Günümüzde robot denildiğinde akıllara mekanik aletler geliyor. İnsan veya hayvanlara benzetilmeye çalışan binlerce farklı robot bulunuyor olsa da, bir yönetim birimine, batarya ve mekanik kollara ihtiyaç duyuyorlar.
Tabi, bu durumda taşınması gereken güç arttıkça yani robotun başta ağırlığı olmak üzere kullanılan mekanik yapı arttıkça, sağlanması gereken güç artıyor. Araştırmacılar insan kanını örnek alarak ilginç bir çalışmaya imza attılar.
MIT dokunduğunu tanıyan robot yaptı!
Kan sayesinde çalışan robot balık: akü sıvısı kullanıyor!
Cornell Üniversitesi ve Pennsylvania Üniversitesi araştırmacıları ortak çalışma sonucunda, canlılardaki kan ile benzer şekilde akü sıvısının içerisinde dolaştığı bir robot balık geliştirdiler. Bu sayede akü sıvısı sadece enerji depolamak için batarya görevini yerine getirmekle kalmıyor, aynı zamanda balığın kanatlarını hareket ettirebilmesi için hidrolik sistem tarafından da kullanılıyor.
Araştırma ekibi yumuşak robotik uygulamalar için geliştirilen sistemi elektrolitik vasküler sistem olarak tanımlıyorlar.
Robot, aslan balıkları ile oldukça benzer bir görünüme sahip. Bu robotun akıntılara karşı şarj edilmeden yaklaşık 36 saat boyunca yüzebildiği iddia ediliyor. Robot balığın, esnek ve deforme olabilen malzemelerden imal eden bir makine olarak “yumuşak” robotik alanında önemli bir ilerlemeyi temsil ettiği ifade ediliyor.
Gerçekten uzak dur, sana hizmet etmesi için sahtesini üret. Neden her gerçeğin sahtesini de yapmaya çalışıyoruz ki?
Bilincini aktarıp ölümsüz olmak için , bu balıkla başlar daha sonra insan fiziksel yapısına döner bu iş
Al bir süs balığı akvaryum al motor tak ne güzel gerçek balık sahte balık ne işe yarar ki
Maksat bir şeyin taklidini yapmak değil biyolojide olan sistemlerin daha rahan incelenmesi ve farklı alanlarda kullanımını sağlamak için yapılan bir çalışma.
Ne vardı yani cornell üniversitesi yerine Çorum üniversitesi olsaydı bunu yapan
Bu gelişim robot tekniklerinde kilometre taşıdır insansı robotlara daha az kaldı, transhumanizm için iyi bir adım
Waow!
inanılmaz!
kablsuz elektrikten şüpheleniyorum balık bildiğin frenkaştayn olmuş
Su altı araştırmaları ve mekenik nesli tükenmiş canlılardan oluşan parklara doğru giden yolda çok güzel bir haber. Çalışmalarının devamını diliyorum.