Hyperloop ulaşım bölümü 12 Mayıs’ta tam bir sistem testini tamamlamıştı ve geliştiricilerine göre başarıyla sonuçlandı. Hyperloop One, kargo ve insan taşımacılığını süpersonik hızda gerçekleştirmek için elektromanyetik gücü ve mag-lev teknolojisini kullandığı yapılan açıklamalar ile belirtilmişti.
Tesla Model 3’ün prototipi göründü!
Hyperloop ne kadar hızlı?
Bir yıl önce, Hyperloop One‘ın kızak tipi bir cihaz içeren konsept tasarımının gösterisi yayınlanmıştı. Ancak bu kez yetkililer tam ölçekli test ile karşımıza çıktı.
Yapılan bu testin ilk aşamasında, Hyperloop One, parkurun üzerinde manyetik kaldırmayı 5.6 saniye hızlandırmak için kullanıldı. Bu süre çok uzun gibi gözükmeyebilir ancak bu sürede 70 MPH (saatte 112 Km) gibi bir hıza ulaşması oldukça hızlı bir taşımacılığın bizi beklendiğini göstermektedir.
Nevada’daki test parkurunda 70 MPH (saatte 112 Km) hıza ulaşan Hyperloop One’ın sonradan dizayn edilen yeni bölmesinin görüntüleri de kamuoyuyla paylaşıldı.
Yaklaşık 9 metre uzunluğunda olan Hyperloop, yapısında alüminyum ve karbon fiber bulundurduğu da belirtildi. Testlerden başarılı sonuçlar alan ve daha fazla hıza ihtiyaç duyduklarını belirten yetkililer, 250 MPH (saatte 400 Km) sınırına ulaşmayı planladıkları sonraki test aşamasına geçmeyi planlıyorlar.
Yetkiler ise uçakları hız konusunda geçerek, 700 MPH (saatte 1126 Km) gibi dudak uçuklatan bir hıza ulaşmayı hedefliyorlar. Bakalım, yetkililer bu projede başarılı olabilecekler mi? Hep beraber göreceğiz.
:: Hyperloop hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kocaeli merkeze 2017 yılında tramvay yapıyorlar.şaka değil çok ciddiyim üzücü kısmı gerçek olması.bu projede sanırsam 4017 de Kocaeli'ye gelir bu ampül kadar parlak kafalarla..
olurlar tabi neden olmasın…
NANKÖRSÜNÜZ NANKÖR
Sende zerre kadar onur şeref varsa o tramvaya binmezsin
bitti mi bitmedi. Bursa' merkeze 2019 bitiş tarihli tramvay yapılıyor, şehir içi ulaşımda kullanılmak üzere.
O ampül kafalar olmasa tramvaydan gelmezdi canım Kocaeli'de. Nankörlük tek ve çekememezlik bu olsa gerek
oyunu kuralına göre oynamak gerek, yıl olmuş 2017.
Bu teknolojinin günümüz şartlarında ülkemize gelmesi en az 50 sene sonra mümkün olur,toplu taşıma'da oldukça geri kalmış olabiliriz,dolmuş (minübüs) ile yolcu taşıma var balık istifi gibi üst üste (toplu taşımada medeni kurallara uyum sağlamak yok yayıla yayıla dirseği yanında oturanın böğrüne batıra batıra bacakları yanında oturanı taciz ede ede seyahat ediyoruz,hayvanlar bile daha adaplı edepli oturuyor),ülkemizin her şehrinde metro ağları olmalı (en azından büyük şehir statüsü olan yerlerde) Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bir toplu taşıma ağı günümüz güncel şartlarında ülkemizde mümkün değil,batı bizi yol köprü yaptık diye kıskanmıyor zaten bunlar olması gerekenler hatta daha çook gerideyiz,biz kendimizi kandırıyor olabiliriz ilerleme konusunda,yada bizi kim kandırıyor onu bilmiyorum.