İkinci el telefon düzenlemesi nedir? (Video)

15

Son günlerde birçok kişi “İkinci el telefon düzenlemesi nedir?” sorusunun cevabını arıyor. İkinci el telefon piyasası için devreye giren Ticaret Bakanlığı, “İkinci el telefona zam gelecek mi?” sorusunu gündeme taşıdı.

Bakan açıkladı: İkinci el telefon satışında yeni dönem!

İkinci el telefon düzenlemesi nedir?

İkinci el otomobil satışlarından sonra ikinci el telefon satışları ve ikinci el tablet satışları için de yeni bir çalışma başlatıldı. Bundan böyle “yenilenmiş ürün” olarak adlandırılan cihazlar, bir garanti belgesi eşliğinde tüketicilerin güvenli bir şekilde alışveriş yapmasını sağlayacak.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bu düzenleme sayesinde kullanılabilen, ekonomiye geri kazandırılabilen ve daha uygun fiyatlı olan ikinci el ürünlerin ön plana çıkacağını ve bu uygulamanın insanların ilgisini çekeceğini düşünüyor. Pekcan, her yenilenmiş cihazın bu düzenlemeye tabi olmayacağını belirtti.

İkinci el telefon düzenlemesi nedir

Henüz geliştirilme aşamasında olan bu düzenleme birçok kullanıcıyı ilgilendiriyor. Zira özellikle akıllı telefonlarda şahit olunan ani fiyat değişiklikleri, kullanıcıların bütçe planlarına uygun olmayabiliyor.

İkinci el cihazların en az 12 ay garanti kuralı ile korunacağı bildirildi. Yenileme merkezleri, Ticaret Bakanlığından “yenileme yetki belgesi” alarak ikinci el elektronik cihaz olarak adlandırılan ürünlerden gelir elde edebilecek.

Bu videomuzda “İkinci el telefon ve tablet satışlarından vergi alınacak mı?” ve “İkinci el telefonda garanti nasıl olacak?” gibi önemli soruların cavabı yer alıyor. Dilerseniz sizi ilgili video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.


İkinci el telefon piyasası
büyük değişiklikler aracılığıyla kullanıcıların harcamalarını yeniden yapılandıracak. Sizce ikinci el telefona zam gelecek mi ve ikinci el telefon düzenlemesi hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

15 YORUMLAR

  1. Tabi millet sıfır alamayacak ekonomiye gelince bakanlıkta sağolsun durumu bizden önce tahmin edip düzenleme yapmış 🙂 Bizi bu durumlara düşüren devletimizden Allah razı olsun.

  2. ADAMLARIN SON 10 YILINA BAKIN İNSANLAR İÇİN Bİ ÜRÜNDEN VERGİ İNDİRİMİ YAPMIŞ MI ANI SANI DUYULMAMIŞ YENİ VERGİLER ÇIKIYOR İKİNCİ ELE GARANTİ GELİYORSA BU FATURA DEMEK YANI VERGİ DEMEK ODA 150 İLA 1000 TL ARASI ZAM. YAPILIR TELEFONLARA DEMEK HAYALDİ GERÇEK OLDU YAPARSA ……

  3. Refurbished ürünlerin daha doğrusu Türkiyede sıfır diye satılan bu telefonların düzenlenmesi lazım. Apple mağzasında bu olay yok ama geri kalan mağzalarda bu yapılıyor ve Refurbished oldukları bildirilmiyor. Apple malının arkasında durup değiştiriyor ama kullanıcı mağdur oluyor.
    Teşir ürün fiyat politikası artı Refurbished oalyına el atmaları lazım öncelikle. Sadece telefon değil tabi.

  4. bilgisayar ve telefon servisiyiz. biz bile ikinci el cihaz alırken 2 yöntemle alıyoruz cihazları. 1. yöntem fatura kutu ve garanti. 2. yöntem fatura kutu garanti yoksa fiyatını diplere çekmek. garanti ve fatura varsa ne ala yoksa ozaman sıkıntı. içini açmadan cihazın tamir görüp görmediğini orjinal parça kullanılıp kullanılmadığını anlayamıyoruz. tabiki satan kişi içinin açılmasına izin vermiyor. onun için tamir görmüş ve yan sanayi parça takılmış diye düşünerek fiyat veriyoruz. hem alan hem de satan kişi bu durumda kendini garantiye alıyor. hemde yeni bir pazar açılıyor. vergi noktasında bakalım süreç nasıl işleyecek. benim devletimize nacizhane teklifim yenilenme sırasında kullanılan parçalarında kayıt altına alınması. misalen s10 ekran 192 dolar. yansanayi ekran 93 dolar. bunu müşteninin anlaması imkansız. ama kalite sağlamlık çok fark var.

  5. BuUygulama ikinci eli vergilendirecek İkinci el fiyatlarını daha da yükseltecektir. Bir de yenileme ekspertiz ücretleri eklenince; artık gerisini siz düşünün. Garibin bir ikinci eli vardı oda gitti

  6. Muhtemelen herkesin telefonunu (imei)hattina tanımlarlar, başka bir hat takıldığında şebeke gelmez ,gideriz vergi dairesine ikinci el vergisi öderiz. Ondan sonra şebeke gelir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version