İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem projeleri devam ediyor. Duran metro inşaatlarını yeniden canlandırmak, yeni hatlar açmak ve Türkiye’nin en büyük kent içi raylı sistemini işletmek için çalışıyorlar. Ayrıca, milyonlarca dolar yatırım yapılmış ancak rafa kaldırılan araç projesini uygun maliyetlerle hayata geçirerek üstün teknoloji ve inovatif çözümler sunmayı hedefliyorlar. TRAM34’ü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile konuştuk. TRAM34’ü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile konuştuk.
İBB’nin Yerli Treni: Tram34! (Ekrem İmamoğlu ile özel röportaj)
Metro İstanbul, kendi Ar-Ge merkezinde ve kendi markası ile ürettiği hafif metro araçları ile birlikte birçok alt sistem tasarımı ve üretimini de yapıyor. Yüksek teknolojiyi sadece kullanmakla kalmayıp aynı zamanda bu teknolojiyi üretebilen tek raylı sistem işletmecisi olarak bilgi ve birikimini üretime dönüştürüyorlar. Metro İstanbul, Türk mühendisler için bir hayal üssü olarak istihdam yaratıyor ve yerli yan sanayiyi geliştiriyor.
Metro İstanbul, Türkiye’nin tek aktif tescilli Ar-Ge Merkezi’ne sahip raylı sistem işletmecisi olarak Sanayi İş Birliği Programı (SİP) kapsamında ilk raylı sistem aracı üretim projesini hayata geçiriyor. 34 yıllık bilgi ve deneyime sahip olan Metro İstanbul, 12 farklı marka ve 20 farklı model ile yüzde 30 daha uygun maliyetle tren üretiyor. Tüm bu üretimler yüzde 100 yerli tasarım ve yüzde 100 yerli mühendisler ile gerçekleştiriliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem atılımları kapsamında, Metro İstanbul, yerli ve milli üretim konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda, T4 Topkapı-Mescidi Selam Tramvay Hattı’nda halen kullanılan 18 adet 4. nesil tramvay aracından aldığı geri bildirimleri değerlendirerek, daha yüksek yerlilik oranı ve daha uygun maliyetle üretim yapabilen TRAM34 modelini tasarlamıştır.
TRAM34, Türkiye’de tasarlanmış ve fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Metro İstanbul’a aittir. Yüzde 60’ın üstünde yerlilik oranına sahip olan araç, 24 metre uzunluğunda ve 2.65 metre genişliğinde olup, 216 yolcu kapasitesine sahiptir. Hem tramvay hem de hafif metro hatlarında kullanılabilecek olan araç, işletme hızında 40 kilometreye, maksimumda ise 80 kilometreye kadar çıkabilir.
TRAM34, özel olarak tasarlanmış kauçuk tekerlekleri ve araç içi ses bariyerleri gibi konfor artırıcı detaylarıyla hem yolcuların hem de işletme ve teknik ekiplerin gereksinimlerine cevap vermektedir. Ayrıca, metro ve tramvay araçlarının zorlandığı rampa eğimlerinin de üzerinde tırmanma kabiliyetine sahiptir. Metro İstanbul’un bu yerli ve milli üretimi, Türk mühendisleri ve teknisyenleri tarafından tasarlanmış ve seri üretime uygun şekilde üretilmiştir.
Boş vaatler
Yeminle komedi🤣🤣🤣🤣
en son togg un protatip i varken hani fabrika demişlerdi. şimdi biz soruyoruz protatip ve fabrika nerde?.
sahtekar ve ikiyüzlü biri,hiç güven vermiyor.
Ortada bir şey yokmuş yaa. Ben de bir şey sandım. Gülelim mi ağlayalım mı şimdi..
38 yıl sonra çıkar artık
Fransa’dan getirip istanbulluyu Kandıracaklar güya hani fabrika nerde vagonlar
Eco bir zamanlar yardım kolisi prototipi hazırlamıştı. Bu sefere de hayal prototipi hazırlamış. I am okey eco. İstanbulun en büyük hayal kırıklığı ve pişmanlığı eco.
Vay be hayal satmayacak başladı bay basit işler başganı
Sadece boş vaatler var başka hiçbir şey yok.
Şu adama zerre kadar güvenmiyorum.
Zaten konuşmaya başlayınca yalanların geldiğini hemen anlıyorsunuz 🙂
Rabbim şerrinden korusun
Meyve veren ağaç 🌲 taşlanir. Memlekette, taş üstüne taş koyana şükran, sevgi ve saygılarımızla. İmamoğlu, çalışkan başkan.
🐑🐑🐑
4 yıl boyunca neredeyse hiç bir şey yapamadı. Son 1 yıl kala birşeyler yapmaya çalışıyor. Umarım yapabilir de en azından hiç birşeyde yapmadı demeyiz.
Hani pano, hani kablo
Yerseniz
Hizmetin iyisi kötüsü olmaz. Pahalısı ucuzu olur. Ekrem bey eminim en kalitelisini en ucuza yapmıştır. Vizyon sahibi ve bu vizyonu kendisi anlatabildiği için böyle bir başkana sahip olmak güzel. Allah diğer şehirlere de partisi farketmeksizin Ekrem başkan gibi vizyon sahibi insanlar nasip etsin.