Reklam

IBM’den İnternet Hızını Yükselten Buluş

22
Reklam

IBM, çok düşük enerji tüketimi gerektiren ve şu andaki internet hızını saniyede 200-400 gigabit iyileştirecek özelliklere sahip yeni bir teknolojik buluş geliştirdiğini duyurdu. Bu yeni teknoloji ile örneğin, Ultra HD bir filmi ya da 40 bin MP3 parçasını sadece saniyeler içerisinde indirebilmek mümkün olacak.

Bu hız artışına; büyük veriyi değişik bulut ortamları ve veri merkezleri arasında dört kat daha hızla transfer etmeyi sağlayan bir cihaz baz alınarak ulaşıldı. IBM‘in yeni duyurusu olan bu teknoloji henüz prototip aşamasındadır.

Reklam

İnternet trafiği katlanarak artıyor

Büyük veri ve internet trafiği katlanarak artmaya devam ederken, geleceğin ağ standartlarının daha yüksek veri oranlarını desteklemesi gerekiyor. Örneğin, 1992 yılında günde 100 gigabayt veri transferi gerçekleşirken bugün bu trafik, 20 milyon katına çıkarak 2 exabayta ulaşmıştır.

Trafikteki bu artışı desteklemek için uzun yıllardır IBM Araştırma Birimi ve Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) uzun mesafeli fiber kanallar boyunca karmaşık dijital denkleştirme/eşitlemeyi mümkün kılacak çok hızlı ve enerji verimliliği yüksek analog-dijital dönüştürücü (ADC) teknolojisi geliştiriyor.

Bir ADC, analog sinyalleri dijitale dönüştürüyor, doğru sıfır kombinasyonlarını ve veriyi dijital olarak temsil edecek olanları tahmin ediyor. Böylece de, bu verilerin bilgisayarlarda depolanmasını, belli kalıplar ve öngörüler için kullanılmasını mümkün kılıyor.

:: İnternet hızları konusunda gelecek için neler öngörüyorsunuz?

22 Yorum

  1. Hadi saniyeler içinde UHD filmi indirdik, onun diske yazılması için ne kadar beklemek gerekiyor acaba?
    Böyle haberler çok güzel ama bizim kullanmamız imkansız.

  2. pcwolf Nickli Üyeden Alıntı
    Hadi saniyeler içinde UHD filmi indirdik, onun diske yazılması için ne kadar beklemek gerekiyor acaba?
    Böyle haberler çok güzel ama bizim kullanmamız imkansız.

    Arkadaşım zaten dosyanın indirilmesi ve diske yazılması aynı anda gerçekleşmiyor mu? Eğer gerçekleşmiyorsa tamamlanana kadar bu veri nerede saklanıyor.

  3. ByGoxu Nickli Üyeden Alıntı:
    Arkadaşım zaten dosyanın indirilmesi ve diske yazılması aynı anda gerçekleşmiyor mu? Eğer gerçekleşmiyorsa tamamlanana kadar bu veri nerede saklanıyor.

    Saniyede 1gb veriyi internetten diske yazmak için, diskin de bir saniyede 1 gb veri işlemesi gerekmez mi?
    Mesela idm ile 10 gblik tek dosya indirdikten sonra dosyanın birleşmesi bayağı uzun sürüyor, bunlar geçici klasörden taşınıyor.
    Anlatmak istediğim de bu.

  4. idm ile saniyede 1 mb indirdiğin için geçici klasore taşımakta sıkıntı çekilmiyo ama 1 saniyede 10 gb indirirsen ve elinde gecicide olsa bunu yazacak bi donanım yoksa hayal yani pcwolf katılıyorum

  5. Internetten indiriln veri oncelikle ana bellege yani ram e yazilir ram dynamic memeorydir yani hard diske gore hizli bir bellek turudur ancak elekteik kesildiginde veriyi kaybeder hard disk manyetik bir bellek cesididir ve elektrik olmadiginda verileri saklamaya cok uygundur ancak yaklasik yuz kat kadar yavastir tabi ssd kullanilmiyorsa ssdler ddr ramlere gore yaklasik on kat yavastirlar yinde uhd formatinda bir filmi saniyeler icerisinde depolayamazlar. Yuksek miktarda ram bu isin cozumu olabilir yoksa saniyeler icerisinde indirilecek bir uhd filmde veri kaybi olmasi gunumuz depolama teknolojileri icin kacinilmazdir. Unutmayin ki 1970lerden gunumuze kadar cpu hizi yuz birim kadar artarken bellek okuma-yazma hizi on birim kadar artmistir. Bellek teknolojisine onem verilmedigi surece teknoloji yavas kalmaya devam edecektir

  6. Bloother Nickli Üyeden Alıntı:
    Bu dediğiniz farklı bir olay. IDM’nin geç birleştirmesi disk hızından kaynaklanmıyor. O programla alakalı bir şey. Parça parça indirip birleştiriyor kendi içinde. 2gb dosyayı anında birleştirdiği de oluyor, 500mb dosyayı 10 saniyede birleştirdiği de oluyor.

    Bu dediğim sabit diskle alakalı sonuçta parçalı yazma hızı da var. Mesela ssdye ve normal diske aynı ayarla ve boyutta, aynı anda dosya inse ssd daha çabuk birleştirme yapar.
    Neyse konu dağılmasın.

  7. engerex Nickli Üyeden Alıntı
    Merak etmeyin. BlueDiski saniyeler içinde yazacak diskler var ancak fiyat olarak pek ulaşılamazlar.

    zaten bluray-rw yok bende dert değil…

  8. ConfickerBelasi Nickli Üyeden Alıntı
    zaten bluray-rw yok bende dert değil…

    Kastım 50-100GB BR filmi kaydetmek. Optik sürücülere değil.

  9. Bu IBM batıyor mu yoksa fazlalıklarını mı satıyor anlamıyorum arkadaşım ya. Sunucuları patentleri sat yeni birşey bul yine değerlen ne garip firmasın sen

  10. ^^Hadi saniyeler içinde UHD filmi indirdik, onun diske yazılması için ne kadar beklemek gerekiyor acaba?^^ diyen arkadaş. saniyelik işlem varken diske daha ne diye kaydedersin ki 😀

  11. engerex Nickli Üyeden Alıntı
    Kastım 50-100GB BR filmi kaydetmek. Optik sürücülere değil.

    o kadar yer yok hdd’de geçen ide hdd aldım 10.01gb diyor 9.40gb içinde xp ve apachi resimleri çıktı bu diske nasıl xp kurmuşlar hayret…

  12. Zaten yazıda belirtilmiş bulut sistemleri için olduğu. O zaman niye bilgisayara kaydetmek gereksin ki? Bu sistem yaygınlaşırsa Hdler tamamen gereksiz olacak. Arşivcilerin işi tabiiki zor. Bukadar veriyi depolamak için daha çok masraf yapacaklar.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version