eylemlerin içinde olmadıklarını belirtti. Çin hükumeti ile asla bilgi alışverişi içerisinde olmadıklarının altını çizdi.

ABD’den Huawei’ye suçlama!

İnsanlar Huawei’nin casusluk yaptığını düşünüyor!

Aralık ayında Huawei’nin CFO’sı Meng Wanzhou’yu Kanada’da göz altına almışlardı. Bununla ilgili değerlendirmede bulunan Zhengfeş, “Huawei, Çin ile ABD arasındaki ticari ihtilafta yalnızda bir susam tohumu gibi. Çin ile ABD arasındaki ticaret çatışmasının işimiz üzerinde büyük bir etkisi olmamıştır. 2019 için yüzde 20’lik bir büyüme hedefimiz var. Batıdaki insanlar Huawei’nin ekipmanlarının bir tür casusluk aracı olduğuna inanıyor. Bu bakış açısı, sanayi devrimi sırasında tekstil makinelerinin dünyayı olumsuz yönde etkileyeceğini düşünen insanları hatırlatıyor.

Huawei casusluk suçlamaları

Bizler sadece telekom firmalarına ekipman sağlıyoruz ve bu ekipmanların böyle bir amacı yok. Kullanılan teknoloji de Huawei tarafında değil, telekom operatörleri tarafından kontrol edilmekte. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği’ne uyum politikamızı geliştirmeyi de ayrıca taahhüt ediyoruz. Dünyadaki telekom operatörlerinin de bize güvenmeye devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Ayrıca: “Günümüz teknoloji dünyasında, bir firmanın veya ülkenin en ön planda olması imkansız. Bilgi dünyasında yaşıyoruz ve karşılıklı iş birliği burada çok önemli. Kanada ve Amerika’nın adalet sistemine güveniyorum. Devletler açık ve adildir. Bizler de yargı süreci tamamlandıktan sonra kapsamlı bir değerlendirme yapacağız.” diye ekledi.

Siber güvenlik önceliğimiz, bizim idealimiz teknolojiyle ilerleyen mutlu bir dünya yaratmak!

Zhengfei: “Siber güvenlik ve verilerin korunması konusunda müşterilerimiz ve hükumetler ile aynı taraftayız. Bundan dolayı şirketimizin ve Çin hükumetinin bilgi alışverişi içerisinde olması söz konusu olmaz.”

5G çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor!

Zhengfei, ağ yapılarında ve 5G pazarında gücünü koruduğunu belirtti. “Şirket bugün itibariyle 30’dan fazla ticari sözleşmeye imza atmış durumda. Toplamda 2.570 farklı 5G patentine sahip. Ayrıca 25.000 5G baz istasyonunu da birçok ülkeye şimdiden ulaştırmış durumda.

Huawei telekomünikasyon yetenekleri açısından dünyanın en güçlü şirketi olduğu gibi 5G ekipmanları için çalışan birkaç firmadan biri. Yıllık Ar-Ge yatırımımız toplam miktarda 15-20 milyar ABD dolarını bulmakta.

Şeffaf hisse ve yönetim yapısı

Zhengfei: “Huawei, 96.678 kişinin çalıştığı bir şirket. Şirketimizde çalışmadan söz sahibi olabilen kimse bulunmamaktadır. Tüm hissedarlar ve hisse senedi kayıt defterleri belgelidir. Bu belgeler şeffaf ve basına açıktır.

Tüm bu süreç ve hissedarlar, hisse senedi kayıt defterleri ile belgelidir, bu belgeler şeffaf ve basına açıktır. Huawei’de sahip olduğum toplam hisse sayısı yüzde 1,14, Steve Jobs’un Apple’daki hissesi yüzde 0,58‘di. Bu da gelecekte bana ait olan hisselerin daha da azaltılabileceği anlamına geliyor.” dedi.

7 YORUMLAR

    • apple nasıl marka beşpara etmez..her versiyonunda arızalar hatalar sıkıntılar var. huvei çöp ise apple samsung lG. Sony de çöptür.

  1. Malesef ağzıyla kuş tutsalar sallayan olmayacak tek kutuplu dünya da çalışacakları firmalar kendilerine güvense bile abd markajından kurtulmaları zor. Çin hükümeti inisiyatif almak zorunda yoksa abd teker teker şitketlerini indirmeye başladı ve yapacakları açık huawei burda kırmızı çizgi, abd soytarısına yedirmemeleri lazım.

  2. ABD tüm dünyada tekel olarak kalmak istiyor. Önde gelen teknoloji şirketlerinin çoğu ABD şirketleri. Microsoft, Apple, Google, Yahoo, Amazon, vs. Bunlar dünyayı domine eden şirketler. Huawei gibi bir şirketin, mobil telefon sektöründe 2. sıraya yükselmesi, yakın zamanda Apple’ı geçebileceği anlamına geliyor. Bu aynı zamanda, Huawei’nin dünyada çok sayıda cihaz sattığını da gösteriyor. Bu sebepleri göz önüne alınca, ABD’nin tek yapacağı şey çomak sokmak, her zaman yaptığı gibi…

  3. Nedense Huawei iPhone satışlarını geride bıraktıktan sonra hortladı bu suçlamalar 🙂 ha bi de eski kafalar var, neymiş Çin malından uzak durunmuş. Donumuza kadar çin malı duruyoruz, tartışmaya uzak bir gerçek şu ki Çin şu anda dünyanın sanayisi konumunda. Artık kalite algısı da bambaşka boyutlarda. Özellikle Huawei gibi devasa firmalar… Telefonların kalitesi, yazılım tarafında stabil oluşu bir yana dursun sunduğu servis desteği bile diğer firmalar karşısında ayırt edici bir özellik şu anda. Avrupa’da bile çok ciddi bir kitleye hitap ediyor. Ki bu sadece şirketin mobil tarafını konuşuyoruz. Ama sen uzak dur kardeşim, Allasen.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version