Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Hubble, üst üste binen dört spiral galaksiyi fotoğrafladı

Ana sayfa / Uzay

Hubble Uzay Teleskobu son kozmik şaheserinde, üst üste binen kozmik girdapların karmaşık dansına katılan dört sarmal galaksinin yer aldığı büyüleyici bir sahne yakaladı.

Hubble, kozmik uyum içinde örtüşen spiral galaksileri fotoğrafladı

Görüntünün sağ tarafına hakim olan NGC 1356, Samanyolu’nu andıran zarif çubuklu spiral yapısıyla ünlü, karedeki en büyük galaksi. Genellikle Büyük Çubuklu Sarmal Galaksi olarak anılan NGC 1356, yıldızlarla dolu parlak bir merkezi yapı olan belirgin bir çubuk sergiliyor.

hubb

NGC 1356’nın bitişiğinde, LEDA 467699 ve LEDA 95415 adlı iki küçük spiral galaksi, görünüşte sıkı bir kucaklaşma içinde görünüyor. Sol tarafta ise kozmik goblene eklenen yalnız bir galaksi olan IC 1947 yer alıyor.

Reklam
Reklam

Optik illüzyon

Hubble tarafından fotoğraflanan bu göksel portredeki optik yanılsama, LEDA gökadalarının NGC 1356’ya görünürdeki yakınlığından kaynaklanıyor. Birbirlerine yakınmış gibi görünmelerine rağmen, bu gökadalar aslında birbirlerinden milyonlarca ışık yılı uzakta.

Jüpiter’in volkanik uydusu NASA tarafından tüm ihtişamıyla görüntülendi!

NASA'nın Juno isimli uzay aracı Jupiter'in volkanik uydusu Io'yu çok yakın bir mesafeden detaylı bir şekilde görüntüledi.

Hubble ‘ın merceğine yansıyan bu aldatıcı hizalanma, Dünya’dan bakış açısının bir sonucu ve bizim bulunduğumuz noktadan gözlemlendiğinde üst üste binme yanılsaması yaratıyor. Buna karşılık, solda tek başına duran IC 1947, NGC 1356’ya fiziksel olarak daha yakın ve aralarındaki mesafe 400.000 ışık yılından daha az.

Bu da onları evrenin bu bölgesinde kozmik komşular haline getiriyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam