Dijital dönüşüm çalışmalarına aralıksız olarak devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçmişten bugüne kadar ki tüm dosya, evrak ve belgeleri Dijital Arşiv çalışması ile teknolojiyle uyumlu hale getiriyor.
Çoklu kullanımına imkân veren sistem sayesinde tüm veriler elektronik ortamda, tek noktadan, kolay, hızlı erişilebilir, güncellenebilir ve paylaşılabilir olacak. Belgelerin kâğıda basım, kopyalama, dosya arşiv işlemlerinde harcanan emek, zaman ve masraflar en aza indirilerek her türlü belgenin gelecek nesillere daha sağlıklı bir şekilde aktarılması sağlanacak.
İBB’den köy ve mahallelere ücretsiz internet
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahalle ve köylerde, internete erişimi olmayan öğrenci ve vatandaşlara destek olmak amacıyla İBB WiFi noktaları kuruyor. Projede 9 köye internet hizmeti gitti.Kesintisiz otomasyon sistemi önemli operasyonel verimlilik sağlanırken kurumlara ait sunucu ve üst düzey güvenlikli İBB Veri Merkezi altyapısıyla yedek olarak arşivlenecek olan belgeler deprem tedbirleri kapsamında çeşitli afet durumlara karşı ek koruma altına alınıyor.
Dijitalleşme ile iş ve hizmet süreleri kısalacak
Dijital Arşiv çalışmalarının kurumsal hafızaları geleceğe taşıyacak önemli bir hizmet olduğunun altını çizen İBB İSTTELKOM AŞ Genel Müdürü Nihat Narin, ‘’Bilişim altyapıları her geçen gün iş, eğitim ve yaşam için daha önemli hale geliyor.
Belediyemize ait işlemlerin hızlı şekilde sonuçlandırması bizim için çok önemli. Dijital dönüşümün önemli bir parçası dijital arşiv çalışmaları ile elektronik ortamda yer alan mevcut veriler analiz edilip sınıflandırılarak vatandaşlara sunulan hizmet kalitesi büyük ölçüde arttırılmış olacak.’’ dedi.
Kent hafızası geleceğe taşınacak
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Narin; ‘’Dijital Arşiv çalışması ile İBB ve iştiraklerine ait tüm milyonlarca belge sayısal anlamlı veriler haline dönüştürülmesi hedefleniyor. Sistem sayesinde mesafeler ortadan kalkarak pandemi nedeniyle uzaktan çalışan kamu personelleri ve vatandaşlar istekleri dokümanlara kurumlara gitmeden 7 gün 24 saat birkaç dakikada içinde güvenle ulaşılabilecek. Aynı zamanda belediye kent hafızasını geleceğe taşıyacak çalışma çevrenin korunmasına da önemli katkı sağlayacak.’’ değerlendirmesinde bulundu.
MElih Gökçek düşünsün artık
önce temel görevini yapsın istanbulun 7 ilçesinde çöpler birikti ibb ne zaman el atacak?
işinize geldiğinde karalamaya yapmayı çok güzel başarıyorsunuz. tebrikler.
O işe yerel belediyeler bakıyor? Hangi ilçeler açıkla belki o belediyenin kulağını çekebiliriz
Klasik tarama işi, ve bu işlerin yüzde 90 ni eski kağıt uygulamalatindan dolayı kullanılamaz olarak kalıyor. Sonuç arşiv yine var üstüne o kadar taranmış geçersiz belge ve bunları saklama maliyeti. Bu dijitalleame değil!
Tayyip Reis ülkeyi dijital ortama taşıdı. Gerisi boş be hacı
İstanbul 5 yıl kaybetti. Başkada söylenecek birşey yok. Yeni bir çivi ile çakılmadı. Hükümetin başlattığı işlerin üzerine İmamoğlu resmini yapıştırınca olmuyor bu işler